Smartphones

iPhone SE: Θα κρατήσει η Apple το παλιό μοντέλο με χαμηλότερο κόστος;

Στις 8 Μαρτίου, την πιθανή ημερομηνία της πρώτης εκδήλωσης της Apple το 2022, φαίνεται πως θα παρουσιαστεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone SE.

Το νέο iPhone SE αναμένεται να κοστίσει 399 $ και θα αντικαταστήσει το τρέχον iPhone SE , όμως το ερώτημα είναι εάν θα διατηρήσει η Apple το παλαιότερο μοντέλο και θα ρίξει την τιμή όπως κάνει μερικές φορές όταν βγαίνουν νέα iPhone.

Στο πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του “Power On”, ο Mark Gurman του Bloomberg πρότεινε ότι η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να διατηρήσει το iPhone SE του 2020, ρίχνοντας την τιμή κάπου στα 199 $. Με αυτή την κίνηση, η Apple θα είναι σε θέση να κατακτήσει μερίδιο αγοράς σε μέρη όπως η Αφρική, η Ινδία και η Νότια Αμερική, όπου οι άνθρωποι στρέφονται προς συσκευές Android με χαμηλότερο κόστος.

Το βασικό iPhone SE 399 δολαρίων είναι το φθηνότερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, αλλά όπως προτείνει ο Gurman, το κόστος εξαρτημάτων είναι αρκετά χαμηλό ώστε η Apple να είναι πρόθυμη να θέσει προς πώληση ένα ακόμη φθηνότερο, παλαιότερο μοντέλο.

Η εταιρεία είναι γνωστό πως διατηρεί τα παλαιότερα iPhone και τα προσφέρει σε πιο προσιτές τιμές όταν παρουσιάζει νέες συσκευές. Με το iPhone 13, για παράδειγμα, η Apple έριξε την τιμή του iPhone 12 και το διατήρησε. Το iPhone 11 του 2019 είναι επίσης διαθέσιμο για αγορά και στα 499 $ είναι η πιο προσιτή συσκευή της Apple δίπλα στο iPhone SE.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.