WhatsApp: Σφάλμα επιτρέπει την παραβίαση συσκευών μέσω αρχείων MP4

WhatsApp, WhatsApp: Σφάλμα επιτρέπει την παραβίαση συσκευών μέσω αρχείων MP4

Τα τελευταία χρόνια το WhatsApp έχει προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των hackers. Κάτι απόλυτα λογικό, διότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή apps ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτή τη φορά, η εφαρμογή βρέθηκε στο επίκεντρο διότι ένα σφάλμα επιτρέπει την παραβίαση των smartphones μέσω κακόβουλων αρχείων MP4.

Πώς λειτουργεί το exploit

Η αποστολή ενός ειδικά κατασκευασμένου αρχείου MP4 μέσω του WhatsApp επιτρέπει στους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή του χρήστη. Έπειτα, ο επιτιθέμενος είναι σε θέση να εισάγει και να τρέχει οποιοδήποτε κώδικα θέλει αυτός.

Μάλιστα, δεν απαιτείται καν η παροχή οποιασδήποτε άδειας για την εκτέλεση του κώδικα αυτού. Ίσως γι’ αυτό η εταιρεία χαρακτήρισε την ευπάθεια ως “κρίσιμη”.

Σε ποιες εκδόσεις εμφανίζεται

Η ευπάθεια εντοπίστηκε στις εκδόσεις του WhatsApp πριν την 2.19.274 στο Android και πριν την 2.19.100 στο iOS. Επιπλέον, η ευπάθεια παρουσιάζεται και στις παλαιότερες της 2.25.3 Enterprise εκδόσεις, καθώς και στις εκδόσεις των Windows πριν την 2.18.368.

Τι ακολουθεί

Από ότι φαίνεται, η ευπάθεια εντοπίστηκε από την ίδια την ομάδα του WhatsApp και όχι από κάποιον ανεξάρτητο ερευνητή. Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια, και τα σενάρια είναι πολλά.

Ωστόσο, η εταιρεία εργάζεται στη λύση του θέματος και συνιστά στους χρήστες να αναβαθμίζουν πάντα την εφαρμογή στην τελευταία έκδοση. Επιπλέον, όσοι διαθέτουν εκδόσεις παλαιότερες των προαναφερθέντων, θα πρέπει να αναβαθμίσουν το app άμεσα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι χρήστες WhatsApp από Android θα αποκτήσουν μια νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την παλιά.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.