Software

Οι Ρώσοι βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με τη Microsoft

Στην προσπάθεια για να κρατήσει ασφαλή την διεξαγωγή των εκλογών στην Αμερική, η Microsoft έδωσε νέα στοιχεία σχετικά με τις επιθέσεις που γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο. Μάλιστα, η εταιρεία αποκαλύπτει ότι πάνω από 13.000 επιθέσεις έγιναν από άλλα κράτη εναντίων χρηστών της Microsoft.

Συγκεκριμένα, από αυτές τις επιθέσεις το 52% προέρχεται από τη Ρωσία, το 25% από το Ιράν και μόλις το 12% από την Κίνα, που είναι και ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός της Αμερικής. Οι hackers από τη Ρωσία έχουν μεγάλη γκάμα επιθέσεων, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως και εκλογές διαφόρων χωρών, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και επαγγελματικές υπηρεσίες. Επίσης, προσπάθησαν να εισέλθουν σε 16 αθλητικούς οργανισμούς κατά του ντόπινγκ σε τρεις ηπείρους, εν μέσω ερευνών για ντόπινγκ σε αθλητές της Ρωσίας.

Το Ιράν επικεντρώθηκε στα πολιτικά, με 241 επιθέσεις σε λογαριασμούς Microsoft που σχετίζονται με την προεδρική εκστρατεία στις ΗΠΑ, με τρέχοντες και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά και με πολιτικούς δημοσιογράφους. Η Κίνα προσπάθησε και αυτή να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με οργανισμούς που συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά συμμετείχε και σε επιθέσεις σε ιδρύματα ιατρικής έρευνας στις ΗΠΑ και την Ασία.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Οκτωβρίου 2020 15:09

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.