Windows 10: Η Microsoft γίνεται ακόμη πιο πιεστική για το update

H Microsoft λάνσαρε τα Windows 10 τα οποία λάνσαρε με σύστημα κρατήσεων, δωρεάν για χρήστες με Windows 7 και Windows 8. Αυτό κατάφερε μέχρι αρχές του μήνα να της δώσει 110 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ωστόσο, η Microsoft σκοπεύει να γίνει ακόμη πιο επιθετική σχετικά με τα Windows 10.

Κάνοντας την αρχή με το νέο έτος, η Microsoft σχεδιάζει να επανακατηγοριοποιήσει τα Windows 10 ως “συνιστώμενο update” στο Windows Update System. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία για την αναβάθμιση σε Windows 10 θα ξεκινάει από μόνη της, σε χιλιάδες υπολογιστές. Ο Terry Myerson, ο επικεφαλής των Windows and Devices, εξηγεί ότι, “Θα παρουσιάζεται στον χρήστη η επιλογή να εγκαταστήσει τα Windows 10. Ο χρήστης θα επιστρέψει στο PC του και θα ερωτηθεί με ένα dialog box αν θέλει να επιλέξει να κάνει την αναβάθμιση σε Windows 10 ή όχι”.

Η Microsoft μέχρι στιγμής σχεδιάζει να δείξει στον χρήστη μόνο μια φορά το μήνυμα. Επιπλέον, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του Windows Update το download θα ξεκινήσει αυτόματα, αλλά μπορείς να το σταματήσεις αν το επιλέξεις. Οι χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα πρέπει να απενεργοποιήσουν το αυτόματο update χειροκίνητα. Να αναφέρουμε ότι τα Windows 10 είναι είναι free update για τους χρήστες Windows 7 και Windows 8.1 μέχρι τις 29 Ιουλίου 2016, αλλά το τι θα γίνει μετά από αυτό, ο Myerson αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Η Microsoft σκοπεύει να κάνει επίσης αλλαγές για να δελεάσει αυτούς που έχουν πειρατικά αντίγραφα, ώστε να κάνουν upgrade. Θα δώσει μια one-click ευκαιρία για να αγοράσουν αυθεντική άδεια για τα Windows, από το Windows Store, αλλά δεν θα είναι δωρεάν, όσοι αρνηθούν δεν θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτή την προσφορά ξανά.

Όλα αυτά θα είναι μέρος της προσπάθειας που κάνει η Microsoft, στο να υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο συσκευές που θα τρέχουν Windows 10, σε 2 με 3 χρόνια από την κυκλοφορία τους. Εφόσον η Microsoft δεν φανεί ενοχλητική με την αλλαγή της πολιτικής της, τότε ίσως φέρει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην ενσωμάτωση των Windows 10 και πετύχει τους στόχους της στο μέλλον.

Windows 10: Η Microsoft γίνεται ακόμη πιο πιεστική για το update, Windows 10: Η Microsoft γίνεται ακόμη πιο πιεστική για το update

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsos07

Η Sony ποτέ θα το δώσει σε υπολογιστές με Windows 7;

peristeri

Το skynet genisys για ενοποιημενο συστημα ξεκινησε!!!

Γιώργος Τ

Σε λιγο καιρό θα περνεις θες δεν θες αυτο που σου πλασαρουν.

– Εγώ ρε φίλε δεν γουστάρω το 10.
– οχι θα το πάρεις γιατι έτσι γουστάρω.

Σοβαρή εταιρία….

Mary

Πολύ απλά οταν εμφανιστεί στο windows update πατάς απόκρυψη ενημέρωσης και ησυχάζεις! Ηδη εχω κανει απόκρυψη του μηνύματος που εμφανίζεται κάτω δεξιά.

NLS

Καλά κάνουν.
Ρίξτε όσες ιστορίες συνωμοσίας θέλετε.

Γιώργος Τ

Άμα είχες περιφερειακό εξοπλιμο που ξεπερνά τα 15000 χιλιαρικα και στον έβγαζε άχρηστο σε μια αναβάθμιση δεν θα τα έλεγες αυτά.

Αλλά τι να εξηγώ τωρα…

keysmith

Την ομορφιά των windows 7 ποτέ δε θα την φτάσουν. Ακόμα και για την ευχρηστία το συζητάμε. Εντάξει καλά και γρήγορα τα 10άρια αλλά άσχημα ρε παιδί μου. Η εμμονή στα flat και στα tiles πότε θα φύγει από μόδα;

Έχω μηχανάκια με 7άρια και δε χορταίνω να τα βλέπω (aero, 3d icons, σκιές κτλ) γιατί εγκατέλειψαν αυτή τη λογική ποτέ δεν το κατάλαβα.

Svigos

Εν μερει το καταλαβαινω οτι η Microsoft θελει να βαλει σε ολους τους χρηστες την καινουργια εκδοση των windows και προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα δεκαρια.Αλλα δεν μπορεις να “εκβιαζεις” με αυτοματο update.Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν στημενες επιχειρήσεις με τα εφταρια π.χ και θα τους κανει ζημια υποθετω.

nt

Linux.

Darth

@keysmith πολύ βαριά για τα tablet… + θέλουν να είναι ίδια με το κινητό και στο κινιτο για ίδιο λόγο έχουν αυτή την ασχήμια τα 3d κλπ είναι βαριά.. και θέλουν να προσελκύσουν κόσμο με το “δεν κολλάε騔… αν και χωρίς αποτέλεσμα

+ ναι σαν τα 7 δεν εχει σε ομορφια και ευχρηστία … αντε τα 8,1με το stars isback και το full μετρο remover

Gvirginia

Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να κατεβάζουν updates μόνοι τους. Ο διευθυντής πληροφοριακών συστημάτων κατεβάζει τα updates και τα “διαμοιράζει”. Άσε που αυτές έχουν διαφορετική έκδοση windows (enterprise).

Επίσης σπάνια βλέπω επιχείρηση να έχει 7άρια, οι περισσότερες είναι ακόμα σε XP. Τελευταία αρχίζουν και αναβαθμίζουν, λόγω του “θανάτου” των XP, αν και δέχονται ακόμα security patches, με υψηλότερο αντίτιμο από τα 7/10 έχω την εντύπωση.

Εγώ πιστεύω καλά κάνουν, γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν από υπολογιστές και έτσι ίσως ενημερωθούν τι είναι τα W10, ότι είναι δωρεάν κτλ. Οι “tech-savvy” χρήστες έχουν ακυρώσει – εγκαταστήσει αναβαθμίσεις από τότε που βγήκαν.

@keysmith Το aero “υπάρχει” στα 10άρια. Εμένα πχ η έναρξη “έχει” aero. Τα tiles δε νομίζω να φύγουν, εντελώς εννοώ αφού μπορείς να τα κρύψεις τώρα, μιας και είναι η αρχή για τα universal apps. Το “flat design” είναι πιο ελαφρύ από τα 3d κτλ, άρα περισσότερες συσκευές ωφελούνται.
Πάντως για τα περισσότερα έχεις την επιλογή να τα εν/απέν-εργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις. Απλά κάνε αναζήτηση “performance”. Αν θες να είναι σαν τα 7άρια (ή οτιδήποτε άλλο) μπορείς απλά να εγκαταστήσεις κάποιο 3rd party πρόγραμμα (όπως το UxStyle).

ΓΙΑΝΝΗΣ

εγω εχω windows 7 HP και οποτε παω να κατεβασω αλλα updates αρχιζει κ μ κατεβαζει μονο του τα 10 ενω δεν τα εχω τικαρει στο WINDOWS UPDATE….τι φαση παιζει?

intr0n

Μιλάμε για την απόλυτη απελπισία η MS:)

Προσωπικά δεν θα έβαζα 10 ούτε που να με πληρώνανε.

Dami

@NLS Καλα κανουν? Δλδ αναβαθμιση με το ετσι θελω? Μονο η Microsoft θα μπορουσε να το σκεφτει αυτο με τις αποτυχημενες αναβαθμισεις της.Απο windows 7 σε 8 και 8.1 (desktop mode) δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα σαν μεσος χρηστης…οποτε γιατι να αναβαθμισω σε windows 10? Και προφανως αφου με το ζορι θελουν αναβαθμιση…υπαρχουν και τα καταλληλα εργαλεια για να τα εχουμε και πειρατικα.Στην τελικη παντα θα υπαρχουν εναλλακτικες.Εσυ παλι αν θες πληρωνε την microsoft 120 δολλαρια για να εξακολουθεις να μπαινεις απο το chrome και να βλεπεις flat τα μενου…επιλογη σου.

MasterMind

Κάντε ρε το Update και μην κλαίγεστε! Ντέ και καλά αντιδραστικοί σε όλα. Μετά θα κλαίτε οτι κάτι δεν πάει καλά με το λειτουργικό και μούφα τα windows 10 και και και….ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!

Τζάμπα είναι, Για καλό είναι, Εύκολο είναι. ΚΑΝΤΟ!!!

ChrisG

Μόνο και μόνο που προσπαθεί να πετύχει κάτι με αυτόν τον τρόπο με έχει χάσει.Τα 7 δεν τα αλλάζω με τίποτε προσωπικά.Έχουν ακριβώς ότι χρειάζομαι χωρίς αυτό το ανόητο περιβάλλον το metro και ότι αλλο το συνοδεύει.Αχρείαστα όλα δίχως νόημα και ουσία.
Desktop θέλω όχι ταμπλέτα.Τα έχει μπερδέψει τραγικά αυτή η εταιρεία απο τα 8 και μετά.Τραγική σε πολλά θέματα και ο τρόπος οι δηλώσεις κ.α που κάθε μέρα μας λέει και κάτι “φανταστικό” για τα 10,δεν με πείθουν αλλά αντιθέτως κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Προτιμώ να παώ σε άλλο λειτουργικό παρά στα 10.

NLS

Ρε παιδιά χωρίς παρεξήγηση αλλά έχετε μεγάλη πλάκα. Θα έλεγα ότι είναι “ελληναριά” όλο αυτό αλλά έχω δει και έξω άτομα να αντιδρούν έτσι. Ένας λέει ότι έχει πιάσει απελπισία την Microsoft. Ναι έχεις δίκιο, την εταιρία που κυριαρχεί στο desktop software ΜΑΚΡΑΝ της δεύτερης την έχει πιάσει απελπισία. Άλλος λέει για την ομορφιά των 7. Στα 7 άκουγα για την ομορφιά των XP και ήξερα πολλούς που έκλειναν τα aero και έκαναν και ψείρες τα εικονίδια. Δεν σας πιάνει ποτέ κανείς. Άλλος λέει δεν τα βάζω επειδή έτσι θέλουν. Ναι αν έχεις το Alfa 147 και σου πει η Alfa Romeo στο αλλάζω με Giulietta δωρεάν εσύ μη το κάνεις γιατί είσαι ευχαριστημένος. Όταν όμως Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ, πει (και θα το πει, μετά τα XP έρχεται και αυτό) δεν το αναπτύσσω άλλο το παλιό δεν το κάνω τίποτα, εσύ μείνε εκεί. Μόνο μη ξεχάσεις να πεις “μα γιατί δεν βάζουν DX12 στο 7; Μα γιατί δεν υποστηρίζουν USB 3.1 στο 7; Μα γιατί δεν βάζουν το τάδε; Το τάδε; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ σε αυτό που σου έκαναν δώρο. Αν σας αρέσει συγκεκριμένη “φάτσα”, υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα για να τα κάνετε όπως θέλετε. Σε εταιρία με… Συνέχεια »

NLS

Chris είναι εμφανές ότι δεν έχεις δουλέψει τα 10. Ίσως όχι πάνω από 3 λεπτά.
Να πας σε άλλο λειτουργικό (γιατί θα πας με τα χρόνια που τα 7 θα πεθάνουν θες δεν θες) και μη ξεχάσεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου, αλλά ΜΕΤΑ από 6 μήνες χρήσης του “άλλου λειτουργικού”. Για ποιο λες;

makis88

Δεν φτάνει που σας κάνει τη χάρη και δίνει δωρεάν ένα καταπληκτικό λειτουργικό, κλαίγεστε κιόλας! 😀

Θάνος

Ας μην κοροιδευόμαστε! Όλοι έχουν συνηθίσει στα windows 7 και απλά δεν θέλουν να αλλάξουν λογισμικό γιατί δεν θέλουν να ξεκινήσουν ,σχεδόν από το μηδέν, να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και να αλλάξουν τις συνήθειές τους! Εγώ αναγκάστηκα να πάω σε windows 8 και έπειτα σε windows 8.1, μου πήρε 2 μέρες να τα μάθω και μου φάνηκαν ιδιαίτερα εύχρηστα. Όσο για τα γνωστά και πολυσηζητημένα “πλακάκια” εγώ τα λάτρεψα. Τέλος πάντων, καλώς ή κακώς κάποια στιγμή θα πρέπει να τα βάλουμε τα W10, όχι άμεσα, αλλά σε περίπου 3 χρόνια. Κι εγώ είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να τα εγκαταστήσουμε άμεσα διότι έχουν ακόμα πολλά bugs και τα έχω δει γιατί όλοι μου οι γνωστοί τα βάλανε και μετά μου ζητούσαν να τους κάνω φορμάτ και να βάλουμε πάλι τα 7. Απλά είναι λίγο νωρίς για την αλλαγή.

NZ

Για να πιέζει τόσο πολύ η MS για το update, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ή ότι θα σταματήσει (ίσως μαχαίρι) την υποστήριξη των παλαιοτέρων εκδόσεων ή ότι έχει βαλθεί να μας φακελώσει όλους (όχι ότι δεν είμαστε ήδη! βλ. fb, twitter κλπ) ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Βέβαια η επιθετική πολιτική δε βοήθησε κανέναν! Ίσως το κάνει για να προλάβει τυχόν εξελίξεις, ίσως το κάνει για να μπορέσει να ελέγξει περισσότερο την αγορά, who knows! Ένα είναι σίγουρο. Τα Windows πλέον δεν είναι μονόδρομος (ευτυχώς για εμάς)!

One

Τα 10αρια είναι το καλυτερο λειτουργικό της Microsoft αλλα μονο για Desktop & Laptop απλα για τα παλιότερα Tablet είναι καλύτερα τα 8.1. Πιστευω στα επόμενα λειτουργικά συστήματα η Microsoft να φτιαξει ξεχωριστές εκδοσεις για Tablet ώστε να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Gvirginia

@Dami «Θα παρουσιάζεται στον χρήστη η επιλογή να εγκαταστήσει τα Windows 10. Ο χρήστης θα επιστρέψει στο PC του και θα ερωτηθεί με ένα dialog box αν θέλει να επιλέξει να κάνει την αναβάθμιση σε Windows 10 ή όχι». Δε μου φαίνεται για “αναβάθμιση με το έτσι θέλω”, περισσότερο για “κατέβασμα αρχείων αναβάθμισης με το έτσι θέλω”…

Στο μόνο που είναι “απελπισμένη” η MS είναι στο να πείσει τους χρήστες των 7-8 να αναβαθμίσουν έτσι ώστε να μη σπαταλάει πόρους για 2-3 λειτουργικά και να αφοσιωθεί στα 10.

ΥΓ: Μα πώς αλλάξανε έτσι το Android, η v 1.0 ήταν πιο όμορφη. Μα πώς αλλάξανε έτσι το iOS, η v 3.0 ήταν πιο όμορφη…

ΓΙΑΝΝΗΣ

@Mary εκανα αποκρυψη αλλα εκει αρχιζει και τη κατεβαζει παλι…

intr0n

Καταλαβαίνω την ανάγκη της MS να εγκαταστήσει τα 10 και στην τοστιέρα μας ακόμα αν ήταν δυνατόν 🙂 1+ δις εγκαταστάσεις θέλει. Μαγκιά της να δίνει δωρεάν upgrade σε όπιον το θέλει. Άλλα να προσπαθεί να μας κάνει να πάμε στα 10 σώνει και καλά είναι μεγάλο φάουλ. Ενοχλεί ιδιαίτερα ο τρόπος που το κάνει… Κρυφά patches που εγκαθιστούν nagware, κατέβασμα του upgrade κρυφά από τον χρήστη, “κατά λάθος” εγκαταστάσεις… Δεν ταιριάζουν κάτι τέτοια σε μια μεγάλη εταιρία σαν την MS. Θες να μας κάνεις να πάμε στα 10; ΠΕΙΣΕ μας ρε MS, μην μας πρήζεις 🙂 Και έχοντας δουλέψει τα 10 (σε δευτερεύον μηχάνημα) από την εποχή του technical preview τίποτα ακόμα δεν με έχει πείσει να αλλάξω τα 7. Δεν ξέρω, με τα συνεχή updates που κάνει ίσως καταφέρει τελικά να το κάνει να μην θυμίζει έναν αχταρμά desktop και mobile OS 🙂 Και ακόμα δεν έχει αλλάξει το μεγαλύτερο deal braker για μένα, τα υποχρεωτικά updates. Όσο για το “big brother” της υπόθεσης ε, εντάξει στην εποχή που ζούμε πλέον όταν ένα πρόγραμμα που συλλέγει και πουλάει τα δεδομένα σας σε τρίτους είναι γραμμένο από κάποιον άγνωστο hacker το λέμε Malware. Όταν είναι γραμμένο από την Apple… Συνέχεια »

Αλεξης

Χρειάστηκε να αλλάξω laptop όταν περίπου κυκλοφόρησαν τα Windows 8 και αποφάσισα να δω πως θα λειτουργούσε μια οθόνη αφής σε ,ηχανημα που θα χρησιμοποιούσα μόνο για δουλειά. Όποτε πήρα το Lenovo u310 touch. Δυόμισι χρόνια αργότερα και ακόμη δεν έχω καταλάβει που ακριβώς χρησιμεύει σε ένα laptop η οθόνη αφής. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά η μόνη χρήση που βρήκα ήταν να κάνω ζουμ στο Photoshop κι αυτό για μεγαλύτερη ταχύτητα. Μετά από 2-3 ζουμάρισματα έπρεπε να καθαρίζω την οθόνη για να μπορώ να δουλέψω. Επίσης, μόνο και μόνο το ότι χρειαζόταν να σηκώνω τα χέρια μου από τη δουλειά μου και να τα απλώνω για να κάνω απλά πράγματα που χρειάζονται μισό δευτερόλεπτο για να γίνουν είτε με το mouse/trackpad είτε με keyboard shortcuts, αρκούσε για να μην ξανακουμπησω την οθόνη. Για μένα το μόνο που χρειάζονται τα Windows μηχανήματα είναι καλύτερα trackpads. Εδω και δυο μήνες δουλεύω σε MacBook pro και με το νέο trackpad (αλλά και τα παλιότερα χωρίς το force touch) μπορώ να κάνω ότι ακριβώς και σε μια οθόνη αφής χωρίς καμία διαφορά τόσο στην εμπειρία χρήσης, όσο και στην ευκολία. Και ναι, κοστίζει αλλά παίρνεις ότι πληρώνεις. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για… Συνέχεια »

Αλεξης

Συμπληρωματικά, έκανα όλες τις αναβαθμίσεις και τα updates μέχρι και τα 10ρια που θεωρώ ότι είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα από τα προηγούμενα αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για εμένα. Τουλάχιστο προς το παρόν. Θα τα παρακολουθήσω όσο πάει, αλλά το θέμα μου είναι άλλο όπως εξηγώ παραπάνω. Καταλαβαίνω τη λογική της ενοποίησης του λειτουργικού, αλλά το touch περιβάλλον δεν απλοποιεί το continuity όποτε (πάντα για εμένα) εξακολουθεί να είναι μια άχρηστη πολυτέλεια που πληρώνεις επιπλέον.

Θοδωρής

Εσείς οι Linuxακηδες μην προτείνετε σε όλους Linux γιατί εδώ δεν τολμάνε να πάνε από τα 7 στα 10 θα πάνε σε άλλο λειτουργικό να ψάχνουν και τίποτα drivers και να μην βρίσκουν κλπ κλπ.
Η MS ψάχνει πελάτες για τα κινητά της και τα τάμπλετ της τώρα που όλα θα δουλεύουν στην ίδια πλατφόρμα. Το κάνει λίγο με το ζόρι αλλά ο αντίλογος είναι ότι μας αναβαθμίζει δωρεάν.
Εν κατακλείδι.
Τα 10 ει

Θοδωρής

Τα 10αρια εξαιρετικά και ταχύτατα· μην ταλαιπωρείστε άλλο με 7αρια κλπ, όλα στην ζωή εξελίσονται.
Όσο για την ομορφιά των 7 σε σχέση με τα 10· σταφιδιασμέμη θείτσα τα 7 μπροστά στα 10.
Το φρέσκο πάντα είναι γοητευτικό. 🙂

Μαρκος

οι Νεα Ταξη Πραγματων ερχεται ,ηδου το πρωτο στιγμα

ChrisG

Τα έβαλα για 15 ημέρες και τα πέταξα.Πολύ σαβούρα και αχρείαστα πράγματα.Εγω πιστεύω οτι η Microsoft δελεάζει τους πάντες να τα βάλουν όχι για την καλή της την καρδιά αλλα επειδή παρακολουθεί και θέλει να παρακολουθεί τους πάντες.Το τζάμπα πέθανε εδώ και κάτι χρόνια,έχει συμφέρον απο όλες τις πλευρές και η μία δεν μου αρέσει καθόλου.
Όσο γοητεύτικα και αν λένε κάποιοι οτι είναι always there is a catch.Κάτι προωθείται πολύ γρήγορα και αυτό διαφαίνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.Πολυ βιασύνη…

Sotiris

Έκανα την αναβάθμιση στα 10, όπως και τα 8 είναι σταθερά και μια χαρά. Ωστόσο όσοι χρησιμοποιείτε τα πλακακια να πατε να κοιταχτείτε σε γιατρό.

Γιώργος Τ

Απλός ρε παιδιά η ms πηγένει προς το σύστημα στης apple δηλ ένα λειτουργικό συστημα για ολα, η άντε το πολυ δυο. Ο στόχος ειναι παντός το ένα. Τωρα θα μου πείτε τι κερδίζει με αυτο. Αν παρατηρήσατε η αγορα PC εχει πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα η πίτα κέρδους να μικραίνει χρόνο με τον χρόνο και η συντήρηση πολλών λειτουργικών ειδικά για ps να εχει μεγάλο κόστος. Για αυτο και παει για ένα λειτουργικό συστημα και να κουμπώνει σε ολα. Τωρα η βιασύνη που μας δειχνει δεν εχει οτι σκευτεται το δικο μας καλο, αλλά το δικο της οικονομικό καλο. Τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις στα τηλ, τάμπλετ, κ.ο.κ. Ειναι αλλο να στήνεις ένα λειτουργικό και να εξελίσεις συνέχεια τον κώδικα του και αλλο να εχεις 3 και να κανεις το ίδιο. Παντός σε προσωπικό επίπεδο εγώ δουλεύω ακομα με xp θα αναβαθμίσω κάποια στιγμη αλλά θα μου κοστίσει και χρόνο και χρήμα γιατι ολα τα περιφερειακά που εχω κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρω. Ενδεικτικά μόνο θα σας πω οτι το τυπωτικο μηχάνημα που εχω κοστίζει άνω τον 50.000 ευρω και η όλη αναβάθμιση θα πρέπει να γίνει απο την εταιρία κατασκευή. Για αυτο ακομα μεγάλες εταιρίες δουλεύουν με παλιά λειτουργικά… Συνέχεια »

viel

στην δουλεια εχω φτιαξει ενα προγραμμα που να κραταει αποθηκη και πωλησεις με delphi και sql server 2000 εδω και χρονια! ο sql server στα xp και πανω αν θυμαμαι καλα δεν παιζει οποτε ενα update σε win 10 θα με κατεστρεφε! στο σπιτι τα εχω βαλει τα win 10. οποτε η ms ας κοιταει να κανει τα προγραμματα της να τρεχουν σε καθε λειτουργικο σωστα και ας αφησει τις πιεσεις. θα μου πεις γιατι δεν βαζεις τον νεο sql που θα τρεχει με τα win 10? τοτε θα σου πω με την delphi 7 που ειναι το προγραμμα δεν τρεχουν τα components και πρεπει να στεισω ολο το προγραμμα σε νεα delphi. δλδ τρεχα γυρευε! οποτε στη δουλεια παλια εκδωση των win και ολα καλα

NLS

Η Apple δηλαδή Γιώργο πόσα είχε και τα ελάττωσε; 🙂 Το μέλλον πράγματι είναι ένα λειτουργικό και είναι όραμα της Microsoft εδώ και καιρό (θυμάμαι να το λένε στην Αμερική στο WPC πριν χρόνια). Και η Google αυτό θέλει αλλά για άλλους λόγους (ουσιαστικά έχει ένα λειτουργικό έτσι κι αλλιώς και δεν θα ήθελε να βγάλει άλλο). Μόνο η Apple δεν έχει πολυπάρει χαμπάρι (και κλασικά θα πείσει τους κατόχους της ότι αυτό είναι το σωστό), αφού το IOS και το OSX έχουν αρκετά διαφορετικούς δρόμους (ναι με σημάδια σύγκλισης αλλά καμία σχέση ακόμα). Το θέμα με τα παλιά λειτουργικά λόγω υποστήριξης hardware ακριβού που δουλεύει πάνω τους, καταλαβαίνεις αν το δεις αντικειμενικά ότι είναι πρόβλημα και τεμπελιά των κατασκευαστών αυτού του hardware, όχι της Microsoft. Αν στήριζαν ενεργά τα μηχανήματα τους, δεν θα είχε πρόβλημα να αλλάζεις λειτουργικά όσο γρήγορα τα έβγαζε η Microsoft. Μάλιστα πιο εύκολα από τους άλλους “generic” χρήστες. Ξέρεις γιατί; Γιατί πάντα η Microsoft έχει συγκεκριμένο κύκλο alpha, beta, release candidates που πάντα οι developers ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ μπορούν να είναι έτοιμοι ΠΡΙΝ το τελικό release ενός νέου λειτουργικού. Οπότε αν εσύ ενδιαφερόσουν ΚΥΡΙΩΣ για την κανονική λειτουργία του τυπωτικού μηχανήματος και η εταιρία του το… Συνέχεια »

Γιώργος Τ

Δεν κατήγορω την ms απλά αναφέρω οτι σε μερικά επαγγέλματα, οι εταιρίες οι αναβαθμίσεις κοστίζουν πανάκριβα.
Τωρα στο θεμα της apple εχει δυο αλλά και αυτοι κάποια στιγμη θα πανε και αυτοι σε ένα. Εκεί παει και η εξέλιξη των πραγμάτων.

Τωρα όσο αφορά την εταιρία του μηχανήματος μου, εχει την αναβάθμηση αλλά θα πρέπει να έρθει τεχνικός απο Γερμανία. Το μηχάνημα ειναι κλειστού τύπου και δεν με αφήνει να κάνω κάτι.
Βεβαια σε αυτο δεν φταίει η ms.
Απλός το αναφέρω ως κόστος αναβάθμισης και σπατάλη χρόνου.
Κακά τα ψέματα όλοι μας κάποια στιγμη θα πάμε όλοι στα 10, γιατι απλά δεν θα γίνετε αλλιώς.

Κωνσταντινος

Εβαλα windows 10 την πρωτη ημέρα κυκλοφορίας με αρκετό ρίσκο…..ούτε ενα προβλημα δεν εχω αντιμετωπίσει τόσους μηνες, απλα χρειάστηκα να τα επεξεργαστώ για κανενα πεντάωρο…..δεν ειχα ποτε 8 , η μεταβαση εγινε απο τα 7 κατευθειαν. Στην ουσία δεν υπάρχει καμία διαφορα με τα 7 στην καθημερινότητα μου. Θα χαρακτήριζα τα windows 10 ως ενα πιο ενδιαφέρον windows 7 me tiles και λιγα ακόμα καλλούδια…..Μην φοβάστε όσοι έχετε σύγχρονο desktop go for it. να φανταστείτε σε μενα επαιξαν τέλεια ακόμα και χωρίς clean install. GL

Αντώνης Κ.

Πως θα επανενεργοποιήσω την οθόνη αφής στο λάπτοπ μου;(μπήκαν εκβιαστικά τα windows 10)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.