Gear

Chromecast Ultra: Η επόμενη γενιά θα είναι Android TV dongle

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος το νέο Chromecast Ultra. Σύμφωνα με μία αναφορά του 9to5Google, το νέο Chromecast θα είναι dongle, θα έχει εξωτερικό χειριστήριο και θα είναι βασισμένο στο Android TV.

Αναβαθμίζεται η συσκευή casting της Google

Όπως και με το πρώτης γενιάς Chromecast Ultra, οι κάτοχοι της συσκευής θα μπορούν να κάνουν cast ταινίες και σειρές στην τηλεόραση, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές όπως το Netflix, το YouTube TV, το Disney Plus, και άλλες. Όλο το περιεχόμενο θα αναπαράγεται σε ποιότητα 4K HDR.

Ο σχεδιασμός του δεύτερης γενιάς Ultra είναι παρόμοιος με το τρίτης γενιάς Chromecast. Οι διαφορές των δύο συσκευών είναι ότι το Ultra θα έχει ένα πιο στρογγυλό τελείωμα. Επίσης, αναμένεται να έχει το κλασικό G λογότυπο της Google και θύρα HDMI.

Τέλος, δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει το Chromecast Ultra. Αναμενόταν να το δούμε στην Google I/O 2020, η οποία ακυρώθηκε. Οπότε, ίσως η εταιρεία το παρουσιάσει μαζί με το Pixel 4a, στο online event που αναμένεται να πραγματοποιήσει. Η νέα συσκευή θα είναι σχετικά πιο ακριβή από το πρώτης γενιάς μοντέλο, που τιμολογείται στα $69.

Επεξεργάστηκε την 14 Φεβρουαρίου 2022 15:50

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.