Οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με τη Microsoft

, Οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με τη Microsoft

Στην προσπάθεια για να κρατήσει ασφαλή την διεξαγωγή των εκλογών στην Αμερική, η Microsoft έδωσε νέα στοιχεία σχετικά με τις επιθέσεις που γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο. Μάλιστα, η εταιρεία αποκαλύπτει ότι πάνω από 13.000 επιθέσεις έγιναν από άλλα κράτη εναντίων χρηστών της Microsoft.

Συγκεκριμένα, από αυτές τις επιθέσεις το 52% προέρχεται από τη Ρωσία, το 25% από το Ιράν και μόλις το 12% από την Κίνα, που είναι και ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός της Αμερικής. Οι hackers από τη Ρωσία έχουν μεγάλη γκάμα επιθέσεων, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως και εκλογές διαφόρων χωρών, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και επαγγελματικές υπηρεσίες. Επίσης, προσπάθησαν να εισέλθουν σε 16 αθλητικούς οργανισμούς κατά του ντόπινγκ σε τρεις ηπείρους, εν μέσω ερευνών για ντόπινγκ σε αθλητές της Ρωσίας.

Το Ιράν επικεντρώθηκε στα πολιτικά, με 241 επιθέσεις σε λογαριασμούς Microsoft που σχετίζονται με την προεδρική εκστρατεία στις ΗΠΑ, με τρέχοντες και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά και με πολιτικούς δημοσιογράφους. Η Κίνα προσπάθησε και αυτή να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με οργανισμούς που συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά συμμετείχε και σε επιθέσεις σε ιδρύματα ιατρικής έρευνας στις ΗΠΑ και την Ασία.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.