Microsoft: Ξεκινάει τη διανομή των Windows 10 ως Σημαντική Ενημέρωση

Με το τέλος της προσφοράς για δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 σε όσους χρησιμοποιούν Windows 7 ή 8.1, η Microsoft φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο “επιθετική” ως προς την αναβάθμιση των χρηστών, με τις αλλαγές να ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα και να γίνονται σταδιακά εμφανείς σε όλους τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, τα Windows 10 θα κατεβαίνουν αυτόματα ως “Σημαντική Ενημέρωση” σε όσους χρήστες έχουν επιλέξει να γίνεται αυτόματα λήψη και εγκατάσταση των σημαντικών ενημερώσεων, ενώ με την ολοκλήρωση της λήψεις τα Windows θα εμφανίζουν μήνυμα για την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Σαφώς βέβαια τον τελευταίο λόγο θα έχουν και πάλι οι χρήστες, καθώς θα μπορούν απλά να παραλείψουν την εγκατάσταση και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το παλιό τους λειτουργικό σύστημα.

Όσοι εκμεταλλευτούν την προσφορά και διαλέξουν να εγκαταστήσουν δωρεάν το νέο λειτουργικό σύστημα μέχρι και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους θα μπορούν, αν για κάποιο λόγο δε τους αρέσουν τα Windows 10, να γυρίσουν στο παλιό τους λειτουργικό σύστημα εντός 31 ημερών μετά την αναβάθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αλλαγές ως προς το πως θα εμφανίζεται η αναβάθμιση είχαν ήδη γνωστοποιηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Microsoft διανομή Windows 10, Microsoft: Ξεκινάει τη διανομή των Windows 10 ως Σημαντική Ενημέρωση

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GoGos

Windows 7 και άγιος ο θεός.

Billys

Μας εχει ζαλισει η Microsoft με τα Windows 10 … δεν θελουμε ρε…τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις?

Yiannis

Είναι σαν να έχεις fiat, να σου λένε θα σου δώσουμε δωρεάν bmw και να μην θες. Όπου έχω βάλει windows 10 με καθαρή εγκατάσταση εννοείται είναι καλύτερα και από τα 7 και από τα 8.

JimK

Ο τροπος της microsoft να προωθησει τα windows 10 ειναι επιθετικος και αυτο νομιζω οτι περισσοτερο ζαλιζει και εκνευριζει το χρηστη, αντι να τον πειθει.

Παρ’ολα αυτα, δεν μπορω να καταλαβω αυτον τον αρνητισμο προς τα windows 10. Εχει καθε δικαιωμα ο καθενας να μην του αρεσουν. Μιλαω για αυτους που μιλουν χωρις να εχουν προσωπικη εμπειρια μαζι τους, μονο και μονο για να πανε κοντρα.
Προσωπικα, εχω δουλεψει σε windows 10 και τα βρισκω το ιδιο ικανα με τα windows 7/8 απο πλευρας λειτουργικοτητας. Απο πλευρας design και ευκολιας χρησης ομως, τα θεωρω καλυτερα. Θελουν λιγο χρονο βεβαια για να τα συνηθισεις, αλλα μετα καταλαβαινεις την διαφορα. Οσον αφορα το θεμα των προσωπικων δεδομενων που απασχολει πολλους (μαζι και μενα), μπορουν να απενεργοποιηθουν σχεδον ολα τα δεδομενα που αποστελονται απο τις ρυθμισεις. Υπαρχει ακομα και εφαρμογη τριτου για να εξασφαλισει οτι δεν αποστελλεται τιποτα.

Υ.Γ. Στο PC μου αυτη τη στγμη εχω windows 8.1 (τα οποια μου φαινονταν πολυ περιεργα στην αρχη, αλλα στη συνεχεια με βολεψαν 100%) και σκοπευω να κανω σιγουρα καποια στιγμη την αναβαθμιση, απλα περιμενω την καταλληλη περιοδο που δεν θα το πολυχρειαζομαι, γιατι θελω να κανω clean install.

Mike

Μια χαρά είναι τα 10 ξεκολληστε κάποιοι.

ζαμε

Ειναι πολυ απλο. Πειρατεια και windows 10 δε νομιζω να ταιριαζουνε και πολυ :P. Ηδη ειναι γνωστο οτι μπλοκαρει τα πειρατικα προιοντα της η Microsoft στα 10 και λειτουργει ως φοβος στο χρηστη και για τα υπολοιπα.

nikolasV

Έχω βάλει τα Windows 10 σε 3 laptop και πάνε σφαίρα, laptop του 2012 και χωρίς SSD.

Tom

Μια άσχετη ερώτηση , έχω Windows 7 (cd) και εαν σαν αναβάθμιση βάλω τα 10 όπως λέει το άρθρο και κάποια στιγμή θέλω να κάνω format πως γίνεται. η διαδικασία .

nomnom

@Tom, Τα Windows 10 αντιστοιχούν το κλειδί των Windows 10 με την μητρική σου κάρτα. Όταν κάνεις φορμάτ και περάσεις τα 10, θα ελέγξει τη μητρική σου και θα γίνει αυτόματα η ενεργοποίηση.
Το ερώτημα είναι αν θέλεις να αλλάξεις μητρική κάρτα τι πρέπει να κάνεις…;

Θοδωρής

W10 σε Dell του 2010 με i7 επεξεργαστή και SSD απ’ την στιγμή που πατάς κουμπί θέλουν 15sec για πλήρη λειτουργία.
Καθίστε στα 7αρια μερικοί ή καλύτερα γυρίστε στα windows 95 για να μην ζαλίζεστε…

Junkermann
NikosAr

Καταρχάς για καθαρή εγκατάσταση στα win 10 θέλει 15” με δίσκο ssd δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις .. ( ίσως μόνο όταν φτιάχνεις το φλασάκι θέλει λίγο διάβασμα στην επίσημη σελίδα αναβάθμισης της Microsoft ) κατά τα άλλα δεν χρειάζεσαι ούτε drivers τα πάντα τα βρίσκει μόνο του δεν χρειάζεται κάτι απο τον χρήστη. ..και το σημαντικότερο αν δεν θέλεις λογαριασμό στη Microsoft απλά …δεν κάνεις. Η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα

edd

Ναι, είναι σπαστική η επιθετική πολιτική της ms. Τα 10 δεν είναι τέλεια και έχουν πολλά εκνευριστικά χαρακτηριστικά. Είναι όμως καλύτερα από τα 8.1, και δεν εννοώ το start (προσωπικά χρησιμοποιώ το fullscreen). Αν δεν τα ονόμαζε 10 αλλά 8.2, θα είχατε πρόβλημα; Μάλλον όχι.

Αυτό με την κατασκοπεία της ms, πάλι μου ακούγεται γελείο την εποχή του fb, instagram, google, smartphone κτλ. Εκτός αν είστε βαρώνοι καρτελ και ούτως ή άλλως χρησιμοποιήτε nokia 1100 και tor. Αναγκαίο κακό. Αν δεν το αντέχετε, υπάρχει και το Θιβέτ.

Ξεκολλάτε με τα 7. Είναι παρωχημένα. Σαν να επιμένει κάποιος ότι το kadett του ’88 είναι καλύτερο από το golf του ’15 γιατί “αυτό έχω μάθει να οδηγώ”. Μια εβδομάδα υπομονή ειναι. Τα ίδια έλεγαν μερικοί όταν κυκλοφορούσαν τα 7. Ακόμα και απλές λειτουργίες που κάποιος με 8+ τις θεωρεί δεδομένες είναι ανύπαρκτες στα 7.

ChrisG

η συμπεριφορά της ms είναι όντως πολύ επιθετική και αυτό λέει πολλά από μόνο του.προσωπικα δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταστήσει,έχουν πολύ σκουπίδι μέσα και ας δουλεύουν λίγο καλύτερα από τα 7.fb,Instagram,κλπ δεν έχω.η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων είναι δικαίωμα για τον καθένα όπως η ελευθερία λόγου και επειδή έχω έναν στο κεφάλι μου δεν σημαίνει ότι θα βάλω άλλους δέκα.οσο οι άνθρωποι θα έχουν αυτό το ανούσιο επιχείρημα περί βαρώνισμου εγκληματιών και λοιπές λογικές θα πέφτουν στην ίδια την παγίδα που έχει ήδη στηθεί.ετσι μας θέλουν.να μην μιλάμε να μην αντιδρούμε να μην έχουμε ιδιωτική ζωή.ολα και προς όλους στο σφυρί.το θέμα παρακολούθηση έχει ξανά αναλυθεί και μην ξαναλέμε τα ίδια.οποιος θέλει να δίνει τα προσωπικά του δεδομένα στην ms ελεύθερος.αυτο δεν σημαίνει ότι θα αναγκάζουμε και τους άλλους επειδή εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και έχουμε συμβιβαστεί.απλα η ms με τα 10 το κάνει πολύ έντονα και με μανία.φαινεται είναι πολλά τα λεφτά και όχι μόνο.για να προλάβω μερικούς χρησιμοποιώ linux για σερφάρισμα απο usb,και offline 7 για τις δουλειές μου λόγω εφαρμογών.δεν είπα ότι κάποιος κάποιοι κάπου μπορεί να μην βγαίνει κάτι προς τα έξω,προς Θεού οι συνομιλίες στα κινητά καταγράφονται…αλλά οι εταιρείες λογισμικού είναι πολύ επιθετικές και… Συνέχεια »

Billys

Διαβασα τις αποψεις ολων των χρηστων που γραψανε εδω και τις σεβομαι… απλα θα τεκμηριωσω την αποψη μου με πολυ απλα λογια… Εχω win 7 64bit ultimate i7 960 3.2GHz 12gb ram Triple channel DDR3 MSI GTX 760 4gb, το pc μου ειναι στημενο με προγραμματα που χρησιμοποιω για την δουλεια μου και το hobby μου (δεν παιζω παιχνιδια)… Δεν γουσταρω να το ξαναστηνω απο την αρχη και οχι δεν θελω να χρησιμοποιησω το upgrade και ολοι ξερουμε το γιατι… Αρα δεν θελω να κανω αναβαθμιση… Και εδω περα γενναται το μεγαλο ερωτημα : Γιατι η microsoft γινεται τοσο επιθετικη για να παω στα windows 10? Δηλαδη εγω ειμαι ηλιθιος? αν θελω να παω δεν παω? Αφου τελικα αποφασισα να παω γιατι επιμενει? Ειμαι χαζος? ΟΧΙ απλα δεν με βολευουν…Αλλα γιατι επιμενει???Κανεις δεν μας λεει το γιατι… Αρα μαλλον εγω ειμαι χαζος και ηλιθιος τελικα? Οσο αφορα καποιους χρηστες που ειπαν οτι ειναι σαν να εχεις fiat παρε ferrari, bmw κτλ… Οκ σεβαστο , ναι τα εχω δοκιμασει τα 10 σε αλλο pc το ξερω ειναι γρηγορα δεν διαφωνω αλλα δεν με βολευουν πολυ απλα! Και επισης δεν με νοιαζει εαν ανοιξει το pc σε 10sec και οχι σε 30-40sec… Συνέχεια »

ΝΙΚΟΣ

@Billys Ότι εφαρμογή έχεις θα συνεχίζει να τρέχει (ακόμη καλύτερα) με τα 10άρια. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις clean install και να χάσεις το set up σου. Στο λέω εκ πείρας ,αφού έχω τα 10άρια σε pc σε χώρο εργασίας με αρκετά προγράμματα επαγγελματικής φύσης. Αν χρησιμοποιείς smartphone ,δέχεσαι τα updates με τα καλά και τα άσχημα τους κάθε φορά? Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 10άρια είναι αναβάθμιση ,έχοντας δώσει ζωή σε παλιά μηχανήματα.Γιατί το κάνει αυτό η Microsoft? Μέσω της ενοποίησης ,των universal apps θέλει να κρατηθεί και να κυριαρχήσει με έμμεσο αλλά έξυπνο τρόπο στο χώρο. Τα 10άρια ως έχουν είναι η τελευταία ονομαστικά έκδοση λειτουργικού.Οι ενημερώσεις ανά έτος δεν θα είναι 11, 12 ,αλλά updates ,μιας και είναι αρθρωτό στον πυρήνα και στα service του. Βάσει αυτού θα χτίσει μεγάλη δεξαμενή χρηστών και θα αναπτύσσει σταδιακά και το store της . Με 1 δις χρήστες που λέει ότι θέλει ,μπορεί να ισχυριστεί πως έχει πχ το 30 % στην διανομή λογισμικού συνολικά laptops,tablets,PC,smartphones,κονσόλες , ξεπερνώντας έτσι το ανεμικό ποσοστό στα smartphones Προσωπικά ,επειδή είναι τεράστιο το Project ,θεωρώ πως ολοκληρωμένα θα είναι το τελευταίο τρίμηνο του έτους ,και σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο ,το καλοκαίρι ,όπου και λήγει (θεωρητικά)… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.