O Microsoft Edge μεταφέρει τα δεδομένα των χρηστών από Chrome και Firefox πριν δώσουν συγκατάθεση

, O Microsoft Edge μεταφέρει τα δεδομένα των χρηστών από Chrome και Firefox πριν δώσουν συγκατάθεση

Όπως όλοι οι browser για το λειτουργικό σύστημα Windows, έτσι και ο νέος Chromium-based Edge της Microsoft ρωτάει τους χρήστες αν θέλουν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από άλλον browser στη διάρκεια του αρχικού setup. Σε αντίθεση όμως με τους υπόλοιπους, ο Edge τα μεταφέρει πριν καν αποδεχτεί ο χρήστης.

Αυτό παρατήρησε τουλάχιστον ένας χρήστης του Reddit, με το post πλέον να έχει διαγραφεί αλλά αρκετοί χρήστες αφυπνίστηκαν και το έψαξαν περισσότερο. Στο αρχικό setup του Edge λοιπόν, ο browser δίνει την επιλογή για μεταφορά από άλλους browser, τον Chrome της Google και τον Firefox της Mozilla. Όμως, ο Edge ξεκινάει τη μεταφορά των δεδομένων πριν δοθεί η θετική απάντηση.

Αν βέβαια ο χρήστης επιλέξει να μη μεταφερθούν τα δεδομένα του, τότε ο Edge αυτόματα σβήνει όλα τα δεδομένα. Όμως, όπως κάποιοι παρατήρησαν, κάποια δεδομένα υπάρχουν ακόμα. Μιλώντας στην ιστοσελίδα Windows Central, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κρατήσουν ή να σβήσουν τα δεδομένα που έχουν ήδη μεταφερθεί, αν όμως ο χρήστης τερματίσει το setup στο αρχικό στάδιο, τότε κάποια δεδομένα παραμένουν.

, O Microsoft Edge μεταφέρει τα δεδομένα των χρηστών από Chrome και Firefox πριν δώσουν συγκατάθεση

Όσο για το αν η Microsoft σκοπεύει να διορθώσει αυτό το πρόβλημα ή αν γίνεται επίτηδες, η εταιρεία φαίνεται να αποφεύγει να δώσει μία σαφή απάντηση, δηλώνοντας τα παρακάτω:

“Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα του browser ανήκουν στους πελάτες και έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν τι θα κάνουν με αυτά. Όπως και άλλοι browsers, ο Microsoft Edge προσφέρει την επιλογή στους χρήστες να μεταφέρουν τα δεδομένα τους εκεί στη διάρκεια της εγκατάστασης.”

Πάντως, τα παραπάνω δείχνουν πως η Microsoft δεν έχει σκοπό να σταματήσει τη μεταφορά των δεδομένων πριν την αποδοχή από τους χρήστες. Η δυνατότητα να διαγράψει κάποιος τα δεδομένα που έχουν ήδη μεταφερθεί δεν είναι το ίδιο με το να μην έχουν καν μεταφερθεί από την αρχή. Ίσως η Microsoft θα πρέπει να σκεφτεί πως αρκετοί χρήστες ήδη φοβούνται για την ιδιωτικότητα των αρχείων τους και μία τέτοια ενέργεια μόνο θετικό αντίκτυπο δε μπορεί να έχει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironman mark 45 αισίως....

κάνετε λάθος! κατά τη διάρκεια του setup με ρώτησε εάν θέλω να μεταφερθούν τα δεδομένα απο άλλο πρόγγραμμα περιήγησης. το λέει καθαρά “επιβεβαίωση” ; εσύ επιλέγεις εάν θέλεις ή όχι. δεν έχει μεταφέρει τίποτα!

Alex

Πριν απαντήσεις διάβασε τι λέει το άρθρο… Δεν είπε κανείς ότι δε ρωτάει! Είπαν ότι πρώτα τα μεταφέρει και μετά ρωτάει αν θες να τα μεταφέρεις.οποτε αν κλείσεις το setup χωρίς να απαντήσεις τα αρχεία μένουν στο φάκελο που μεταφέρθηκαν.αν δεν πατήσεις επιβεβαίωση τα σβήνει. εφόσον όμως ήδη τα έχει αντιγράψει η ερώτηση είναι παραπλανητική. Προφανώς το κάνουν για θέμα ταχύτητας.

Ironman mark 45 αισίως...

Εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο σε άλλο pc που έγινε η εγκατάσταση. Δε μετέφερε τίποτα και ας έκανα παράλειψη. Μη βλέπετε φαντάσματα.

Ironman mark 45 αισίως...

Μάλιστα μετά αναγκαστικά μέσω των ρυθμίσεων τα μετέφερα από το Firefox….

Alex

Δυστυχώς έτσι είναι τα πέρασε χωρις να με ρωτήσει. Τι να πω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Η Google παραδέχεται ότι το demo του Gemini ήταν σκηνοθετημένο

H Google ανακοίνωσε το Gemini, το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το ChatGPT-4 της OpenAI.

Software Facebook Facebook Messenger featured

Facebook Messenger: Αποκτά προεπιλεγμένη end-to-end κρυπτογράφηση

Η Meta ανακοίνωσε μια σειρά από νέες λειτουργίες που έρχονται στο Facebook Messenger και θα φανούν σε όλους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Gear Apple Apple Watch featured

Τα Apple Watch ίσως αποκτήσουν εξωτερικό φακό στο μέλλον

Τα Apple Watch διαθέτουν μια λειτουργία φακού που κάνει την οθόνη του ρολογιού εντελώς λευκή, διευκολύνοντας τους χρήστες να δουν στο σκοτάδι.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 12: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τεράστιο σύστημα ψύξης

Το OnePlus 12 είναι η πιο πρόσφατη ναυαρχίδα Android που κυκλοφόρησε στην Κίνα και τοπικά μέσα έχουν σπεύσει να τη δοκιμάσουν με κάθε τρόπο.