Windows 10: Τέλος στο εκνευριστικό αυτόματο update

Η Microsoft άκουσε τα παράπονα των χρηστών της που χρησιμοποιούν Windows 10 σε σημαντικά ζητήματα, φέρνοντας ουσιώδεις αλλαγές με το επερχόμενο Creators Update. Ένα από τα πλέον εκνευριστικά χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης των Windows είναι η αναπάντεχη, ξαφνική και αναγκαστική ενημέρωση όταν το λειτουργικό το θεωρεί απαραίτητο, συχνά χωρίς να ρωτήσει τον χρήστη.

Ο διευθυντής διαχείρισης προγραμμάτων της Microsoft, John Cable, δήλωσε πως αυτό που η εταιρεία εξέλαβε πιο έντονα από τους καταναλωτές είναι η θέληση για απόκτηση μεγαλύτερου ελέγχου πάνω στις ενημερώσεις των Windows 10, ενώ επίσης πως οι αναπάντεχες επανεκκινήσεις (λόγω ενημερώσεων) είναι ενοχλητικές όταν λαβαίνουν χώρα σε λάθος στιγμή.

windows 10, Windows 10: Τέλος στο εκνευριστικό αυτόματο update

Με την λήψη του Creators Update (το οποίο ίσως αποτελέσει την τελευταία ενημέρωση που θα εγκατασταθεί χωρίς έγκριση στον υπολογιστή σας), θα μπορείτε πλέον να παρατείνετε την εγκατάσταση ενός πακέτου αναβαθμίσεων. Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Snooze” (όρος για την Αγγλική έκδοση) όταν ανοίγει το παράθυρο εγκατάστασης, η ενημέρωση θα αναβάλλεται για τρεις μέρες. Εκτός αυτού, θα μπορείτε να προγραμματίσετε εσείς ακριβώς πότε θέλετε να αναβαθμίσετε τον Η/Υ σας, για παράδειγμα μια ώρα που δεν θα τον χρησιμοποιείτε και θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

Εκτός των προαναφερθέντων αλλαγών, η Microsoft με το Creators Update θα προχωρήσει και σε κάποιες διαφοροποιήσεις στην ιδιωτικότητα. Συγκεκριμένα, το Redmond θα απλοποιήσει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας με ένα νέο πάνελ να κάνει την εμφάνιση του, μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιήσουν (ή να ενεργοποιήσουν) γρήγορα επιλογές όπως την φωνητική αναγνώριση, υπηρεσίες τοποθεσίας, διαφημίσεις με βάση τις προτιμήσεις σας και την καταγραφή δεδομένων.

Το νέο πάνελ ρυθμίσεων ιδιωτικότητας της Microsoft στα Windows 10 θα δοκιμαστεί πρώτα (Windows Insiders) πριν γίνει και επίσημα μέρος του Creators Update ώστε αυτό να είναι σύμφωνο και με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών standards τα οποία δυσκολεύουν αρκετά την Microsoft στο συγκεκριμένο κομμάτι, αυτό δηλαδή της ιδιωτικότητας. Κατά πάσα πιθανότητα όμως, το Creators Update θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πάνελ, μαζί φυσικά με τις εξαιρετικά βοηθητικές αλλαγές στις ενημερώσεις.

windows 10, Windows 10: Τέλος στο εκνευριστικό αυτόματο update

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris07

Ξερει κανενας αν και ποτε θα υποστηρίζει η cortana τα Ελληνικά

Κώστας Βλαχάκης

Chris07, Αυτό θα είναι ένα σημαντικό νέο από μόνο του. Δεν πιστεύω ότι το συγκεκριμένο update θα κάνει την Cortana να καταλαβαίνει ελληνικά.

nick

Πότε θα είναι διαθέσιμο το συγκέκριμενο creators update??

ChristosT

Kαλά που υπάρχουμε και εμείς (ναί οι “συνομωσιολόγοι” ) να πρήζουμε την ms και βλέπουν βελτιώσεις αυτοί [που δεν έχουν να κρύψουν]…διότι άν τους αφήναμε αυτούς όπως και H Ευρωπαική επιτροπή σε θέματα ιδιωτικού απορρήτου, θα βγάζανε και τον κ…. τους σε δημόσια θέα.
Αντί να λένε ευχαριστώ σε αυτά τα άτομα συνεχίζουν να το παίζουν και “έξυπνοι”…άν πέσει ακόμη λίγο κράξιμο ίσως βγάλουν και το bloatware τους και γίνουν Linux…άχαχα…λέμε τώρα…

Noymbis

Chrish07 ..Φίλε δεν νομίζω να βγει ποτέ η Cortana να υποστηριψει την Ελληνική Γλώσσα γιατί διαθέτει μικρό πληθυσμο.. 10.000.000 μόνο και αυτό είναι μειωνέκτημα..

ChristosT

Έμ, δεν γεννάνε και εμείς απο 4-5 παιδιά να γίνουμε 40-50 εκ να κατακτήσουμε την Ευρώπη…να δούμε και Cortana στα Win10…
Aπό 1-2 κάνουμε και τα μισά πρίν γεννήσουν τα χάνουμε στους δρόμους…ελλείψη παιδείας…και φούλ Αμερικάνικης Μαγκιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.