Windows 10 Dynamic Lock: Κλειδώνει αυτόματα το PC όταν απομακρύνεσαι

Η Microsoft φαίνεται πως ετοιμάζει ένα νέο feature ασφαλείας γα τα Windows 10. Διέρρευσε ως Dynamic Lock και η χρήση του είναι πολύ απλή, ο υπολογιστής κλειδώνει και ασφαλίζεται αυτόματα, όταν απομακρύνεσαι από αυτόν.

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης γλιτώνει χρόνο, αλλά ταυτόχρονα προστατεύονται τα προσωπικά του δεδομένα στην περίπτωση που ξεχάσει τον υπολογιστή ανοιχτό.

Οι αναφορές λένε ότι το χαρακτηριστικό αναφέρεται ως Dynamic Lock στις πρόσφατες beta εκδόσεις των Windows 10, ενώ εσωτερικά η Microsoft χρησιμοποιεί την ονομασία “Windows Goodbye”. (Ήδη υπάρχει το Windows Hello, ο νέο βιομετρικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας)

Αυτό που δεν αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πως θα εντοπίζουν και θα αποφασίζουν τα Windows 10 αν πρέπει να κλειδώσουν το PC ή όχι. Οι χρήστες αυτή τη στιγμή μπορούν να επιλέξουν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να κλειδώνει το PC αυτόματα, αλλά μένει να δούμε τι καλύτερο έχει σκεφτεί η Microsoft.

windows 10 dynamic lock, Windows 10 Dynamic Lock: Κλειδώνει αυτόματα το PC όταν απομακρύνεσαι

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick2010

Καλά απ την καρέκλα θα πέσω, ή θα με πιάσει τέτοιο τρελό κόψιμο που δεν θα μπορώ να πατήσω εγώ ένα πλήκτρο και να μπει σε sleep/logout mode…. ?????

Άλλη μία big-brother-ιά της μικρομαλακής αχνοφαίνεται…… οκ.

Ανώνυμος Σχολιαστής

Για Windows Goodbye ξεκινάει, αλλά στο κατεβατό των όρων χρήσης θα βάλουν και μια προτασούλα για να τους επιτρέπεις να ξέρουν πόση ώρα πραγματικά κοιτάς ένα άρθρο πχ. ώστε να πλασαριστούν καταλλήλως οι διαφημίσεις.

Να μου λείπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Alphabet Google Microsoft

Η Google θέλει να εξαγοράσει την HubSpot -αξίας 30 δισ. $- για να ανταγωνιστεί τη Microsoft στην αγορά εφαρμογών cloud

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, φέρεται να σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να εξαγοράσει την εταιρεία λογισμικού μάρκετινγκ HubSpot αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Gear Microsoft Samsung

Samsung Galaxy Book4 Edge: Φέρνει λειτουργίες Copilot+ και Galaxy AI με το Snapdragon X Elite

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών με την ονομασία «Copilot+ PCs», τα οποία εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη ικανά για 40+ TOPS.

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.