Windows 10: Δωρεάν ακόμη και για όσους δεν έχουν αυθεντικές εκδόσεις

Νωρίτερα μάθαμε ότι η Microsoft θα κυκλοφορήσει τα Windows 10 επίσημα το καλοκαίρι σε 190 χώρες και 110 γλώσσες. Όσοι έχουν συσκευές με Windows 7, Windows 8 και Windows Phone 8.1 θα πάρουν δωρεάν την αναβάθμιση, κάτι που γνωρίζαμε ήδη.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η Microsoft θα δώσει το update ακόμη και σε όσους δεν έχουν τις αυθεντικές εκδόσεις Windows 7 και Windows 8 “We are upgrading all qualified PCs, genuine and non-genuine, to Windows 10”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Windows Terry Myerson σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Αυτό σημαίνει ότι ένας τεράστιος αριθμός χρηστών θα πάρει Windows 10, ακόμη και αν η προηγούμενη άδεια δεν αποκτήθηκε με νόμιμο τρόπο. Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο The Verge “Anyone with a qualified device can upgrade to Windows 10, including those with pirated copies of Windows. We believe customers over time will realize the value of properly licensing Windows and we will make it easy for them to move to legitimate copies”.

H Microsoft έχει δείξει εδώ και καιρό ότι θέλει να καταπολεμήσει την πειρατεία και μια τέτοια κίνηση αποτελεί σίγουρα έκπληξη αλλά έχει και μεγάλη σημασία. Ο Steve Ballmer το 2011 είχε αποκαλύψει ότι για παράδειγμα στην Κίνα μόνο ένας χρήστης στους 10 έχει πληρώσει για το software της Microsoft.

windows 10 σε πειρατικές εκδόσεις, Windows 10: Δωρεάν ακόμη και για όσους δεν έχουν αυθεντικές εκδόσεις
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Menelaos

Πιθανώς (αν διαβασετε το original άρθρο στο Reuters) να αναφέρεται μόνο στην Κίνα, όπου και έγινε το σχετικό statement. Αν είναι έτσι πάμε Κίνα?

Χρηστος Δρουγγος

“We believe customers over time will realize the value of properly licensing Windows and we will make it easy for them to move to legitimate copies».”

Εγώ πιστευω οτι κατι παιζετε πισω απο αυτο..

παναγιώτης

Λογικά οι δωρεάν εκδόσεις δεν θα είναι η Ultimate edition αλλά καμιά Home χωρίς όλες τις δυνατότητες των windows ή ίσως να μην παίρνουν όλες τις αναβαθμίσεις κτλ. Πάντως δύσκολο να είναι ακριβώς ίδιες με την επί πληρωμή έκδοση.

wrangler10

Και μονο γιαυτο αξίζει να τα παρεις original.Και μην ακούσω το γνωστό στερεότυπο..¨Ναι ..εχει ανάγκη η Microsoft ¨,γιατι δεν παει ετσι…

NtinosMD

Οπως ειπε ο φιλος @Χρηστος Δρουγγος πιο πανω, το statement της MS κατι θα κρυβει απο πισω …

gericho

To statement της MS το μόνο που πιστεύω ότι κρύβει είναι το ίδιο πράγμα με τις προσφορές διάθεσης δωρεάν software (σε περιοδικά, ιστοσελίδες κλπ).

Να σε βάλουν στο τρυπάκι της ιδιοκτησίας άδειας χρήσης software ( με άλλα λόγια να αποϊδεολογικοποιήσουν την ‘πειρατεία’ )
και να βοηθήσουν την προώθηση του νέου software έναντι των παλιών εκδόσεων και του άμεσου/έμμεσου ανταγωνισμού.

Agnostos13

Ειπε η Microsoft “δωρεαν για τον πρωτο χρονο” και σου λεει παρτε ολοι update με windows 7, 8, 8.1, αυθεντικα και πειρατικα και μετα τον 1 χρονο πληρωστε ολοι μαζι συνδρομη (εκτος αν πιστευετε οτι η microsoft εγινε κοινοφελες ιδρυμα και θα τα εχει τσαμπα για παντα)!

gericho

Ας μη λέμε φαντασίες.
Τον πρώτο χρόνο θα μοιράζει κλειδιά product keys,
μετά τον πρώτο χρόνο δεν θα μοιράζει κλειδιά product keys.
Όπως η MS έκανε παλιότερα με ανάλογες προσφορές στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Η MS είναι τόσο κοινωφελές ίδρυμα όσο η Google,
κατάλαβαν απλά ότι δεν έχουν λόγο να στοχοποιούνται άλλο
τη στιγμή που τα λεφτά βγαίνουν και διαφορετικά
αλλά και πιο καθαρά στη συνείδηση του κόσμου.

Sot11

Σιγά ρε συνωμοσιολογοι που κάτι κρύβει, αν ειναι δυνατόν… Όσο για αυτούς που αναπαράγετε το ότι θα ειναι δωρεάν ένα χρόνο και μετα θα πληρώνεις, σταματήστε επιτέλους γιατι μερικοί που δεν γνωρίζουν θα το πιστέψουν. Η ενημέρωση θα ειναι δωρεάν αν πραγματοποιηθεί εντός του ενός έτους! Όσοι δεν κανουν την ενημέρωση μεσα στον 1 χρόνο μετα θα την πληρώσουν.

Νίκος 31

Εγώ πάντως στα σχόλια σε όλα τα υπόλοιπα φόρουμ διαβάζω ότι μετά τον πρώτο χρόνο θα είναι με πληρωμή. Μακάρι να ισχύει αυτό που λέει ο Sot11. Θα κάνω φορμάτ 5-6 φορές την ημέρα, θα ενεργοποιώ και απο το 2017 θα πουλάω κλειδιά 15 Ευρώ 😛

Το θέμα είναι τι έκδοση θα σου δίνουνε, αν και λογικά καμιά Home. για τους απλούς χρήστες, για να μην πώ και τους εμπειρότερους, μια χαρούλα είναι και η απλή έκδοση.

Άλλο σκέφτομαι εγώ. Απο την μια η Microsoft φαίνεται; να έχει κλείσει; συμφωνίες με εταιρίες για πλήρη υποστήριξη απο εφαρμογές και πάει να κάνει τα Windows σαν το Store, το Play κτλ και να οικονομάει απο εκεί. Απο την άλλη τα Windows 10 δεν φέρνουνε και καμιά αλλαγή της προκοπής που να αξίζουνε την αναβάθμιση επί πληρωμή, και ίσως για αυτό τα δίνουνε δωρεάν. Έχει μια λογική και αυτό, αν δεν κάνω λάθος άλλωστε οι περισσότεροι ακόμα με τα Windows 7 δεν είναι; Και 8 έχουνε ελάχιστοι.

gericho

Εγώ πάλι διαβάζω όλο σχόλια που λένε το αντίθετο, ότι μετά τον πρώτο χρόνο θα κρατάς το product key και θα ‘σαι ωραίος! Λοιπόν στα σχόλια θα βγάλουμε την άκρη;

Επίσης πιθανότατα και λογικά δε θα γίνεται να πουλάει κανείς τα ήδη ενεργοποιημένα product keys ώστε να λειτουργήσουν σε διαφορετικούς υπολογιστές.
Το product key μπορεί να ενεργοποιείται για συγκεκριμένο υπολογιστή (motherboard, UEFI κλπ).

Αν και στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός στο θέμα, ομολογώ πως τα Windows 10 ολοένα και περισσότερο με πείθουν να έχουν αρκετές αξιόλογες προσθήκες σε σχέση με τα 8.
Από όσο είδα ακόμα και σε σημερινά δημοσιεύματα τουλάχιστον.

petros

Αυτό ισχύει μόνο για την Κίνα.

Genesis

Agnostos13

τι λες ??? η MS δεν είπε ότι τον πρώτο χρόνο θα είναι free αλλά ότι έχεις ένα χρόνο μέχρι να κάνεις αυτή την free αναβαθμίσει στα 10 από 7/8 μην λες πράγματα που δεν ξέρεις… φιλικά πάντα

petro

δεν έχω δει κάποια ανακοινώσει να αναφέρεται μόνο σε κινά όποτε δεν ξέρεις ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος εδώ πέρα για τα ποιους θα είναι…

η MS κερδισμένη θα βγει από αυτό άμα γίνει παρά χαμένη… την συμφέρει να έχουν όλοι αυθεντικά και μου φαίνεται απολύτως λογικό να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο.

Gvirginia

Βγήκε ενημέρωση. Τα πειρατικά θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση, αλλά θα παραμένουν πειρατικά (δε θα γίνεται γνήσιο το κλειδί).

Dimitris77

Νομιζω πως η Microsoft με τις τελευταιες κινησεις της εχει αρχισει και τραβαει τη Google σε πολυ βαθια νερα. Οι ισορροπιες θα αλλαξουνε, η Google θα χασει σημαντικο εδαφος, ειδικα στα tablets μπορει να δουμε μεγαλες εκπληξεις. Αν ισχυσει και η ειδηση με τη Windows Rom στα Android, τοτε η Google μονο χαμενη θα βγει και δεν ειναι στο χερι της να το αλλαξει, ειτε συμφωνησει με τους κατασκευαστες ειτε διαφωνησει, το αποτελεσμα θα ειναι ιδιο.

Agnostos13

Δεν εχει διασαφηνιστει ακομα τι ακριβως θελει να πει ο ποιητης με το “free upgrade for the first year” και προτιμω να ειμαι καχυποπτος. Ασε που η MS μας εχει συνηθισει να αλλαζει τις αποφασεις της σαν τα πουκαμισα!

Gvirginia

@Agnostos13 Βασικά σου λέει, τον πρώτο χρόνο κάνεις δωρεάν αναβάθμιση και αν για τον χ-ψ λόγο δεν κάνεις, μετά για να κάνεις θα πληρώσεις. Αυτό που θέλει να κάνει είναι να πάνε όλοι στην τελευταία έκδοση (market share) και από εκεί και πέρα να έχει έσοδα μέσω office / onedrive / Bing κτλ.
Εγώ έκανα γνήσια τα 7άρια με 15€ και δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα, αν μου κάνει στραβή η Microsoft κατεβάζω πάλι τα 7 ή Linux και είμαι οκ.

Agnostos13

@Gvirginia

Εμενα μου βρομαει η δουλεια. Βλεπω το upgrade να γινεται σε καμια Starter edition ισα για να παρεις μια γευση απο W10 και για τις πληρεις εκδοσεις να παιζει πληρωμη. Ένα δυνατο χαρτι εχει η Microsoft (τα Windows), αμα σταματησει να βγαζει απο εκει, απο που θα βγαλει?

ΥΓ. Tα εσοδα απο office/onedrive/bing τα εχει και με windows XP να εισαι…

marios

Πρεπει να το προπαραγγειλω για να το παρω ;;;; ή θα γινει αυτατα η ενημερωση ;;;;

lefteris

προφανώς και το νέο spyware της microsoft δίνεται δωρεάν αφού δίνει την δυνατότητα στην micro$oft να ελέγξει τον υπολογιστή σου για πειρατικά λογισμικά και ταινίες, και να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιήσει τα αρχεία σου εάν είναι προς το συμφέρον της εταιρίας ή της κυβέρνησης της αμερικής. Στο δημόσιο πρέπει να σταματήσουν να χρησημοποιούν windows γιατί η κατασκοπία που γίνεται απο το λειτουργεικό έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Εάν δέν πιστεύετε διαβάστε την άδεια χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.