Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας Dell και Alienware

, Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας Dell και Alienware

Η Dell κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας για ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας που επηρεάζει περίπου 400 διαφορετικά μοντέλα υπολογιστών Dell και Alienware που έχουν κατασκευαστεί από το 2009 μέχρι σήμερα!

Η ευπάθεια ανακαλύφθηκε από την εταιρεία έρευνας ασφαλείας SentinelLabs σε ένα πρόγραμμα οδήγησης (driver) που χρησιμοποιείται από τα βοηθητικά προγράμματα ενημέρωσης υλικολογισμικού (firmware update utilities) των Dell και Alienware.

Το “ελάττωμα” επιτρέπει σε έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση σε πλήρη δικαιώματα σε επίπεδο πυρήνα στα Windows. Η Dell αναφέρει ότι δεν έχει αποδείξεις ότι η ευπάθεια αυτή έχει “αξιοποιηθεί” από κάποιους μέχρι σήμερα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κλικλίκος

Μπούρδα της Dell (η λενοβο βεβαια κρατα τα σκήπτρα εχει κανει πιο δραματικές τρύπες ασφαλείας (κάποιες ξεσκεπαστηκαν απο τους ίδιους τους χρήστες…)) αλλά κ αυτο σηκωσε πολύ σκόνη (χωρις βεβαια ενεργα χτυπηματα ασφαλειας), Πιάνει πολλά περισσότερα συστήματα καθως το θέμα ειναι καθαρά Software οπότε τρέχει ακομα και σε Ε6400/E6500 (που δεν το αναφερουν καν στις λιστες) Οποτε ολοι οσοι κάνετε manage latitude/precision/vostro/xps απο core2duo και ανω και χρησιμοποιειτε εστω Dell System Inventory Agent, Dell Platform Tags κ συναφη σας αφορα (κατω κατω στο τελος σας εχω bonus κακά νέα για όλους). το καλό για ολους τους Dell χρηστες είναι ΤΡΕΙΣ λύσεις! 1. Αν έχετε σύστημα ειται εντός υπηρεσίας (ήτοι υποστηριζόμενο με συνεχη ροή updates), η εκτός κυκλοφορίας/υπηρεσίας ενημερώσεων (end of life/end of support ήτοι παλιό), απλά διαγράφετε το προβληματικό αρχείο dbutil_2_3.sys, (ψάξτε το μεσα στους Temp folder (main temp και appdata temp) 2. Κατεβαστε https://www.dell.com/support/home/drivers/driversdetails?driverid=7PR57 τρέξτε κ καμαρωστε η απλα σβηστε/uninstall τα παρακατω Dell Command Update, Dell Update, Alienware Update, Dell System Inventory Agent, Dell Platform Tags κ μετα κατεβαστε τις νεες εκδόσεις τους. 3. Απλα καντε το sitting duck και περιμενετε την επιφοίτηση η οποια θα ερθει στις 10 Μαη μέσω του Dell SupportAssist το οποίο θα σας εγκαταστήσει/προτρεψει… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.