Windows 10: Η Microsoft αφαιρεί περισσότερες επιλογές από τον Πίνακα Ελέγχου

Windows 10, Windows 10: Η Microsoft αφαιρεί περισσότερες επιλογές από τον Πίνακα Ελέγχου

Στον αγώνα της για εκσυγχρονισμό των Windows 10, η Microsoft αφαιρεί ακόμα περισσότερες επιλογές από τον Πίνακα Ελέγχου. Η ιστοσελίδα WindowsLatest αναφέρει πως στην τελευταία Insider Preview Build η εταιρεία εξαφανίζει εντελώς τις πληροφορίες συστήματος, ανακατευθύνοντας τους χρήστες στο νέο περιβάλλον των ρυθμίσεων.

Μάλιστα, ακόμα και το κλασικό “δεξί κλικ -> Ιδιότητες” στο βασικό δίσκο ανακατευθύνει τους χρήστες στο μοντέρνο περιβάλλον των Windows 10. Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η επιλογή έχει αφαιρεθεί εντελώς, καθώς και άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούν CLSID ID ανακατευθύνονται στις μοντέρνες ρυθμίσεις. Οπότε, ο κλασικός Πίνακας Ελέγχου γίνεται όλο και πιο “φτωχός”, καθώς η Microsoft προσπαθεί να φέρει όλο και περισσότερες επιλογές αλλά και χρήστες στη νέα εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Από την άλλη, είναι γνωστό πως η Microsoft προσπαθεί εδώ και χρόνια να απαλλαγεί εντελώς από τον Πίνακα Ελέγχου, ο οποίος είναι ο ίδιος εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Σίγουρα οι legacy χρήστες θα έχουν πρόβλημα με τη νέα αλλαγή που έρχεται στα Windows 10, όμως η εταιρεία προσπαθεί να προσθέσει όλο και περισσότερες επιλογές και να ξεφύγει εντελώς από μία εμφάνιση που στον πυρήνα της ακόμα είναι ίδια με τα Windows XP.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ξέρω σε πολλούς δεν θα αρέσει αυτή η κίνηση, αλλά το είχαν πει από την αρχή των 10 ότι σταδιακά θα αλλάζουν. Νομίζω ότι είναι καιρός να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο με αυτά και να δούμε και ακόμα ποιο μοντέρνα πράματα στο σύστημα. Χρειάζονται λίγο φρεσκάρισμα τα αγαπημένα μας παραθυράκια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.