Nokia Ovi Maps 3D, Τα Google Maps βρήκαν το μάστορα τους

Η αντεπίθεση της Nokia συνεχίζεται και αυτή τη φορά στο δρόμο της βρέθηκαν οι 3D χάρτες της Google. Αν και οι 3D Ovi Maps βρίσκονται ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν με το πλήθος των λεπτομερειών που προσφέρουν και την ρεαλιστική αναπαράσταση των 20 πόλεων που έχουν μέχρι τώρα χαρτογραφηθεί σε τρεις διαστάσεις.

Η φινλανδική εταιρία βασίζει πολλά στην επιτυχία των Ovi Maps και η επένδυση της φαίνεται ότι πιάνει τόπο. Μέσα από το offical site των χαρτών μπορείτε να περιηγηθείτε σε μία από τις 20 πόλεις που προσφέρονται μέχρι σήμερα με το αποτέλεσμα να είναι φανταστικό. Μια βόλτα μέχρι το Central Park της Νέα Υόρκης ή το Big Ben του Λονδίνου είναι βέβαιο πως θα σας πείσει, ενώ το μόνο που θα χρειαστείτε για να τα φτάσετε ως εκεί είναι η εγκατάσταση ενός plug-in για τον συμβατό browser σας.

Ο συνδυασμός αυτής της εμπειρίας με την δορυφορική πλοήγηση μοιάζει να είναι το επόμενο βήμα, το οποίο πάντως φαντάζει αρκετά δύσκολο. Το ενθαρρυντικό για το μέλλον του project είναι ότι η συνεργασία της Nokia με τη Microsoft, όχι μόνο δεν θα ανακόψει τη φόρα των Ovi Maps, αλλά όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα στην από κοινού συνέντευξη τους οι δύο εταιρίες, οι χάρτες της Nokiaθα αντικαταστήσουν τους Bing Maps τουλάχιστον όσο αφορά τις συσκευές Nokia με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7.

Εάν ακόμα δεν έχετε πειστεί για το αν αξίζει να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, δείτε το video και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Απριλίου 2011 15:41

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.