Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Windows 10, Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν, κρατώντας το κλειδί που είχατε και πριν. Με την Microsoft να τερματίζει την υποστήριξη των Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου φέτος και τα Windows 8.1 να έχουν ακόμα δυόμιση χρόνια ζωής, ίσως κάποιοι θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στο νεότερο λειτουργικό.

Τα Windows 10 προσφέρουν συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας, οπότε δε χρειάζεται πλέον να φοβάστε για πιθανές επιθέσεις. Επιπλέον, υποστηρίζουν σχεδόν όλα τα προγράμματα που είχατε συνηθίσει, είτε native είτε μέσω compatibility mode. Επιπλέον, είναι αρκετά πιο σταθερά από τις πρώτες εκδόσεις. Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε μία ευκαιρία στο τελευταίο λειτουργικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μπείτε στην ιστοσελίδα της Microsoft για τα Windows 10
  2. Πατήστε “Άμεση λήψη εργαλείου” και αποθηκεύστε το αντίστοιχο .exe
  3. Μόλις κατέβει, πατήστε άνοιγμα
  4. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία
  5. Πατάμε “Αποδοχή” των όρων
  6. Στην επιλογή “Τι θέλετε να κάνετε;”, επιλέξτε “Άμεση αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή”
  7. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη των Windows 10
  8. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να κρατήσετε όλα σας τα αρχεία ή τι θέλετε να κρατήσετε. Αν θέλετε καθαρό format, μην κρατήσετε τίποτα. Αλλιώς κρατήστε τα αρχεία σας ή και τις εφαρμογές σας, ανάλογα με το τι θέλετε.
  9. Μόλις ολοκληρωθεί, πατήστε “Εγκατάσταση”

Αυτό ήταν. Ο υπολογιστής σας θα κάνει αρκετές φορές επανεκκίνηση, όμως δε χρειάζεται να φοβηθείτε. Αν και το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης των Windows 10 έχει ολοκληρωθεί από το 2016, μπορείτε ακόμα εύκολα και γρήγορα να κάνετε εγκατάσταση το νέο λειτουργικό. Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω, όλοι οι drivers σας θα αναβαθμιστούν αυτόματα.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσετε, αποθηκεύστε σε κάποιον εξωτερικό δίσκο σημαντικά σας αρχεία, για πάν ενδεχόμενο.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ερωτηση:

Αν έχω την έκδοση των 32bit των 10 σε κάποια συσκευή μου και κάνω αγορά κλειδιού των 64 bit γίνεται αυτόματη αναβάθμιση λογισμικού από 32 σε 64;

Ορφέας

Για να το κάνεις 64bit χρειάζεσαι φορματ. Δυστυχώς. Αν έχεις ήδη κλειδί για 32, δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις άλλο. Δουλεύει κανονικά και για 32 και για 64, αρκεί να βάλεις την ίδιο έκδοση(home ή pro).

Αλέξανδρος

Ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά έχω ένα 2 σε 1 ταμπλετάκι και έχει 32bit 10άρια πάνω. Σκέφτηκα την αναβάθμιση αλλά έχω λίγες αμφιβολίες γιατί έχει 2 γίγα ραμ. Θα το ψάξω παραπάνω το θέμα να δω αν αλλάζει κάτι…

Θάνος

Φίλε μου ειλικρινά σε ευχαριστώ.
Από τα Windows 7 στο pc μου πηγα στα Windows 10 ευκολα, ακολουθώντας τα βήματά σου. Είχα κάποιες φοβίες, αλλα όλα πήγαν όπως τα περιέγραψες, ούτε καν το key δεν μου ζήτησε! Ελπίζω στην πορεία κατα την χρήση τους να μην βρω θεματα συμβατότητας κτλ.
Σειρά παίρνει τωρα το laptop!
Σε όσους “κολλημένους” σαν εμένα με τα
Windows 7 συστήνω ανεπιφύλακτα τη διαδικασία, παίρνει περίπου μιση ώρα.
Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη και αξιόπιστη βοήθειά σου!

λουκας

μιση ωρ μονο φιλε?

john

εχω original windows 7 pro 64 bit , αν κανω αναβάθμιση σε 10 με το εργαλείο θα ζητήσει αλλο κλειδί για να ενεργοποιηθουν τα 10αρια? πρεπει να αγορασω κλειδι ?

Γιώργος

Όχι. Αυτό ακριβώς σου λέει το κειμενάκι. Αν χρειαζόμασταν νέο κλειδί, δεν θα ‘μασταν εδώ. Αυτήν την στιγμή τα κατεβάζω, κι εγώ. Το ίδιο λειτουργικό έχουμε.

Γιώργος

“Αν και δεν θα έπρεπε, κανονικά”, τί θα έπρεπε μη κανονικά;

Nick K.

Καλημέρα!
Έχω τα windows 7 home premium και κατα την αναβάθμιση σε windows 10 μου ζήτησε κλειδί προϊόντος των windows 10 καθώς το κλειδί που έχω για τα windows 7 home premium (το ξαναεγκατέστησα μετά απο πολλά χρόνια καθώς έκανα format) δεν ήταν έγκυρο και έτσι δεν τα έχω ενεργοποιημένα.
Υπάρχει καποιος τρόπος να ενεργοποιηθούν χωρίς κλειδί ή με μια ψηφιακή υπογραφή;

Γιάννης Ζ.

Έχω τα windows 8.1 pro κ ξεκίνησα την διαδικασία λήψης των 10.Ολα πήγαιναν κανονικά μέχρι το 75% της λήψης.Εβγαλε μην αδυναμία λήψης.Το laptop έχει επεξεργαστή Intel i5 2.5Ghz Ram 4G κ μνήμη 300G ελεύθερη.Την βοήθεια σας.Τι συμβαίνει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.