Η Microsoft παρουσιάζει τη νέα γενιά Windows phones

Η Microsoft Corp. ανακοινώνει την ευρεία διάθεση των Windows phones από τις 6 Οκτωβρίου του 2009 σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Οι νέες συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα είναι οι πρώτες με ενσωματωμένα τα Windows Mobile 6.5, την τελευταία έκδοση του λογισμικού που διαθέτει η Microsoft ειδικά για κινητά τηλέφωνα, θα διαθέτουν βελτιωμένο και ακόμα πιο εύκολο στη χρήση user interface, καλύτερες δυνατότητες πλοήγησης, καθώς και πρόσβαση σε χρήσιμες υπηρεσίες, όπως το Windows Marketplace για κινητά και το Microsoft My Phone.

Σημειώνεται ότι η διάθεση των νέων Windows phones στην ελληνική αγορά προγραμματίζεται για τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone, Wind και με κορυφαίους κατασκευαστές όπως HTC, LG Electronics, Samsung, Sony Ericsson και Toshiba.

Κορυφαίοι συνεργάτες παγκοσμίως
Συνεργάτες από όλο τον κόσμο έχουν δεσμευτεί να αναβαθμίσουν ή να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους, ώστε να συμπεριλάβουν συσκευές με Windows Mobile 6.5.
Ευρώπη: Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας Orange, Deutsche Telekom AG και Vodafone Group Plc. Κατασκευαστές τηλεφωνικών συσκευών: Acer, HTC, LG Electronics, Samsung, Sony Ericsson και Toshiba.
Βόρεια Αμερική: Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας AT&T, Bell Mobility, Sprint, TELUS και Verizon Wireless. Κατασκευαστές τηλεφωνικών συσκευών HP, HTC Corp., LG Electronics, Samsung και Toshiba Corp.
Λατινική Αμερική: Πάροχος κινητής τηλεφωνίας TIM Brazil. Κατασκευαστές τηλεφωνικών συσκευών HTC, LG Electronics και Samsung.
Ασία: Πάροχοι κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo Inc., SoftBank Mobile Corp., SK Telecom, Telstra και WILLCOM Inc. Κατασκευαστές τηλεφωνικών συσκευών Acer Inc., HTC, LG Electronics, Samsung, Sony Ericsson και Toshiba.

Μία τηλεφωνική συσκευή για εργασία και διασκέδαση
Τα κινητά Windows καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο αναγκών, προσφέροντας στους κατόχους τους τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους, χρησιμοποιώντας τις προσαρμοσμένες για χρήση σε κινητά τηλέφωνα εκδόσεις του λογισμικού με το οποίο είναι ήδη εξοικειωμένοι. Ο επανασχεδιασμένος Internet Explorer Mobile browser υποστηρίζει Adobe Flash Lite για αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση εργασιών, όσο βρίσκεται κανείς εν κινήσει. Το Microsoft Office Outlook Mobile παρέχει μια οικεία και ενιαία εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, σε PC, Windows phone και browser μέσω διαδικτύου, ενώ το Microsoft Office Mobile επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν και να επεμβαίνουν σε αρχεία Word, Excel και Power Point, μέσω της τηλεφωνικής τους συσκευής. Με εγκατεστημένο το Windows Live στα τηλέφωνά τους, οι χρήστες μπορούν να έχουν το δίκτυο των φίλων τους σε ένα σημείο, ανεξαρτήτως της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν, όπως Facebook, Twitter, MySpace, Windows Live.

Δυναμικές υπηρεσίες για κινητά
Η διάθεση των Windows phones συνοδεύεται με δύο νέες σημαντικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου το σύνολο των πληροφοριών, των επαφών και των εφαρμογών που χρειάζεται κανείς, να βρίσκεται πάντα στη διάθεσή του. Μια ευρεία ποικιλία εγκεκριμένων και πιστοποιημένων εφαρμογών θα είναι διαθέσιμη για τα Windows phones μέσω της υπηρεσίας Windows Marketplace για κινητά. Η δωρεάν υπηρεσία My Phone επιτρέπει την αυτόματη διατήρηση αρχείου ασφαλείας (back up) και τον αυτόματο συγχρονισμό (sync) φωτογραφιών, αρχείων μουσικής, επαφών και γραπτών μηνυμάτων από την τηλεφωνική συσκευή στο διαδίκτυο, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο, την πρόσβαση και τη διαχείριση αυτών μέσω τηλεφώνου ή PC, αλλά και την επαναφορά δεδομένων σε περίπτωση απώλειας.

Εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες
Τα κινητά Windows θα είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία ποικιλία συσκευών, από κομψές συσκευές με οθόνη αφής, μέχρι συσκευές με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, επιτρέποντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής του είδους που καλύτερα καλύπτει τις ανάγκες τους. Τα Windows Mobile 6.5 παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων, όπως το Facebook, το Netflix και Zagat, και ένα βελτιωμένο user interface με ενισχυμένες δυνατότητες αφής, επιτρέποντας τη δυνατότητα προσαρμογής του κινητού στις εκάστοτε απαιτήσεις. Με τη νέα έκδοση, οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν την εμφάνιση των τηλεφώνων τους με themes από κορυφαίους designers ή με το προσωπικό τους background, καθώς και να προσαρμόσουν την κεντρική οθόνη με widgets, ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.

Software ChatGPT Microsoft

Microsoft Copilot Pro: Φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στo Office με 20 δολ. το μήνα

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι φέρνει την «πλήρη δύναμη» του Copilot σε περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις.