Opera GX: Gaming browser απελευθερώνει πόρους συστήματος όταν ανοίξουμε παιχνίδι [E3 2019]

Ως μέρος της σημερινής ανακοίνωσης της Opera στην E3, ο Project Manager της εταιρείας, Maciek Kocemba, παρουσίασε τον πρώτο παγκόσμιο gaming browser, όπως τον αποκαλεί ο ίδιος. Ο gaming browser ακούει στο όνομα Opera GX και στοχεύει στο να παρέχει έναν εξατομικεύσιμο browser για τους PC gamers.

Ο Maciek Kocemba, είπε ότι εμπνεύστηκαν τη δημιουργία του Opera GX από το γεγονός ότι αρκετοί gamers κλείνουν τον browser πριν ξεκινήσουν ένα παιχνίδι. Ο Opera GX μειώνει αυτόματα την κατανάλωση πόρων όταν εντοπίζει πως ο χρήστης παίζει ένα παιχνίδι.

Opera GX, Opera GX: Gaming browser απελευθερώνει πόρους συστήματος όταν ανοίξουμε παιχνίδι [E3 2019]

Το κύριο χαρακτηριστικό του Opera GX είναι ο πίνακας ελέγχου, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να καθορίσουν το πόση CPU και μνήμη RAM θα διαθέσουν στο πρόγραμμα. Επιπλέον, μέσω του πίνακα ελέγχου ο χρήστης μπορεί να ελέγξει πόσοι πόροι συστήματος καταναλώνονται οποιαδήποτε στιγμή.

Πέρα από τον πίνακα ελέγχου, ο Opera GX έχει μερικά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ειδικά σχεδιασμένα για gamers.

Η αρχική σελίδα προβάλει προσφορές σε παιχνίδια και διάφορα νέα σχετικά με το χώρο του gaming. Στη γνωστή μπάρα του Opera προστέθηκε ένα νέο πάνελ στο οποίο προβάλλονται οι συνδρομές στο Twitch, καθώς και ειδοποιήσεις για όταν ένας streamer βγαίνει live.

Εννοείται ότι ο Opera GX δεν θα μπορούσε να αποκαλείται gaming browser αν δεν επιτρέπει στους χρήστες να του αλλάζουν χρώμα. Το κύριο χρώμα είναι το μαύρο και το δευτερεύον είναι το κόκκινο, το οποίο ο χρήστης μπορεί να το αλλάξει με οποιοδήποτε του αρέσει.

Επίσης, ο Opera GX διαθέτει ηχητικά εφέ τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη μπάντα που έγραψε το soundtrack του παιχνιδιού Gris.

Κατά τα άλλα, ο Opera GX προσφέρει ότι και ο κανονικός brower της Opera, δηλαδή, δωρεάν VPN, ad-blocker, video pop-out, και υπηρεσίες chat.

Προς το παρόν ο Opera GX είναι διαθέσιμος για δοκιμή σε όσους βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην E3, ενώ το πότε θα κυκλοφορήσει ευρέως παραμένει άγνωστο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Opera

Η νέα έκδοση του browser Opera έχει το Instagram ενσωματωμένο

Ο Opera 68 έχει πλέον το Instagram ενσωματωμένο στη sidebar για να έχεις άμεση πρόσβαση στο Instagram και να ανταλλάσεις μηνύματα με τους followers σου.

Games E3 2019

Borderlands 3: Αποκαλύφθηκε στην E3 2019 μαζί με gameplay demo

Μετά από 7 χρόνια η Gearbox αποκάλυψε το Borderlands 3 στην E3 2019 μαζί με gameplay demo των 10 λεπτών με τον ήρωα Maze.

Games E3 2019

Cyberpunk 2077: Νέο trailer με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves

Η CD Project Red κυκλοφόρησε νέο trailer με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves στην E3 2019 βάζοντας “φωτιά” στο θέατρο.

Games E3 2019

Elden Ring: Το νέο παιχνίδι της FromSoftware σε συνεργασία με τον George R.R. Martin

Το Elden Ring είναι το νέο παιχνίδι της FromSoftware το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον διάσημο συγγραφέα George R.R. Martin.