Microsoft: Δεν θέλει οι χρήστες Windows 10 να πάνε σε Chrome

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο νέος Edge browser που έφερε η Microsoft στα Windows 10, δεν έχει καταφέρει να πείσει πολλούς. Η Microsoft έκανε αρκετές αλλαγές από τον Internet Explorer, αλλά οι χρήστες μοιάζουν να είναι ακόμη διστακτικοί. Γι αυτό στο νέο Windows 10 preview (build 10568) που διέρρευσε, η Microsoft θα επιχειρήσει να τους πείσει να μην πάνε σε Chrome και Firefox.

Η Μicrosoft επιχειρεί να ενθαρρύνει τους κατόχους των Windows 10 να χρησιμοποιούν τα default apps που υπάρχουν στο OS και μια από τις εφαρμογές αυτές είναι και ο Edge browser.

Στο παράθυρο όπου οι χρήστες επιλέγουν τα default apps που ανοίγουν τα αρχεία στα Windows 10, θα υπάρχει και μια νέα προσθήκη που γράφει “Give Microsoft Edge a shot” και εκθειάζει κάποιες από τις “αρετές” του browser όπως η ικανότητα να γράφεις πάνω σε σελίδες, η λειτουργία reading view και η δυνατότητα να χρησιμοποιείς την Cortana.

Η Microsoft φαίνεται πως κάνει το ίδιο και για άλλες εφαρμογές όταν προσπαθείς να τις αντικαταστήσεις, όπως για παράδειγμα photo και music apps. Όταν δει ότι θέλεις να αντικαταστήσεις κάποια εφαρμογή, τότε γίνεται η ίδια διαδικασία με το παραθυράκι που προσπαθεί να σε πείσει για τα θετικά που έχει η εφαρμογή που θέλεις να αφήσεις.

Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εσείς έχετε δοκιμάσει τον Edge browser;

Microsoft: Δεν θέλει οι χρήστες Windows 10 να πάνε σε Chrome, Microsoft: Δεν θέλει οι χρήστες Windows 10 να πάνε σε Chrome

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Επίσης έχει ένα σύστημα όπως στα παιχνίδια που όσο το χρησιμοποιείς σου δίνει rewards τα οποία δεν έχω καταλάβει ακόμα πως τα χρησιμοποιείς.

billias7815

Από θέμα ταχυτητας είναι απ τους πιο γρήγορους αν οχι ο γρηγορότερος αυτή τη στιγμή..λίγο το interface θέλει βελτίωση και ειδικά στο σημείο με τα bookmarks.

aggelos

ειναι καλος και σιγα σιγα θα αρχισουν να τον υιοθετουν ολο και περισσοτεροι πιστευω

Τασος

Σε μενα μου βγαζει πολλα bugs. Τον δοκιμαζα απο τοτε που βγηκε μεχρι τωρα. Πλεον χρησιμοποιω τον chrome. Αν φτιαχτει τοτε θα τον ξαναδοκιμασω γιατι μου αρεσει γενικα η προσπαθεια της microsoft με τα windows 10.

Manolis

Είναι απίστευτα γρήγορος!!!

NLS

Δεν με έχει ψήσει ακόμα.
Λείπουν βασικά πράγματα, όπως ο πλούτος των add-ins του Chrome (υπήρχε μέχρι και η φήμη ότι θα παίζουν του Chrome και τελικά δεν έχει ούτε… δικά του add-ins ακόμα!).

giannogeorge

Η μεγαλύτερη και τραγικότερη ανοησία που έκανε η Microsoft σε σχέση με τον Edge ήταν το ότι -ενώ είναι πολύ καλός browser- κράτησε σχεδόν ολοΐδιο το λογότυπο με τον explorer. Και προσωπικά όποτε βλέπω το εικονίδιο, το μυαλό μου θυμάται το βασανιστήριο που ήταν αυτός ο browser και δεν ανοίγω ούτε και τον Edge.

Πραγματικά είναι και θέμα ψυχολογίας που η MS δεν έλαβε υπόψιν.

NLS

Μη το λες.

Βλέπεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ (ειδικά οι 45 και πάνω), “πατάνε το έψιλον για να μπουν στο ίντερνετ”. Έτσι απλά. Δεν ξέρουν ούτε Chrome, ούτε τίποτα.

Δεν μπορούσε η MS έτσι απλά να τους ξεγράψει.

Θοδωρής

Καλός
Αλλά δεν έχει πρόσθετα (όπως λέει ο NLS)
Και είναι γκάφα η διατήρηση του “e” που τόσα αρνητικά μας θυμίζει (όπως λέει ο giannogeorge).
Και συγχωράτε με, αλλά δεν βρίσκω την επιλογή για πλήρη οθόνη…

Sotiris

Μόνο λοβοτομημένοι χρησιμοποιούν metro apps.

Mary

Sotiris τότε γιατι παίρνεις pc με windows? και δεν κατάλαβα τον χαρακτηρισμό σου, δηλαδή μονο αυτοι κανουν ότι και εσυ ειναι εντάξει; Μιλάμε για μεγάλο προβλημα όχι αστεία…

NtinosMD

Μια χαρα περιηγητης ειναι τελικα…. φτιαχτηκε αρκετα και μπραβο στην MS. Ανταξιος του chrome.

Gvirginia

Δεν ήξερα ότι επιτρέπονται τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί. Θα το έχω υπόψιν…

Panos7GR

Δε με έχει πείσει ακόμα. Προσπάθησα να τον υιοθετήσω για την καθημερινή μου πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αλλά τζίφος. Έχει γίνει πολλή δουλιτσα στον εν λόγω περιηγητή, έχει ωραίο και καθαρό περιβάλλον, καινούργια χαρακτηριστικά, είναι όντως πολύ γρήγορος και έχει δείξει θέρμό ενδιαφέρον η MS οτι θέλει να τον στηρίξει, αλλά είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο. Όταν περάσει όλες της παιδικές του αρρώστιες, με τα χαράς να του δώσω μια ευκαιρία να γίνει βασικός.

ironmanmark40

Ο edge είναι μοντέρνος και ταχύτατος χωρίς ελλείψεις , και εύκολος στη χρήση, πλοηγηση. Βασικά δεν εχει κάτι λιγότερο από chrome , Firefox. Όσο για τα add-on , ο chrome υποστηρίζει,αναγνωριζει μονο τα δικά του, στο Firefox είναι ελευθερα , αλλα σου λέει ότι τα βάζεις με δικιά σου ευθύνη, στον edge εχει ακουστεί ότι θα υποστηρίζονται με επαλήθευση.

Γιαννης

@sotiris: Μονο κολλημένα μυαλά μένουν προσκολλημένοι σε αρχαία interface χαμηλης χρηστικότητας οταν μπορείς μέσω μέτρο απς να έχεις πιο ευκολα, πιο παραστατικά την πληροφορία και με πιο ευκολη πλοήγηση και νέους τροπους χειρισμού σε dedicated app.

Γενικεύσεις τετοιου τυπου βλεπεις δεν βοηθούν και καταρίπτονται συγκλονιστικά εύκολα.

Σε σοβαρότερα νέα: Ο Edge εχει καποια θεματάκια συμβατότητας, είναι συμπαθητική προσπάθεια. Πήγα να του κάνω χρήση… ψάχνω να βάλω adblock… ααα χμμμ δεν βλεπω add ins…. Τελειωσε η προσπάθεια μου να του κανω χρήση. Κάποια αλλη φορά MS, κάποια αλλη φορα….

NLS

Μερικοί έχουν πράγματι πολύ μεγάλο στόμα, αλλά συνήθως μόνο πίσω από την ασφάλεια της οθόνης του (που δεν το λες και μαγκιά – μάλλον κωμωδία το λες).

ironmanmark40 πως είναι χωρίς ελλείψεις όταν δεν παίρνει add-ons που μερικά είναι ΒΑΣΙΚΑ για πολλούς χρήστες;

zapotek

άμα θέλεις όλα τα βρίσκεις δεν είναι για απλούς χρήστες αλλά είναι σχετικά εύκολοι διαδικασία https://www.youtube.com/watch?v=wQFOKj19rKo

Darth

του λειπουν 2 πραγματα
1.addons
2. multiplatform

NLS

Sorry αλλά τσαντίζομαι όταν βλέπω τέτοια πράγματα. Πείραγμα του hosts για ad blocking;;; Σοβαρά τώρα; Το video μάλλον το έφτιαξε 13χρονος. Πρώτα από όλα, θέλει τσεκάρισμα το batch για να δούμε αν δεν κάνει τίποτα άλλο περίεργο. Δεύτερον, θέλει τσεκάρισμα το batch για να δούμε ότι κάνει add lines και όχι… αντικατάσταση. Αμφιβάλλω αν έχει μέσα λογική να μην κάνει διπλοεγγραφές (απαιτήσεις έχω). Φυσικά είναι 100% προτιμότερο κάποιος να το κάνει με το χεράκι του μόνος του. Από εκεί και πέρα σαν λύση είναι άσχετη. Με το hosts μπερδεύεις το σύστημα να μην κοιτάει σε ΓΝΩΣΤΑ ad sites και να τα στέλνει να κοιτάνε το localhost. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις ΟΛΑ τα ad sites (που αλλάζουν κάθε μέρα). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις ad sites που κάποιος τους “μιλάει” απευθείας με IP. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις sites με local ads (εκτός αν μπλοκάρεις ΟΛΟ το site που θες να μπεις). Με άλλα λόγια: Τρίχες. Και πριν τελειώσω το γράψιμο διάβασα σε comment του video το περιεχόμενο του batch (κάποιος το έκανε copy όλο στο comment). Ναι ο τύπος τελικά έχει φτιάξει ένα ΓΕΛΟΙΟ script που ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΙ το παλιό hosts ΔΕΝ προσθέτει σειρές! Με… Συνέχεια »

ironmanmark40

@ nls, το μονο που λείπει , αλλα δεν είναι και κριτήριο χρήσης για τους περισσότερους. Θα προστεθεί η χρήση τους όμως. Και τι να τον κάνω τον chrome όταν υποστηρίζει μονο τα δικά του add on από το store του; μονο ο Firefox είναι add on free αλλα και αυτος πάει να τα κανει σαλάτα με τις τελευταίες εκδόσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.