Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10

δωρεάν αναβάθμιση Windows 10, Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε Windows 10, οι χρήστες των Windows 7/8 σύμφωνα με τη Microsoft.

Στην πραγματικότητα, η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης έληξε τον Ιούλιο του 2016, αλλά η Microsoft έκανε μια εξαίρεση για όσους χρησιμοποιούσαν δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως οθόνες Braille.

Αυτό έγινε καθώς η Microsoft ήθελε οι εν λόγω χρήστες να έχουν επιπλέον χρονικό περιθώριο, μέχρι επερχόμενες λειτουργίες προσβασιμότητας να καταφέρουν να ενταχθούν στο νέο λειτουργικό.

Αυτό όμως άφηνε ένα κενό, το οποίο μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κι άλλοι χρήστες. Οποιοσδήποτε, μπορούσε να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες προσβασιμότητας και η Microsoft τους επέτρεπε την αναβάθμιση. Ωστόσο, πλέον η Microsoft, έδωσε μια ημερομηνία λήξης για τη δυνατότητα αναβάθμισης ακόμη και για αυτούς τους χρήστες, στις 31 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ήδη αρκετοί χρήστες έχουν είτε αναβαθμιστεί στα Windows 10, είτε αγόρασαν υπολογιστή με το λειτουργικό προεγκατεστημένο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Να ρωτησω κατι….ειχα τα 8… και εκανα αναβάθμιση σε 10…. οταν χρειάστηκε να κανω φορμάτ… με ξαναγύρισε στα 8… και τα αναβάθμισα σε 10 παλι….αν χρειαστεί να ξανακανω φορματ απο το 2018…. πως ξαναβαζω τα 10?

Prideous

Απλά όταν κανεις φορματ βάλε κατευθείαν τα 10 με το κλειδί των 8 και θα είσαι μια χαρά

Σταύρος Χρι

@Νίκος απλά στα windows 10 δεν κάνεις φορμάτ με την μέθοδο που έκανες τόσα χρόνια ! Πάς settings -> update and security -> recovery -> reset this Pc !

Gvirginia

Βασικά αλλάζει το κλειδί των 8. Μου το έκανε και εμένα αυτό όταν ήθελα να κάνω πλήρες φορμάτ.
Δε με άφηνε να βάλω το κλειδί των 8 στο ISO των 10 και έπρεπε να βάλω το ISO των 8 και να κάνω αναβάθμιση. Έλεγε ότι το κλειδί δεν είναι σωστό.
Κατέβασα μετά ένα πρόγραμμα που μου δείχνει το τωρινό κλειδί των 10, το αντέγραψα και από τότε κάνω φορμάτ με το ISO των 10 και το νέο κλειδί.

Μπορεί να το άλλαξαν από τότε (πρώτους μήνες κυκλοφορίας) αλλά εγώ έτσι απέφυγα αυτή τη βλακεία.

Paul

Νίκος
Δες εδώ λίγο ….θα σε βοηθήσει

https://support.microsoft.com/el-gr/help/12415/windows-10-recovery-options

Prideous

Gvirginia
Μπορεί να έχεις δίκιο γιατί και εγώ χρησιμοποίησα προγραμμα για να βρω το κλειδί γιατί είχε σβηστεί αυτό που έγραφε κάτω από το λαπτοπ
Το λαπτοπ όταν το αγόρασα είχε 8 και σήμερα έκανα φορματ και έβαλα πάλι τα 10 ενώ είχα κάνει και το update σε 10

ΝΙΚΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩ

Παναγιώτης

Βασικά πλεον δεν χρειάζονται κλειδια.
αν κανεις αναβαθμιση απο 7 ή 8 , οταν κανεις login στα windows 10 με ενα email , hotmail τοτε ενεργοποιουνται με ψηφιακη αδεια. πας και στις ρυθμισεις και θα δεις οτι τα windows ενεργοποιηθηκαν με ψηφιακη αδεια.
μετα μπορεις να κανεις κανονικα φορματ χωρις να βαλεις κλειδι για ενεργοποιηση, απλα συνδεεσαι στο email (hotmail) που ειχες συνδεθει οταν εκανες το update και εισαι οκ λογω ψηφιακης αδειας.
το εχω κανει παρα πολλες φορες και δουλευει μια χαρα.

keysmith

ούτε email θελει ούτε τίποτα. Απαξ και έκανε μια φορά αναβάθμιση σε 10άρια από οτιδήποτε (7 ή 8) μετά μπορείς να κάνεις κατ’ ευθέιαν εγκατάσταση 10αριών (clean install) και δεν βάζεις ούτε κλειδί ούτε τπτ ακόμα και σε καινούριο δίσκο.

Είναι ήδη καταγεγραμμένο το μηχανάκι σου (σχετιζόμενο με κάποιο σειριακό?) και μετά το πέρας της εγκατάστασης είναι ενεργοποιημένα κάπως. Το έχω κάνει σε αρκετά μηχανάκια (λαπτοπ) και πάντα το ίδιο τα win ήταν ενεργοποιημένα μετά.

naive

Τα W10 εφόσον ενεργοποιηθούν μια φορά, μετά από φορμάτ στον ίδιο υπολογιστή και επανεγκατάσταση (μπορείς να τα κατεβάσεις δωρεάν από τη microsoft) αναγνωρίζουν τη μητρική και ενεργοποιούνται πάλι μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ. Οπότε στην εγκατάσταση επιλέγεις ότι δεν έχεις σειριακό αριθμό και προχωράει.

Gvirginia

Εδώ και ένα άρθρο γι’αυτό που γινόταν:

https://www.addictivetips.com/windows-tips/find-your-windows-10-product-key-after-upgrading-from-windows-7-8/

Δεν έχω ξανακάνει πλήρες φορμάτ 1.5 χρόνο τώρα, ίσως να το διόρθωσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.