Project Reunion: H Microsoft θέλει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των developers

, Project Reunion: H Microsoft θέλει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των developers

H Microsoft συνεχίζει την προσπάθειά της να έρθουν στο προσκήνιο οι παλιές εφαρμογές, μέσα από το Project Reunion. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πλήθος εργαλείων λογισμικού που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των εφαρμογών Win32 και της πλατφόρμας Universal Windows Platform.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ακούμε για την Project Reunion, αφού η Microsoft είχε μιλήσει εκτενώς για αυτό στο Build 2020 τον περασμένο Μάιο. Η φιλοσοφία του είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές στις API, έτσι ώστε οι εφαρμογές desktop να αποκτήσουν μοντέρνα χαρακτηριστικά.

Ο σκοπός της Microsoft είναι να επιτρέψει στους developers να χρησιμοποιούν όλες τις σύγχρονες βιβλιοθήκες και να εκμεταλλευτούν για την προώθηση των εφαρμογών τους το σύνολο του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών των Windows 10 και όχι μόνο των συσκευών με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows.

To Project Reunion βρίσκεται σε αρχικά στάδια ακόμα, αλλά εκτιμάται ότι θα γίνει περαιτέρω προώθησή του από την εταιρεία.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.