Windows 10: Αρκετοί χρήστες δε μπορούν να αναβαθμίσουν στη νεότερη έκδοση λογισμικού

, Windows 10: Αρκετοί χρήστες δε μπορούν να αναβαθμίσουν στη νεότερη έκδοση λογισμικού

Από τις 27 Μαΐου, η Microsoft ξεκίνησε τη σταδιακή αναβάθμιση των υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10 στο νεότερο – και μέχρι στιγμής μεγαλύτερο της χρονιάς – update, με την ονομασία Windows 10 version 2004. Όμως, αρκετοί χρήστες δε μπορούν καν να κάνουν την αναβάθμιση, χωρίς καν να γνωρίζουν το λόγο.

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του υπολογιστή των χρηστών, ή τουλάχιστον έτσι αναγράφει το μήνυμα σφάλματος. Αρκετές αναφορές στο Reddit και στα forum της Microsoft αναφέρουν πως ενώ προσπαθούν να κάνουν την αναβάθμιση, ο υπολογιστής τους τους βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

Οι ρυθμίσεις του υπολογιστή σας δεν υποστηρίζονται ακόμα από αυτή την έκδοση των Windows 10. Η Microsoft εργάζεται για να τις υποστηρίξει σύντομα. Δε χρειάζεται κάποια ενέργεια. Το Windows Update θα σας παρέχει αυτή την έκδοση των Windows 10 αυτόματα όταν αυτές οι ρυθμίσεις υποστηρίζονται.

Όμως, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ρυθμίσεις που προκαλούν το πρόβλημα; Αν και η Microsoft γνωρίζει το πρόβλημα δε φαίνεται διατεθειμένη να βοηθήσει. Ευτυχώς, μία software engineer της εταιρείας, η Jennifer Feng, αναφέρει πως ο αποκλεισμός της αναβάθμισης έχει να κάνει με προβλήματα συμβατότητας με αρκετά συστήματα και διαμορφώσεις hardware.

Οι λύσεις

Η Feng προσφέρει μία λύση, η οποία φαίνεται να βοηθάει κάποιους χρήστες. Αρχικά, θα πρέπει να αναβαθμιστούν όλοι οι drivers στην τελευταία τους έκδοση. Έπειτα, θα πρέπει να απενεργοποιηθεί η Τυπική Ασφάλεια Υλικού από Ρυθμίσεις – Ασφάλεια των Windows – Άνοιγμα της Ασφάλειας των Windows – Ασφάλεια συσκευής – Τυπική Ασφάλεια Υλικού.

Αν πάλι αυτό δεν πετύχει, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κατεβάσετε το ISO της τελευταίας έκδοσης λογισμικού των Windows, να απενεργοποιηθεί εντελώς το internet, να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος και μετά να γίνει η εγκατάσταση της αναβάθμισης μέσω του ISO. Αν και αυτή είναι πιο περίπλοκη λύση, φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Με απλά λόγια σε όσους βγάζει αυτό το μήνυμα και θέλουν να αναβαθμίσουν το PC τους στη νεότερη έκδοση των Windows 10 θα πρέπει να έχουν διδακτορικό στους υπολογιστές και τα λογισμικά για να το καταφέρουν αλλιώς θα μείνουν όπως είναι…

John

Εν τω μεταξύ στον σταθερό Η/Υ μου περάστηκε η αναβάθμιση κανανικότατα, αλλά στο laptop (του 2014 με i5 4200M και 8gb RAM) δεν αναβαθμιζε στην 2004 με τίποτα και πολύ πριν να βγει άρθρο ότι έχει πρόβλημα αναβάθμισης κατέβασα το ISO και το αναβάθμισα από το bootable USB που έφτιαξα με Windows στο laptop χωρίς να κάνω καθαρό format και δούλεψε μια χαρά την έκανε την αναβάθμιση μολίς πάτησα το setup από το bootable usb και μετά έκανα cleanup τα παλιά αρχεία των windows που έπιαναν 20gb χώρο στο δίσκο. Αλλά ισχύει εγώ είμαι τεχνικός και προγραμμαστιστής και κάποιοι είναι ψαγμένοι και θα το βρουν αλλά ένας απλός χρήστης θα μείνει πίσω και εδώ που τα λέμε με αυτά τα Windows 10 μας έχουνε ζαλίσει με τις αναβαθμίσεις συνέχεια όλο προβλήματα βγάζουν έπρεπε να λέγονται υποβαθμίσεις κανονικά. Τα Windows 7 που ήταν μια χαρά λογισμικό το τερμάτισαν αντί να το υποστήριζουν ακόμα με ενημερώσεις ασφαλείας. Τα Windows 10 πάνε ρολόι με καινούργιους Η/Υ τουλάχιστον 4 ετίας πιο πίσω έχουν προβλήματα τέτοιου τύπου και κάθε 6μηνο που βγαίνει νέο update κάνουμε το σταυρό μας τι bugs εχει, άσε που σε παλιούς Η/Υ έχει τύχει να τρέχουν καλύτερα τα 10 από ότι… Συνέχεια »

Kakalos

Εχει να κανει με drivers για καποιες συσκευές που δεν ειναι 100% έτοιμοι για το update.

Νίκος

Όποιος κατεβάσει το iso ενώ του λέει η Microsoft όχι να ετοιμαστεί να γαμησει τον υπολογιστή του

User

Θα αφησουμε τις δουλειες μας κ θα ασχοληθουμε με το αποτυχημενο λειτουργικο που το υμνειτε ολοι

Άλεξ

Δηλαδή είτε πρέπει να πάρω διδακτορικό στους υπολογιστές για να έχω την αναβάθμιση της Microsoft είτε επισήμως να τους στείλω στο διάβολο. Ειλικρινά εάν δεν είναι κάποιος επαγγελματίας δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει σύστημα android.

Takis

Δεν υπάρχει συμβατότητα με τα παλιότερα laptops δυστυχώς.
Τα εγκατέστησα αλλά ξαναγύρισα στο προηγούμενο λογισμικό (Windows 7) γιατί δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δουλέψει, συνεχή κολλήματα με ανάγκη επανεκκίνησης.
Προφανώς μας στέλνουν να αγοράσουμε καινούρια laptops…

Oro

Emena xwris minima oti den einai sumvato, to egage to blue screen opote kateliksa se format kai apo tn arxh kseneraaaaa ! Profania palio hardwate asumvato me to update.. opoios exei palio mixanima kante ena image backup prin kanete update.

Νικος

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

χρηστος...δρα

το ίδιο πρόβλημα και με το δικό μου που είναι παλιό. με 7 που δεν υπάρχει πλέον υποστήριξη πήγα για τα 10 και μου βγάζει μήνυμα για τον επεξεργαστή (ΝΧ), είναι παππούς celeron 2.8 με 3GB μνήμη. οπότε τι κάνουμε αλλάζουμε PC η ξανά τα 7?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.