Software

TikTok: Επιτρέπει πλέον τα 10λεπτα βίντεο

Τη Δευτέρα, ορισμένοι χρήστες του TikTok έλαβαν ειδοποίηση πως θα μπορούσαν να ανεβάσουν βίντεο διάρκειας έως και 10 λεπτών.

Μιλώντας στο TheVerge, το TikTok επιβεβαίωσε ότι η ενημέρωση πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο.

“Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να διαθέτουμε τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο διάρκειας έως και 10 λεπτών, κάτι που ελπίζουμε ότι θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες για τους δημιουργούς μας σε όλο τον κόσμο”.

Τον περασμένο Ιούλιο το TikTok επέκτεινε το όριο του 1 λεπτού σε 3 λεπτά. Επεκτείνοντας τον επιτρεπόμενο χρόνο ανά βίντεο, το TikTok ελπίζει να δει τους χρήστες της να ασχολούνται ακόμα περισσότερο, κάτι που θα φέρει στη συνέχεια περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις.

Ένας επιλεγμένος αριθμός χρηστών είχε τη δυνατότητα να ανεβάζει βίντεο πέντε λεπτών στην πλατφόρμα, αλλά με την τελευταία ενημέρωση του TikTok, όλοι θα μπορούν να δημοσιεύουν βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας. Αν και αυτή η αλλαγή μπορεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες, μένει να δούμε αν τα μεγαλύτερα βίντεο θα λειτουργήσουν καλά με τον αλγόριθμο «For You» του TikTok.

Σε δηλώσεις του στο TheVerge, ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναλυτής, Matt Navarra, λέει ότι τα βίντεο μεγαλύτερης μορφής είναι γενικά πιο εύκολα στη δημιουργία εσόδων και απασχολούν τους χρήστες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο Navarra εξηγεί ότι το TikTok πρέπει να βρει πώς θα τοποθετήσει μεγαλύτερα βίντεο στην πλατφόρμα του. «Θα μπορούσαν να κάνουν με ένα αποκλειστικό σπίτι για περιεχόμενο μεγαλύτερης μορφής, καθώς [δεν] ταιριάζει τόσο καλά στην κατακόρυφη ροή με πιο κοντά πράγματα που οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να συρρέουν με ταχύτητα».

Επεξεργάστηκε την 1 Μαρτίου 2022 11:51

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.