Software

Microsoft και ΟΗΕ ενώνουν δυνάμεις για καλό σκοπό

Σε μια συνεργασία ορόσημο, η Microsoft και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δουλεύουν μαζί για να βοηθήσουν στην πρόβλεψη και την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Microsoft παρέχει επιχορήγηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, με σκοπό την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων. Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει το “Rights View”, ένα εργαλείο που θα επιτρέψει στον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσει την ανάλυση Big Data και το μηχανισμό Cloud προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πραγματικό χρόνο ανά τον πλανήτη.

“Ως παγκόσμια εταιρία που βλέπει τα προβλήματα του κόσμου, πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους”, δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ. “Έχουμε μια αναξιοποίητη ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας για τη συλλογή δεδομένων, την ανάλυση αυτών και τον εξοπλισμό των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft χρησιμοποιεί ήδη παρόμοιες τεχνολογίες για την παρακολούθηση του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.

Με τη κίνηση αυτή, η Microsoft θέλει κι άλλες ιδιωτικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τελολογίας, να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, ενώ ταυτόχρονα προωθεί και τις εξαγγελίες του ΟΗΕ περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Μαΐου 2017 8:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.