Software

To Google Fuchsia OS έρχεται στον πραγματικό κόσμο

Μετά από αρκετή ανάπτυξη, το Fuchsia OS, το νέο λειτουργικό σύστημα της Google, μπαίνει στον κόσμο του Internet of Things. H πρώτη από τις Google συσκευές που θα το πάρει είναι το Nest Hub, μέσα από ένα update.

Μέχρι σήμερα, οι συσκευές Nest Hub της Google, στοιχείο του βασικού εξοπλισμού ενός smart home, έτρεχαν μία εκδοχή του Linux, το Cast OS, αλλά τώρα η Google περνά σε όλες τις συσκευές αυτές που είχαν παρουσιαστεί το 2018, το νέο της λειτουργικό σύστημα, το Fuchsia OS.

H συζήτηση για το Fuchsia OS είχε ξεκινήσει από το 2016, αλλά δεν είχε εμφανιστεί κάποια beta έκδοση. Τώρα, η Google δηλώνει έτοιμη να εξοπλίσει με αυτό τις συσκευές που ανήκουν στο Internet of Things.

Στην περίπτωση του Nest Hub, ο τελικός χρήστης δεν θα μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μετά το τελευταίο update, αλλά θεωρείται ότι το νέο λειτουργικό είναι πιο φιλικό και εύχρηστο, ενώ σταδιακά αναμένεται να γίνει διαθέσιμο και σε άλλες συσκευές.

Επεξεργάστηκε την 26 Μαΐου 2021 14:16

Σχόλια

  • Το harmony os μήπως έσπρωξε το fuchsia os περισσότερο? περιμένω κοντρα harmony με fuchsia. Ειναι για καλό υπάρχει εξέλιξη

    • Εμμμμμμ, οχι.
      Το fuchsia OS ΠΡΟ-υπήρχε και ΗΤΑΝ υπο αναπτυξη απο το 2016 (και πιο πριν με αλλα ονοματα), ενω νυξεις ειχαν γινει αλλεπαλληλες φορες ολα αυτα τα χρονια οτι ειναι η ΕΠΟΜΕΝΗ εξελιξη και το ΕΠΟΜΕΝΟ βημα μετα το android, κατι νέο, διαφορετικο.
      Το copycat harmony os ειναι ενα customized fork του android τοσο απλα.
      Το fuchsia os δεν εχει κατι για να κοντραριστει με τη hua (ισως με windiws, linux, mac os αφου θα τρεχει στα παντα ολα) οντας νέο και ουδεις ακομα ξερει το γίγνεσθαι, σαφεστατα οταν ερθει η ωρα της μαζικης κυκλοφοριας, οπως το android ταρακουνησε, ετσι κ θα γινει με αυτο.

      Funfacts:
      1. Ειναι κατι τελιως διαφορετικο και τρεχει αλλο πυρηνα, zircon, ο οποιος δεν εχει καμια σχεση με τον πυρηνα του linux.
      2. Απο τους μεγαλους contributors ειναι η Samsung.
      3. Το ονομα fuchsia ειναι pink+purple που εχει σημειολογικη σημασια σε αντιστοιχια με την apple (αυτο αν εγραφες οκ θα το καταλαβαινα).
      4. Το Nest έτρεχε CastOs και τωρα τρεχει fuchsia.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.