Software

Siri, Cortana, Googe Voice: Πόσο συχνά χρησιμοποιούμε ψηφιακή βοηθό;

Εταιρείες όπως Apple, Google, Microsoft και άλλες, ανταγωνίζονται για το ποια θα δημιουργήσει την πιο εξελιγμένη και έξυπνη ψηφιακή βοηθό και πράγματι εξελίσσονται μέρα με τη μέρα. Όμως το ερώτημα είναι αν έχουν την αποδοχή των χρηστών.

Η έρευνα της Creative Strategies έδειξε ότι οι ψηφιακές βοηθοί όπως Siri, Cortana, Google Voice δεν έχουν την αποδοχή που αναμενόταν. Οι χρήστες τις χρησιμοποιούν κάθε τόσο ή για να τις δείξουν από περιέργεια σε συγγενείς και φίλους, όμως όχι συστηματικά. Ο λόγος είναι ότι αισθάνονται άβολα μέσα σε δημόσιο χώρο να μιλούν στο κινητό θέτοντας ερωτήσεις.

Το 21% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τη Siri, το 34% OK Google και το 72% την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, Cortana. Όταν μιλάμε για το κάθε οικοσύστημα ξεχωριστά, το 2% των κατόχων iPhone δεν έχει χρησιμοποιήσει τη Siri και το 4% όσων έχουν Android δεν έχουν χρησιμοποιήσει το OK Google.

Μεγάλο ρόλο για την χρήση των ψηφιακών βοηθών παίζει η τοποθεσία. Το 51% τις χρησιμοποιεί στο αυτοκίνητο και το 39% στο σπίτι, μόλις το 1.3% μιλά στο κινητό του ενώ είναι στη δουλειά και μόνο το 6% αισθάνεται άνετα να το κάνει γενικά σε δημόσιο χώρο (οι χρήστες Android έχουν ποσοστό 12% και οι iOS 3%).

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 14:28

Σχόλια

  • εδώ πολύ κόσμος αισθάνεται άβολα μιλώντας με ένα ακουστικό bluetooth ή handsfree, φαντάζομαι να ρωτάς κάτι το τηλέφωνο σου και να μη το καταλαβαίνει και να ξαναρωτάς και να φωνάζεις!!!!

  • Αναμενόμενο. Οι προσωπικοί υπολογιστές διένυσαν πολλά έτη ως προσωπικοί για να πάψουν να είναι. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ιδιωτικότητα είτε στα επαγγελματικά είτε στα προσωπικά ακόμα και από την ίδια μας την οικογένεια.

    Δε νομίζω πως η βελτίωση μπορεί να φέρει αποδοχή. Η έκθεση δεν είναι θέμα αποτυχημένων προσπαθειών αλλά κάτι πιο προσωπικό. Σε κανένα φουτουριστικό φιλμ δε θυμάμαι ανθρώπους να μιλάνε δημόσια στο κινητό, το ρολόι ή τον υπολογιστή. Αντιθέτως να μιλάνε στην τηλεόραση, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή σε ένα ολόγραμμα τύπου εγκυκλοπαιδεια ή host. Επίσης, είναι συνήθως ή πράκτορες ή παιδιά.
    Θα μπορούσα να φανταστώ ένα προσωποποιημένο δελτίο ειδήσεων ondemand ή ένα public access point wikipedia

  • Ας υποστήριζαν και τις υπόλοιπες χώρες και όχι μόνο αγγλικά τότε κάτι θα γινόταν,πληρώνουμε χαρακτηριστικά τηλέφωνου που δεν μας υποστηρίζουν,αυτο είναι απάτη,τουλάχιστον ας ριχνανε τις τιμές και να μην είναι οι ίδιες με τις Αμερικής

  • Την Cortana όταν την είχαν βάλει την πρώτη μέρα της άλλαξα τα φώτα. Ήθελα να δω τι κάνει πως το κάνει γιατί το κάνει και τα σχετικά. Η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε. Αλλά ως εκεί. Σε πρώτη φάση φταίει το γεγονός ότι δεν υποστηρίζει την γλώσσα μας. Σε δεύτερη φάση η ανταπόκριση (αν και μπορώ να πω ότι είχα αρκετά καλή και ας μην έχω καλή προφορά στα αγγλικά και στα γερμανικά) και τρίτον και κυριότερον πέρα από τον δημόσιο χώρο που νιώθουμε άβολα, υπάρχει και το σκηνικό το άλλο: Πληκτρολογείς αυτό που ψάχνεις. Και το βρίσκεις. Απλό, γρήγορο και εύκολο. Έίτε Cortana είτε Siri είτε Google Voice. Και οι 3 βοηθοί έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους να διανύσουν μέχρι να πούμε εμείς οι χρήστες ότι τώρα θα τους χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια δεν υποστηρίζουν περισσότερες γλώσσες τότε νομίζω ότι σταδιακά θα μειωθεί και άλλο η χρήση τους. Αλλά για αρχή πρέπει να βελτιστοποιήσουν την 'ακοή' του εκάστοτε βοηθού και όταν λέμε κάτι να το καταλαβαίνει λίγο ποιο καλά γιατί δεν μιλάει όλος ο κόσμος ξένες γλώσσες με προφορά. Αν μπορεί η Cortana και η Siri να καταλάβουν έναν Σκωτσέζο πάντως όλα είναι πιθανά....

  • Κανονικά θα πρέπει να επιλέγει ο κόσμος ότι όνομα θέλει χωρίς να εξαρτάται από αυτά τα ονόματα μόνο.

  • Στην Κύπρο το Google Now μας αγνοεί επιδεικτικά άρα δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Το Siri στο iPad το δοκίμασα μια φορά και τέλος. Το S Voice χρησιμοποιώ καμία φορά στο αυτοκίνητο με το hands free για καμία κλήση ή για μουσική. Είναι πιο βολικό και ασφαλές απο το να πιάνω το κινητό στο χέρι.

    Γενικά πάντως συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω ότι πληρώνουμε χαρακτηριστικά που δεν μας είναι διαθέσιμα. Αν δεν θέλουν να μας συμπεριλάβουν στο feature, ας το απενεργοποιούν μειώνοντας την τιμή για τις ανάλογες χώρες. Σαν να αγοράσω καμπριολε αυτοκίνητο για να κινούμαι στο Βόρειο Πόλο! Ειδικά το Google Now που είναι μέρος του Android θα έπρεπε να δουλεύει παντού.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.