Windows 10: Η Microsoft σχεδιάζει μεγάλη ανανέωση του UI το 2021

Windows 10, Windows 10: Η Microsoft σχεδιάζει μεγάλη ανανέωση του UI το 2021

Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft ετοιμάζει να κάνει μεγάλη ανανέωση στο UI των Windows 10, αν και θα το δούμε στα τέλη του 2021. Οι πληροφορίες έρχονται από την ιστοσελίδα Windows Central, η οποία μας έχει δώσει στο παρελθόν έγκυρες διαρροές για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Η ανανέωση του UI φέρει την κωδική ονομασία “Sun Valley” και αναμένεται να διατεθεί με την έκδοση “Cobaltτων Windows 10, μία αναβάθμιση που θα έρθει τη γιορτινή περίοδο του 2021. Η εσωτερική περιγραφή του project αναφέρεται σε μία “αναζωογόνηση” του λειτουργικού, με εκσυγχρονισμό της εμπειρίας των Windows ώστε να καλύψουν τις προσδοκίες που έχουν οι πελάτες από άλλες σύγχρονες πλατφόρμες. Αυτό θα είναι ένας νέος αέρας, καθώς τα τελευταία χρόνια οι εκδόσεις δεν προσφέρουν κάποια μεγάλη οπτική αλλαγή.

Το project Sun Valley αναπτύσεται από το τμήμα Windows Devices and Experiences της Microsoft, με τον Panos Panay να ηγείται του τμήματος από τον Φεβρουάριο του 2020. Μη ξεχνάμε πως πέραν του Sun Valley, ο Panos Panay είναι ο πατέρας όλων των Surface συσκευών, ακόμα και του Android smartphone Surface Duo. H εταιρεία πάντως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι θα επανεπενδύσει στα Windows 10 το 2021, με την πηγή να αναφέρει πως το project Sun Valley είναι το αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

to ui δεν ειναι πρόβλημα, πρόβλημα ειναι οτι τρεμεις μην και κανει update κι καταστραφούν όλα (xiaomi μια φαση δλδ)
και για να μην τρεμεις θα πρέπει να βάλεις παράνομα τα LTSC και λιγοι ειναι που θα το κανουν

PK

Ρε φίλε, δεν είμαστε στην 1η έκδοση, έλεος! Εδώ είμαι Insider και έχω μέχρι τώρα μηδενικά bugs!

dem

bug σαν bugs δεν υαπρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ειναι οταν εχεις ενα πολυφορτομενω πολυδουλεμμενο μηχάνημα (99% τον χριστών δλδ οχι σαν και εσένα πχ που κάθετε δοκιμάζεις τα insiders κλπ) έρχεται udpate και τα κάνει όλα που..να το ενα δεν δουλεύει το άλλο καταστράφηκε η και δεν ξεκιναει το μηχάνημα καν……….

και san update δεν φταίει αν κάτσεις και περάσεις clean install ολα παίζουν ΤΕΛΕΙΑ αλλά σαν update απο πάνω απλά δεν δουλεύει για χίλιους δύο λογούς (κακά drivers προγράμματα που δεν ειναι συμβατά και δοκιμασμένα κάτι πείραξε ο χρήστης και και και και)
αυτό αν λυθεί (που δεν μπορει να λυθεί λόγο το πως ειναι δομημένο το σηστημα (user Μπλεκει με το system)
μια ζωη θα τρέμει ο κόσμος τα updates

για σκέψου γιατι σε άσχετους χρήστες και σε επαγγελματίες που ξεσκίζουν το μηχάνημα τα Update αυτα φέρνουν την καταστροφή οταν εγκατιστουνται
ολοι αυτοι απλα παλια δεν περνούσαν τα update (Ειδικα επαγγελματιες φωτογραφοι κλπ κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.