Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία

Ένα από τα βασικά σημεία που διαχωρίζονται οι άνθρωποι από τις μηχανές, είναι τα συναισθήματα. Τα ρομπότ και οι υπολογιστές δεν μπορούν να νιώσουν όπως ένας άνθρωπος, αλλά φαίνεται πως θα εξελίξουν την ικανότητά τους να “αισθάνονται” πως νιώθει ένας άνθρωπος, μέσα από την εικόνα του προσώπου του.

Αυτό θέλει να καταφέρει η Microsoft μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη του Project Oxford. Το συγκεκριμένο project έχει δημιουργηθεί από την Microsoft και είναι ένα website με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, να θυμίσουμε πριν από λίγους μήνες την εφαρμογή που μάντευε την ηλικία σου μέσα από μια φωτογραφία.

Το νέο εργαλείο, όχι μόνο αναγνωρίζει την φωτογραφία αλλά την αναλύει για να αποκωδικοποιήσει τις εκφράσεις του προσώπου. Σου λέει σε ποσοστά κατά πόσο το άτομο της φωτογραφίας είναι χαρούμενο, λυπημένο, θυμωμένο, φοβισμένο κλπ. Μελλοντικά αυτό θα μπορούσε να γίνει απευθείας με τη χρήση video.

Ο Ryan Galgon, manager στο Microsoft Research program, αναφέρει ότι μια κάμερα που έχει ενσωματωμένη την συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να δίνει πληροφορίες για τις αντιδράσεις του κοινού ενώ βλέπουν μια ταινία. Επίσης ο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα καταστήματα για να καταγραφούν οι αντιδράσεις των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα, ενώ το Emotion API μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την επίλυση μυστηρίων σε έργα τέχνης (βλέπε τη Μόνα Λίζα). Οι μελλοντικές εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνολογίας εξαρτώνται από το πως θα την χρησιμοποιήσουν οι developers.

H Microsoft επισημαίνει ότι προς το παρόν βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης και δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% ακριβής. Όποιος θέλει όμως μπορεί να δοκιμάσει το demo από εδώ ανεβάζοντας τη δική του φωτογραφία η οποία θα αναλυθεί. Η εικόνα μπορεί να είναι JPEG, PNG, GIF, BMP με ανάλυση μικρότερη των 36×36 pixels και μέγεθος μέχρι 4MB.

Όπως ήταν αναμενόμενο το ίντερνετ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει πλάκα βάζοντας από Χίτλερ μέχρι Grumpy Cat.

Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία, Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία

Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία, Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία

Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία, Project Oxford: H Microsoft μαντεύει τι αισθάνεστε μέσα από μια φωτογραφία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Super Θέλω gadget να βγάζω από την τσέπη και να λέω τον άλλον περίμενε να δω τι αισθάνεσαι καθώς μιλάμε. Ίσως χρήση να το κάνουμε στις γυναίκες μας. Να βλέπουμε τι αισθάνονται

nikmour

@dimitris και εκεί στο sex να βγάζουμε το κινητό και να βλέπουμε αν προσποιούνται οργασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.