Δευτέρα
07/04/2014

H Microsoft φέρνει το Windows in the car

Εδώ και πολλά χρόνια η Microsoft έχει δημιουργήσει διάφορα entertainment systems για αυτοκίνητα. Εταιρείες όπως Ford, Kia, BMW, Nissan και Fiat έχουν χρησιμοποιήσει τις ειδικές εκδόσεις των Windows για να φτιάξουν τα δικά τους συστήματα. Η Microsoft όμως τώρα θέλει να βασιστεί στο δικό της Modern UI (Metro) για τα επόμενης γενιάς συστήματα αυτοκινήτου με Windows.

Τα σχέδια της Microsoft μοιάζουν με την ιδέα της Apple για το CarPlay. Χάρη στο CarPlay ο χρήστης μπορεί να προβάλλει ότι έχει στην οθόνη του κινητού του, στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα concept το οποίο δοκιμάζει σε πραγματικά αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλει να κάνει ουσιαστικά είναι να προβάλλεται σε μία touch-friendly οθόνη του συστήματος του αυτοκινήτου, ότι δείχνει η οθόνη μιας Windows συσκευής.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι η Mirrorlink, μια αντίστοιχη τεχνολογία του CarPlay της Apple. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται σε διάφορα Symbian κινητά της Nokia και στο Sony Xperia Z.

Όπως αποκάλυψε ο Steve Teixeira στο συνέδριο Build, οι developers μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές ειδικές για αυτοκίνητα ενώ έδειξε και τμήματα του σχετικού marketplace και φαίνεται πως το Windows in the car είναι μια μινιατούρα του Windows 8.

Όσο για το πότε θα αρχίσει να είναι διαθέσιμο, η Microsoft δεν έδωσε κάποια πληροφορία.

windows-in-the-car2-570

windows-in-the-car-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

6 Σχόλια

 1. Ο/Η nikmour λέει:

  Αυτό που θέλω εγώ είναι να προβάλλοντα οι εικόνες στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου. Πολλά ζητάω?

 2. Ο/Η Petros λέει:

  Και σε 5 λεπτά έχεις τρακάρει. Στο car play είναι όλα πολύ πιο απλά …

 3. Ο/Η ed λέει:

  @Petros, ενώ με τους χάρτες της Apple φτάνεις σώος… Αν σου φαίνονται δύσκολα τα 5 τετράγωνα στην οθόνη, πάω πάσο…

 4. Ο/Η tony λέει:

  @ed δεν είναι ότι είναι δύσκολα, είναι ότι δεν έχουν την “έρευνα”, την “τεχνογνωσία” και την “μοναδικότητα”. δεν είναι apple ένα πράμα… ότι έχει μηλαράκι έιναι καλύτερο, αλλα μόνο δακγωμένο…

 5. Ο/Η kdihalas λέει:

  @tony αυτό το συμπέρασμα πως το έβγαλες? Η microsoft έχει πολύ περισσότερη εμπειρία στον τομέα αυτό από την apple. Αμάν πια ότι κάνει η apple το κάνει σωστά και η ms και οι άλλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. (Είμαι χρήστης linux πάντως για να αποφύγω επιθέσεις funboy..σμου)

 6. Ο/Η Petros λέει:

  Απλά λέω πως πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται στη χρήση . Στους χάρτες είναι έτη μπροστά η google .. Και μη πούμε κάτι αμέσως να μας φάτε … Έλεος

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.