Samsung: Θα παρουσιάσει πληκτρολόγιο που λειτουργεί με την selfie camera [CES 2020]

Samsung, Samsung: Θα παρουσιάσει πληκτρολόγιο που λειτουργεί με την selfie camera [CES 2020]

Στη CES 2020, η Samsung θα παρουσιάσει αρκετά projects στα οποία εργάζονται τα μέλη των C-Lab, όπως το Hyler, το Ultra V, και άλλα. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον project θα είναι το SelfieType, ένα πληκτρολόγιο που λειτουργεί με τη selfie κάμερα.

Τι ακριβώς είναι το νέο εικονικό πληκτρολόγιο

Το SelfieType της Samsung διαβάζει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη με τη βοήθεια της κάμερας και έπειτα τις μεταφράζει σε δεδομένα εισόδου χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο AI.

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο project είναι ένα εικονικό πληκτρολόγιο το οποίο δεν απαιτεί τη χρήση οποιοδήποτε επιπλέον εξοπλισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Samsung, το Selfie Type μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συσκευές, από smartphones και tablets, μέχρι φορητούς υπολογιστές.

Με βάση την αναφορά της εταιρείας, το SelfieType θα μπορούσε να λειτουργεί και σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών. Αυτό θεωρείται δυνατό διότι το εικονικό πληκτρολόγιο απαιτεί απλώς την ύπαρξη μιας μπροστινής/selfie κάμερας. Ενώ ο αλγόριθμος θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη συσκευή μέσω κάποιας εφαρμογής.

Τα εικονικά πληκτρολόγια είναι μία τεχνολογία την οποία εξετάζουν εδώ και χρόνια οι εταιρείες. Ένα αρκετά καλό παράδειγμα είναι το Smart Cast της Lenovo. Ωστόσο, το SelfieType της Samsung δεν απαιτεί πρόσθετο υλικό ή την προβολή του πληκτρολογίου σε κάποια επιφάνεια. Το μόνο εμπόδιο είναι ο ίδιος ο αλγόριθμος, που θα πρέπει να προγραμματιστεί σωστά ώστε να μην εξάγει λανθασμένα ή ψευδή δεδομένα εισόδου.

Πέρα από το SelfieType, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στη CES 2020 τα Samsung Galaxy S10 Lite και Galaxy Note 10 Lite. Τέλος, γνωρίζουμε ότι στην έκθεση, η εταιρεία θα αποκαλύψει το NEON, μία ανθρωπίνου επιπέδου AI τεχνολογία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.