Τέλος στην υποστήριξη του Legacy Edge και των Microsoft 365 apps για Internet Explorer

, Τέλος στην υποστήριξη του Legacy Edge και των Microsoft 365 apps για Internet Explorer

Αν και κάποτε αποτελούσε τον απόλυτο κυρίαρχο, ο browser Internet Explorer της Microsoft είχε χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του μεριδίου αγοράς του εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό το είχε δει και η ίδια η εταιρεία, με την προσπάθεια να αναγεννήσει εκ νέου τον Internet Explorer μέσω του Edge.

Η ιστορία πλέον είναι γνωστή, με τη Microsoft στο τέλος να “παραδίνεται” και να δημιουργεί μία νέα εμπειρία Edge, βασισμένη στο Chromium Engine. Στα πλαίσια της εν λόγω μετάβασης στο νέο, Chromium-Based Edge, η Microsoft σταματά την υποστήριξη της Legacy έκδοσης του Edge. Η εταιρεία γνωστοποίησε πως από τις 9 Μαρτίου 2021 και έπειτα η παλιά έκδοση δε θα λάβει νέες ενημερώσεις ασφαλείας.

Επίσης, στην προσπάθεια της εταιρείας να δώσει τέλος και στον Internet Explorer, ανακοινώθηκε και το σταδιακό τέλος υποστήριξης της σουίτας Microsoft 365 από τον Internet Explorer 11. Η αρχή θα γίνει από τις 30 Νοεμβρίου φέτος, με την εφαρμογή Teams Web. Στη συνέχεια, θα ολοκληρωθεί μέχρι και τις 17 Αυγούστου του 2021 το τέλος της υποστήριξης του Internet Explorer και από τις υπόλοιπες web εφαρμογές Microsoft 365.

Ο Internet Explorer 11 κυκλοφόρησε το 2013 ως βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος Windows. Ο browser θα λαμβάνει ενημερώσεις και υποστήριξη σύμφωνα με το EOL της έκδοσης των Windows 10 που κυκλοφόρησε, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2025. Όμως, όσο και να θέλει η Microsoft, αρκετές εταιρείες και οργανισμοί έχουν βασιστεί στον IE για τις εφαρμογές τους, κάτι που φαίνεται αρκετά δύσκολο να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.