Microsoft Windows 7 | Θυμίζουν iPhone και Mac Book Air

Τα Windows 7 είναι η νεότερη έκδοση του γνωστού λειτουργικού της Microsoft που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010. Μια από τις καινοτομίες που θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό είναι το περιβάλλον εργασίας με οθόνη αφής το οποίο θα παρέχει στους χρήστες έναν πιο φυσικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή τους.

Παρόλο που δεν είναι γνωστά πάρα πολλά στοιχεία για τα νέα Windows 7 καθώς η Microsoft τηρεί στάση μυστικότητας όσον αφορά τεχνικές λεπτομέρειες. Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου “All things Digital” παρουσιάστηκε μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών στα νέα Windows όπου ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας τα χέρια του να πραγματοποιήσει drag ’n’ drop, να μεγαλώσει ή εστιάσει σε μία φωτογραφία, σας θυμίζει λίγο iPhone και Mac Book Air;(!)

Επίσης έγινε γνωστό ότι το νέο λειτουργικό δεν θα έχει καινούριο kernel αφού η Microsoft θέλει να μπορεί να τρέξει σε harware συμβατό με τα Vista και να υποστηρίζει τις εφαρμογές που τρέχουν σε αυτά.

Επεξεργάστηκε την 31 Οκτωβρίου 2010 20:18

Σχόλια

  • Να αναμένουμε νέα φουρνιά laptop με οθόνη αφής;
    (όχι απαραίτητα tablet pc)

  • Λές; Το βλέπω λίγο δύσκολο όχι τόσο από πλευρά τεχνολογίας, αλλά από πλευρά κόστους.

  • ναι αλλα αν δεν γινει αυτο τοτε πως θα γινει χρηση αυτης της λειτουργιας?απο αποψη τιμης σιγουρα θα υπαρξει προβλημα,αλλα το θεμα δεν ειναι τοσο στα λαπτοπ οσο στα home pc's

  • @Στεφανος: Φαντάζομαι ότι θα γίνει ότι και με τα Vista και το Aero. Θα κυκλοφορήσουν 3-4 εκδόσεις και η "Ultimate" θα έχει την εφαρμογή με το touch screen.

  • Ε, εντάξει... Τουλάχιστον στο θέμα του multitouch, από την MS είδαμε πρώτη φορά τέτοιο πράγμα, στο surface... Μετά το είδαμε στο iPhone...

  • ακριβως το ιδιο πραγμα ηθελα να γραψω με τον Rocean, δεν τα εχει σκεφτει η φτιαξει ολα η holy-jesus εταιρια σας

Κοινοποίηση
Συντάκτης:

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.