Η Microsoft ανακοίνωσε το Windows 10 Fall Creators Update

windows 10 fall creators update, Η Microsoft ανακοίνωσε το Windows 10 Fall Creators Update
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Microsoft σκοπεύει να λανσάρει ένα ακόμη major Windows 10 update, αργότερα μέσα στη χρονιά. Η εταιρεία αποφάσισε να κρατήσει την ίδια ονομασία με το πρώτο μεγάλο Windows 10 update.

Έτσι, ο Terry Myerson ανακοίνωσε το Windows 10 Fall Creators Update, το οποίο αναμένεται να φέρει διάφορα νέα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα των Windows 10.

Ένα από τα νέα features ονομάζεται Timeline. Πρόκειται να δώσει στους χρήστες ένα οπτικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο τους δείχνει τι έχουν κάνει και πότε. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν για παράδειγμα να ξεκινήσουν να δουλεύουν σε ένα app σε μια συσκευή, και να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, αλλά σε άλλη συσκευή.

Ακόμη και η Cortana θα μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι ο χρήστης δουλεύει σε διαφορετικές συσκευές, είτε είναι σε PC, είτε σε κινητό. “Imagine logging off your PC and having the doc you were editing pop up on your phone”, επεσήμανε ο Myerson και συνέχισε λέγοντας πως η Cortana θα ρωτά τους χρήστες αν θέλουν να συνεχίσουν από κει που σταμάτησαν το έγγραφο, το app ή το website.

Το Microsoft Graph, θα συνδέει Windows με iOS και Android συσκευές. Όταν μετακινείσαι από μια συσκευή στην άλλη, θα μπορείς να συνεχίσεις την εργασία σου, χωρίς διακοπές.

Το Windows 10 Fall Creators Update θα φέρει το Microsoft Fluent Design System. Πρόκειται για τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Microsoft, που θα φέρει νέα αίσθηση και εμφάνιση στο OS. Το UI θα φέρει κοινό user interface σε όλες τις συσκευές.

Η Microsoft ανακοίνωσε το Story Remix, μια εφαρμογή για τη δημιουργία videos με φωτογραφίες, video clips, ακόμη και 3D αντικειμένων. Χρησιμοποιεί AI και deep learning για να δημιουργήσει videos από τις εικόνες.

Το Creators Update θα περιλαμβάνει επίσης Windows Mixed Reality, την VR πλατφόρμα της Microsoft. Οι developers θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για την δημιουργία VR περιεχομένου. Η Microsoft θα πουλά dev kits Acer ($299) και HP ($329) σε ΗΠΑ και Καναδά.

Προς το παρόν δεν έχει δώσει ημερομηνία διάθεσης του Windows 10 Fall Creators Update, αλλά επεσήμανε ότι θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris07

Πόσα από αυτά τα καινούργια features θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Γιατί την cortana την ξεχνάμε από τώρα.

Techskepticon

Αν εξαιρέσει κανείς την αστάθεια που φημίζει τα windows. Τα mac μοιάζουν τόσο outdated πια που θα γίνουν cult από θέμα εμφάνισης.

james

@Techskepticon ποια αστάθεια; Τελευταία φορά που παρατήρησα κάτι τέτοιο ήταν στα XP, καμιά δεκαετία πρίν

Makis

Πάντως τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πολύ νωρίς χωρίς να είναι 100% έτοιμα. Κλασική Microsoft.. Όλο το OS μοιάζει μισοτελειωμένο με μπερδεμένο Classic Shell, Metro Apps και γενικά τρεχα γύρευε και καπάκι από πάνω η πολιτική της με τα updates από τα οποία εύχεσαι κάθε φορά που τα κάνεις να μην σου βγάλουν κάποιο καινούργιο error. Και ειναι κρίμα επειδή το OS είναι γρήγορο και έχει προοπτικές. Ελπίζω σιγά σιγά να ξυπνήσουν και να φτιάξουν κάτι ολοκληρωμένο!

o.k.man

Και όμως φίλε @Μακης τα windows 10 είναι το πιο ολοκληρωμένο και γρηγορο λειτουργικό σύστημα που υπάρχει. ( Για αυτό υπάρχουν και τα updates) Ιδιως μετά και από τα απαραίτητα updates τα windows 10 πετάνε και είναι πολύ καλυτερα από το χαζο-ios !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.