Το DirectX 12 έφτασε στα Windows 7!

DirectX 12, Το DirectX 12 έφτασε στα Windows 7!

DirectX 12, Το DirectX 12 έφτασε στα Windows 7!

Mε μια ανακοίνωση έκπληξη η Microsoft αιφνιδίασε αρκετούς με τον ερχομού του τελευταίου DirectX 12 API στα Windows 7. Στην επίσημη ανακοίνωση της η εταιρία, ενημερώνει πως το πρώτο παιχνίδι που θα αξιοποιήσει αυτό το API, θα είναι το World of Warcraft, στο οποίο η Blizzard είχε προσθέσει την υποστήριξη για DirectX 12 για τα windows 10 από πέρισυ.

Η υποστήριξη του νέου API στα Windows 7 δεν ήταν στα σχέδια της Microsoft. Αν και έγινε πραγματικότητα δε σημαίνει τίποτα για την διάρκεια ζωής λειτουργικού συστήματος που μετράει πλέον 10 χρόνια ζωής.

Το DirectX 12 ήρθε από τους προγραμματιστές της Microsoft ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση του CPU bottleneck και την βελτίωση των επιδόσεων και εκμεταλλεύοντας πάνω από 4 πυρήνες που πλέον βρίσκονται σε αρκετά desktop συστήματα. Η ανάπτυξη και η διάθεση αυτού του προτύπου ήταν αποκλειστικά για τα Windows 10 με το WDDM 2.0 και η εμφάνισή του δεν έγινε ούτε στα προγενέστερα Windows 8.1.

Βέβαια, η Microsoft δηλώνει πως το DirectX 12, πάντα θα έχει καλύτερο performance στα Windows 10 εξαιτίας βελτιστοποιήσεων που έχει υποστεί ως λειτουργικό, σε σχέση με τα Windows 7. Το θετικό στην υπόθεση είναι πως η Microsoft δουλεύει σε συνεργασία με ορισμένα studios, προκειμένου να έρθει η επιλογή για DirectX 12 (στα Windows 7) σε περισσότερους τίτλους παιχνιδιών.

Η NVIDIA από μεριά της, αναφέρει πως για την υποστήριξη, οι gamers με GeForce κάρτες γραφικών θα χρειαστούν μόνο τον τελευταίο Game Ready driver.

Μένει τώρα να δούμε benchmarks που θα συγκρίνουν το performance του DirectX 12, σε Windows 7 & Windows 10, ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ισχύει το γεγονός πως στα Windows 10 τρέχει πιο βέλτιστα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.