Software

Τα Google Apps μπαίνουν στο Samsung Galaxy Store

Η Google φαίνεται ότι επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των Android εφαρμογών της και σε άλλα app stores εκτός του Play Store. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές της Google έκαναν την εμφάνιση τους στο Samsung Galaxy Store.

Τα Google Apps πάνε Samsung Galaxy Store

Σύμφωνα με μία αναφορά του 9to5Google, η Google πρόσθεσε την εφαρμογή WearOS στο Samsung Galaxy Store. Επιπλέον, πριν έναν χρόνο είχε εμφανιστεί στο app store του κορεατικού κολοσσού το Google Translate.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο λόγος που η Google έχει προσθέσει αυτές τις δύο εφαρμογές στο Samsung Galaxy Store. Μία από τις πιθανές αιτίες που φημολογούνται είναι η διάθεση των Google Apps σε αγορές όπου το Play Store δεν είναι διαθέσιμο, όπως η Κίνα. Αυτή η κίνηση θα ευνοήσει και όσους χρήστες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Google.

Η δεύτερη πιθανή αιτία είναι κάποια φήμη που είχε ακουστεί το 2018. Σύμφωνα με τις τότε αναφορές, η Samsung συνεργάζεται με τη Google στην ανάπτυξη ενός smartwatch που θα τρέχει Wear OS. Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει αναφερθεί τίποτα νεότερο.

Αν και το Wear OS είναι μία πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα, θέλει ακόμη αρκετές αναβαθμίσεις για να φτάσει το επίπεδο άλλων λειτουργικών για smartwatches. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Samsung να εργάζεται στην κυκλοφορία ενός smartwatch που θα τρέχει κάποια ROM βασισμένη στο λειτουργικό της Google, με διαφορετικό UI και έξτρα εφαρμογές.

Δεν είναι γνωστό αν θα γίνουν διαθέσιμα άλλα Google Apps στο Samsung Galaxy Store. Όμως, αν κάτι τέτοιο συμβεί όχι μόνο θα αυξηθεί η χρήση των εφαρμογών της Google, αλλά θα ισχυροποιηθεί η θέση της Samsung στην κινέζικη αγορά.

Επιπλέον, μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τη Huawei, η οποία όχι μόνο δεν προσφέρει Google Apps στο AppGallery, αλλά δεν έχει καν πρόσβαση στα Google Services.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 23:38

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.