Software

To Pegasus Spyware φαίνεται να επηρεάζει και τα iPhone

To Pegasus Spyware της ισραηλινής NSO μπορεί να βρει το δρόμο του και στο εσωτερικό των iPhone, σύμφωνα με τους ερευνητές του Citizen Lab. Η Apple σπεύδει να διορθώσει το κενό ασφαλείας με τη διάθεση πακέτου αναβάθμισης.

Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ερευνητές του Citizen Lab δείχνουν ότι το Pegasus Spyware μπορεί να εγκατασταθεί, εν αγνοία του χρήστη, και στα προϊόντα της Apple, όπως είναι το iPhone, το iPad, το Apple Watch, αλλά και σε έναν Mac. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη και δεν απαιτεί τίποτε παραπάνω από ένα κλικ.

Με το Pegasus Spyware, μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί την κάμερα και το μικρόφωνο μίας συσκευής για την ηχογράφηση και την παρακολούθηση κειμένων και μηνυμάτων. Τα στοιχεία του Citizen Lab που αποτελεί ανεξάρτητο φορέα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, στον Καναδά, δείχνουν ότι τα προϊόντα της Apple είναι το ίδιο εκτεθειμένα στην απειλή του Pegasus Software όπως και τα Android smartphones.

H Apple από την πλευρά της σημειώνει ότι η λύση στο πρόβλημα έρχεται με την εγκατάσταση του iOS 14.8, του MacOS 11.6 και του WatchOS 7.6.2.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.