Software

Το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Στην προσπάθεια του το Ισραήλ να περιορίσει την έκρηξη του κορονοϊού στην χώρα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου περιέγραψε τα σχέδια για χρήση τεχνολογίας αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης για τον εντοπισμό των ατόμων που έρχονται σε επαφή με εκείνους που μεταφέρουν τον ιό.

Χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν “ψηφιακά μέσα” και ότι περιμένει την έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επειδή τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των ασθενών.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ, επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τη χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων του για την καταπολέμηση του κορονοϊού κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Μάθε την εξέλιξη του κορονοϊού ανά χώρα σε πραγματικό χρόνο [εργαλείο]

Τέτοιες δυνατότητες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των κινητών τηλεφώνων των μολυσμένων προσώπων εντοπίζοντας τυχόν παραβιάσεις καραντίνας αλλά και έλεγχο και καταγραφή για τα μέρη που ήταν βρέθηκαν και με ποιους έχουν έρθει σε επαφή.

Σε μια κλιμάκωση των προληπτικών μέτρων, η κυβέρνηση έκλεισε τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα θέατρα από την Κυριακή και οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στους χώρους εργασίας τους εκτός αν είναι απαραίτητο.

Μέχρι σήμερα 244 άτομα έχουν εντοπιστεί θετικά στα τεστ κορονοϊού στο Ισραήλ, θάνατοι δεν έχουν καταγραφεί.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Μαρτίου 2020 8:50

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.