Windows 10: Η Microsoft αποκαλύπτει ποια δεδομένα συλλέγει

windows 10 privacy, Windows 10: Η Microsoft αποκαλύπτει ποια δεδομένα συλλέγει

H Microsoft για σχεδόν δυο χρόνια είναι αντιμέτωπη με έντονη κριτική όσον αφορά στα στην ιδιωτικότητα και τα Windows 10. Σήμερα η εταιρεία αποφάσισε να γίνει πιο ξεκάθαρη, ανανεώνει τους όρους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δημοσιεύει πληροφορίες για τα data που συλλέγει μέσω των Windows 10.

“Για πρώτη φορά δημοσιεύουμε την πλήρη λίστα με τα diagnostic data που συλλέγονται στο Βασικό επίπεδο”, έγραψε σε blog post o Terry Myerson. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως παρέχουν μια λεπτομερή σύνοψη των δεδομένων που συλλέγονται στα Basic και Full levels των diagnostics.

Η Microsoft φέρνει νέο καλύτερο έλεγχο όσον αφορά στη συλλογή δεδομένων από τα Windows 10 με το Creators Update, το οποίο θα γίνει διαθέσιμο από την ερχόμενη εβδομάδα στο ευρύ κοινό. Οι χρήστες θα μπορούν να εναλλάσσουν μεταξύ basic και full levels συλλογής δεδομένων.

Μέσα από το ίδιο post η Microsoft εξηγεί πως από το Anniversary Update, έχει επαναξιολογήσει το ποια δεδομένα είναι τα εντελώς απαραίτητα για το Basic level έτσι ώστε να κρατήσει τις συσκευές με Windows 10 αναβαθμισμένες και προστατευμένες.

“We have reduced the number of events collected and reduced, by about half, the volume of data we collect at the Basic level”.

Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς την συλλογή δεδομένων από τα Windows 10 είναι διαθέσιμα στη σελίδα TechNet. Στο προσεχές διάστημα η Micrsoft θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα διασφαλίσει ότι τα Windows 10 είναι συμβατά με τον κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τη νέα πολιτική η Microsft ευελπιστεί να κάνει τα πράγματα λίγο πιο ομαλά για την ίδια. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί στο στόχαστρο λόγω των πρακτικών που ακολουθεί. Η Γαλλία επέβαλε στη Microsoft να σταματήσει την παρακολούθηση των κατόχων Windows 10 και η ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είχαν κάνει συστάσεις στη Microsoft επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές με το Creators Update, δεν είναι αρκετές.

windows 10 privacy, Windows 10: Η Microsoft αποκαλύπτει ποια δεδομένα συλλέγει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Η πλάκα είναι ότι κατακρίνουν την Microsoft ότι κατασκοπεύει (που το κάνει) αλλά στην ουσία την κατασκοπεύουν όλοι όσοι έχουν Facebook που το μόνο που δεν ρωτάει είναι τι χρώμα σώβρακα φοράνε οι χρήστες του, που δουλεύουν, τι ποτό πίνουν, που βρίσκονται αυτήν την στιγμή και όλα τα σχετικά… Απλά υποκριτικό στην εποχή που ζούμε, που όλοι έχουμε σπίτια μας αλλά και στον δρόμο όταν βγαίνουμε συσκευές που μπαίνουν ίντερνετ ανεξαρτήτος λειτουργικού συστήματος (Windows, Android, Mac/iOS, Linux κλπ) να μιλάμε για τα προσωπικά μας δεδομένα την στιγμή που εμείς οι χρήστες έχουμε παραδώσει τα κλειδιά των προσωπικών μας δεδομένων σε τρίτους ΄΄για να μας προσαρμόζουν τις διαφημίσεις΄΄, αλλά καμία εταιρία δεν δείχνει πως ακριβώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μας. Χαιρετίζω πάντως την κίνηση της Microsoft που δίνει στν φόρα τα έγγραφα που δείχνουν λεπτομερώς τι συλλέγετε και τα αφήνει να τα διαβάζουν όλοι (από ότι μου έδωσε και το άρθρο να καταλάβω)

Αλέξανδρος

αλλά στην ουσία την κατασκοπεύουν***
αλλά στην ουσία την κατακρίνουν ήθελα να πω… Διόρθωση…

Techskepticon

Μπορώ να πω πως εμπιστεύομαι καλύτερα τη microsoft σε αυτό τον τομέα και πολύ εύκολα της δίνω ότι θέλει.
Είναι μια εταιρεία που παρέχει απίστευτη υποστήριξη (τηλέφωνα, chat, email, in-store και forums)
Αν θέλω να καλέσω την google ποιον παίρνω; Αν έχω θέμα με κάποιο google product ή το τί σημαίνει μια επιλογή στο δαιδαλώδες μενού επιλογών για προφίλ και προσωπικά δεδομένα που παίρνω;

Για ένα περίεργο λόγω οι δημόσιες υπηρεσίες και τα δικαστήρια βρίσκουν τα σχετικά

https://www.youtube.com/watch?v=MeKKHxcJfh0

One

Το πιστέψαμε τώρα ότι νοιάζονται για την ιδιωτικοτητα μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Microsoft Xbox

Xbox Game Pass: Η Microsoft ξεκινά τη δοκιμή ενός οικογενειακού πακέτου

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές ενός οικογενειακού προγράμματος Xbox Game Pass που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μοιράζονται τα οφέλη τους με άλλα άτομα.

Software featured Microsoft

Microsoft Defender: Online και local προστασία σε όλες τις πλατφόρμες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Microsoft Defender και για τις τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες, ως μέρος της υπηρεσίας Microsoft 365.

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.

Internet Apple Google Microsoft

Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για login χωρίς password

Οι Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν ότι εργάζονται προκειμένου δημιουργήσουν υποστήριξη για login χωρίς password την επόμενη χρονιά.