Windows 10: Η Microsoft τονίζει το free update μόνο για έναν χρόνο

Με την consumer έκδοση των Windows 10 να μην απέχει πολύ από την κυκλοφορία, η Microsoft βρίσκει την ευκαιρία να επαναλάβει μερικά πράγματα ώστε να μην υπάρξει σύγχυση στους χρήστες της όταν κυκλοφορήσουν τα πολυσυζητημένα Windows 10.

Πιο συγκεκριμένα η Microsoft αναφέρει ότι δίνει στους qualified χρήστες την δυνατότητα να κάνουν upgrade μόνο για έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία, όσοι θέλουν να το κάνουν αργότερα, τότε θα χρειαστεί να πληρώσουν. Επαναλαμβάνεται ότι το upgrade για τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για συσκευές με Windows 7, Windows 8 και Windows Phone 8.1 μόνο για ένα χρόνο.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες είδαμε την Microsoft να επιβεβαιώνει ότι οι χρήστες που τρέχουν πειρατική έκδοση των Windows 10 θα έχουν στην επιφάνεια εργασίας ένα μόνιμο υδατογράφημα. Αυτό βοήθησε ώστε να ξεκαθαρίσει την φήμη που έλεγε ότι θα λάμβαναν free update ακόμη και τα πειρατικά Windows. Η Microsoft θα προσπαθήσει να δελεάσει τους χρήστες να κάνουν update με μια πολύ ελκυστική τιμή ή και διάφορα άλλα promotions.

Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι σε 190 χώρες και 111 γλώσσες.

Διαβάστε επίσης: Windows 10, Επίσημα οι νέες εκδόσεις

Windows 10: Η Microsoft τονίζει το free update μόνο για έναν χρόνο, Windows 10: Η Microsoft τονίζει το free update μόνο για έναν χρόνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Τι εννοει, μονο για εναν χρονο? Μετα απο εκει, τι? Τελος? Κατι δεν εχω καταλαβει εγω εδω περα!

X

Απορία: κάνουμε τώρα το upgrade και μετά από ένα χρόνο κάνουμε Format μπορούμε να ξαναβάλουμε τα 10 free?

ΑντώνηςΤ

Θα πρέπει να κάνεις την διαδικασία αναβάθμισης της άδειας χρήσης των Windows 7 ή 8 σε Windows 10 μέσα σε ένα χρόνο. Εάν θέλεις να κάνεις upgrade μετρά θα πρέπει να πληρώσεις το upgrade.

Αυτό για εμένα είναι ακόμα ένα δείγμα ότι το πάει για συνδρομητικό, τουλάχιστον στα update.

alxgiann

Αυτό που δεν έχω καταλάβει και εγώ είναι αν δηλαδή αναβαθμίσει κάποιος από 8.1 σε 10 μέσα στο διάστημα της δωρεάν προσφοράς, τί γίνεται μετά; Θα έχει υποστήριξη όπως παλιά με updates και αν ναι για πόσο και τι είδους; Θα υπάρχουν διαφορετικά updates υποστήριξης και διαφορετικά “αναβάθμισης” λογισμικού; Προφανώς, από ότι κατάλαβα, τα δεύτερα ΔΕΝ θα είναι δωρεάν, για κανένα…

Μάνος

@Λορένα Σιούτη μέσα σε αυτές τις 190 χώρες είναι και η Ελλάδα;

Aργυρης

Μμμμ κριμα γαμωτο στεναχωριεμαι…Γι αυτο και εγω την επομενη εκδοση θα την κατεβασω απο το pirate bay να κανω ησυχος τη δουλιτσα μου απλα και ομορφα!

alxgiann

Θα μάθουμε θα γίνει σε κανά δύο μήνες, ώς τότε υπομονή. Όπως καταλαβαίνω, μάλλον προσπαθούν να ερνηνεύσουν τις αντιδράσεις του κόσμου με “ελεγχόμενες” διαρροές. Δεν είναι η πρώτη φορά του το κάνει η microsoft αυτό. Δεν θα με ενοχλήσει πάντως να πληρώνω κάποια “συνδρομή” αν η τιμή είναι λογική και κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν: ενιαία πλατφόρμα για όλες τις συσκευές, και άμεσα update για όλους. Για να δούμε όμως σε τι βαθμό θα το καταφέρουν αρχικά, αλλά αισιοδοξώ για το τελικό αποτέλεσμα κυρίως λόγω της καθυστέρησης για τα win10 mobile. Ίσως αυτή την φορά δεν μας χρησιμοποιήσουν σαν (μη) εθελοντές beta testers. Ελπίζω, τουλάχιστον…

Χρήστος

Μάλλον θα είναι κάτι σαν το office online απ’ οτι καταλαβαίνω, οπότε bye bye Microsoft!!!

Νικόλας

Μιλώντας με την Microsoft, για απορίες μου σχετικά με την αναβάθμιση από 7 ή 8 σε 10, μου είπαν ξεκάθαρα πως, απλώς μας επιτρέπουν την χρήση των 10 για ένα χρόνο. Μετά, θα πρέπει να αγοραστεί μία άδεια χρήσης, καθώς το λειτουργικό θα κλειδώσει. Οπότε δεν πρόκειται για ένα δώρο, αλλά μάλλον για μια σιωπηρή μετατροπή μας σε δοκιμαστές ενός νεόφερτου λειτουργικού, με σκοπό να εντοπίσουν και να διορθώσουν τα όποια προβλήματα προκύψουνε..

nikosama

Σας έχουμε σπουδαία νέα! Θα προσφέρουμε μια δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 για τις νέες ή υπάρχουσες συσκευές Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1 που πληρούν τις προϋποθέσεις και πραγματοποιούν αναβάθμιση τον πρώτο χρόνο! Και ακόμη καλύτερα: μόλις μια συσκευή Windows που πληροί τις προϋποθέσεις αναβαθμιστεί στα Windows 10, θα συνεχίσουμε να τη διατηρούμε ενημερωμένη για την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής, διατηρώντας σας πιο ασφαλείς και εισάγοντας νέες δυνατότητες και λειτουργίες με την πάροδο του χρόνου, χωρίς επιπλέον χρέωση.

https://windows.microsoft.com/el-gr/windows-10/about?ocid=WIN10_0_WOL_Hero_Home_Windows-10_Null_01

KostasB

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσοι έχουν αυθεντικά windows 7 και 8 μόνο τον πρώτο χρόνο από την αρχική ημερομηνία διάθεσης των windows 10 θα μπορούν να κάνουν το upgrade δωρεάν. Μετά την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν για το upgrade. Επίσης, αφού αποκτήσουν τα windows 10 με κάποιον από αυτούς τους 2 τρόπους μετά θα έχουν υποστήριξη για πάντα δωρεάν. Αυτά πάντα με όσα εγώ προσωπικά καταλαβαίνω από τα λεγόμενα στο άρθρο.

Gvirginia

@Νικόλας Δε θέλω να σε πω ψεύτη ή τίποτα τέτοιο, αλλά τα περισσότερα site δε ξέρουν τι γίνεται με τα update (αν και η επικρατέστερη άπoψη είναι ότι θα είναι το ίδιο με την αναβάθμιση 7->8) και εσύ απλά “μίλησες” με τη Microsoft και σου δώσανε ξεκάθαρη απάντηση?
Δηλαδή οι δημοσιογράφοι των τεχνολογικών site γιατί δε πήραν την ίδια απάντηση?

Dimitris F.

Το “δωρεάν μονο το πρωτο χρονο” δε το νομιζω να ισχυει και στα windows phones. Αυτό έλειπε να πρεπει να πληρώνουμε για να πάρει αναβάθμιση το κινητό μας.

Panos7GR

Βρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα, γιατί σε κάθε άρθρο με τα W10 που λένε για την δωρεάν αναβάθμιση υπάρχει τέτοια σύγχηση; Αναβαθμίζεται το μηχάνημα που έχετε και πληρεί τις προϋποθέσεις των W10 και το έχετε για πάντα. Ακριβώς όπως γίνεται στα smartphone σας, με την διαφορά πως θα ισχύει για ένα χρόνο ΜΟΝΟ αυτή η προσφορά και οποίος προλάβει να αναβαθμιστει δωρεάν αναβαθμίστηκε. Θα έχει τα κανονικότατα αυθεντικότητα W10 με τις αναβαθμισεις τους κτλ κτλ σαν να τα είχε αγοράσει. Κατανοητό; Που βλέπετε την παγίδα και μπερδευεστε δεν το καταλαβαίνω… H Microsoft με τον Ινδό στο τιμόνι έχει κάνει άλματα. Έχει αποβάλει οτιδήποτε κομπλεξικο και χτυπάει παντού τον ανταγωνισμό. Με αυτή τη κίνηση απλά θέλει να τραβήξει όλους τους W7 χρήστες που δεν πιστηκαν με τα 8αρια, στην νέα της πλατφόρμα που έχει επενδύσει όλο το μέλλον της. Σε πρώτη φάση δεν την ενδιαφέρει να βγάλει χρήμα από το νέο της λειτουργικό, παρά μόνο να μαζέψει μια μεγάλη βάση χρηστών που “αναγκαστηκά” θα χρησιμοποιήσει τις Υπηρεσίες της. Εκεί είναι σήμερα το χρήμα, βλέπετε! Εξού και όλα αυτά δωρεάν στους κατασκευαστές τα νεα Windows σε συσκευές με οθονη μέχρι 7 ιντσών, χαμηλές τιμές για αγορά του, δωρεάν αναβάθμιση και άλλα.… Συνέχεια »

Αντωνία

Ο Panos7GR έχει απόλυτο δίκιο…Πραγματικά και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τους δυσκολεύει όλους και λένε τα δικά τους. Νομίζω πως η Microsoft είναι απολύτως ξεκάθαρη σε αυτό.

Όσο για το format που ρώτησαν κάποιοι, να σας πω ότι όπως και στα 8.1 έτσι και στα 10 (φαντάζομαι) δεν θα χρειάζεται να έχεις το cd και να το κάνεις… Από την 8.1 λοιπόν, η microsoft έχει ενσωματώσει λειτουργεία επαναφοράς του υπολογιστή, η οποία αυτή λειτουγία επαναφέρει τον υπολογιστή όπως ήταν από το εργοστάσιο …

Ξεχάστε επιτέλους τη κλασική διαδικασία εγκατάστασης με cd και εγκατάστασης των drivers μετά… Όλα θα γίνονται Online!!!!

Αυτά τα λίγα…

Σπύρος

Σχετικά με το μόνιμο υδατογράφημα που θα υπάρχει στην πειρατική έκδοση, πιστεύω ότι λένε βλακείες… Και με τα Windows 8 λέγανε παρόμοια και μετά απο 1-2 άντε και 3 μήνες (και πολύ λέω) είχαν ήδη κυκλοφορίσει keygens, activators και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς που το αφαιρούσαν. Τώρα με τα Windows Updates πιστέυω ότι θα έχει ίδια κατάληξη με το υδατογράφημα, δηλαδή θα βγει ενα πρόγραμμα που ξεγελάει το σύστημα και ενεργοποιεί τα updates χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σε βρει η Microsoft. Ήδη υπάρχει και link για τα Windows 10 64 bit (Και δεν είναι το απλό home edition, αλλά το gamer edition), όποιος ενδιαφέρεται ορίστε: https://thepiratebay.am/torrent/11456064/Windows_10_Gamer_Edition_-_X64_-_X86_-_2015_-_DiLshad_Sys_%28Freew

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.