Windows 10: Έφτασε τις 200 εκ. εγκαταστάσεις

Μπορεί τον Οκτώβριο η Microsoft να δήλωνε ότι τα Windows 10 βρίσκονται εγκατεστημένα σε 110 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, αλλά μετά από 3 μήνες περίπου, το λειτουργικό της σύστημα είναι πλέον εγκατεστημένο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη ημερομηνία έναρξης της διάθεσης των Windows 10 ήταν πριν από 5 μήνες, επομένως, με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορεί να πει κανείς ότι γίνονται 40 εκατομμύρια εγκαταστάσεις κάθε μήνα. Αρχικά, αυτά τα νούμερα φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι τα Windows 10 είναι ένα πακέτο αναβάθμισης από τα Windows 7 και Windows 8.1.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν τα πηγαίνει καλά το νέο λειτουργικό σύστημα, παρόλο που η Microsoft έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχη για τα Windows 10 και επιδιώκει να καταφέρει το 1 δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις μέσα στα τρία χρόνια από την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν θα το καταφέρει αυτό, αλλά το σίγουρο είναι ότι τα Windows 10 θα συνεχίσουν να δημιουργούν ειδήσεις στο μέλλον.

Windows 10, Windows 10: Έφτασε τις 200 εκ. εγκαταστάσεις

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Καλα νταξει δεν ειναι και κατορθωμα. Στην ουσια με το πιστολι στον κροταφο το επιβαλλανε.

Αλέξανδρος

Ναι Ντίνο αλλά αξίζουν. Τώρα μετά από τόσους μήνες είμαι πολύ ευχαριστημένος και όταν πηγαίνω στο μαγαζί που έχουμε τα 7άρια μου φαίνονται κάπως.

Darth

από τα 200 εκ 180 χαλαρα ειναι απο την αυτοματη εγκατάσταση που έχουν στα 7/8

@Αλέξανδρος μονο και μόνο που εχουν full spy set μέσα ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ

Αλέξανδρος

@Darth δεν αντιλέγω ( επίσημα ) αλλά και πριν γινόταν αλλά ανεπίσημα. Μη νομίζει κανείς ότι Ms,Google και Apple δε μας παρακολουθούν απλά η πρώτη το είπε δημόσια.
Αν θέλουμε την ιδιωτικότητα μας πρέπει να φύγουμε τελείως από τα λογισμικά που προσφέρουν οι εταιρείες αλλά έτσι πως τα έχουν κάνει είναι αδύνατο.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Καθίστε να σας δώσω μια γεύση το πως θα είναι σε λίγα χρόνια με την κάρτα του πολίτη και μετέπειτα με το τσιπάκι:
https://www.youtube.com/watch?v=-s8phzMqpJ0

Μετά πες μου για ιδιωτικότητα. Αν τώρα πας να αντιδράσεις σ’ αυτά τα αίσχη που γίνονται και προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό, ε, μετά θα σε σβήνουν από το σύστημα και άντε απόδειξε ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.

mitsos07

Σήμερα που τα εγκατέστησα εγώ =p

Darth

@Αλέξανδρος και δεν σε ενοχλεί που πραγματικά τα πάντα για σενα οποιαδήποτε στιγμή (πλέον με κάθε λεπτομέρεια) ξέρει nsa/cia και ένας θεός ξέρει ποιος? Ειδικά σε μια χώρα όπου αν κλήσεις στραβά είσαι απειλή για την εθνική ασφάλεια? Όπου αν σκέφτεσαι διαφορετικά είσαι απειλή για τον τρόπο ζωής τους?
Και να πεις δεν έχουνε επιλογή.. Έχουμε τα w7 ακόμη θεριζουν και είναι το ποιο σταθερό και bug freee os μέχρι τώρα

Όσο για την παρακολούθηση της Google. Root+ένα μικρό πείραγμα και αντί για ένα αρχείο καταγραφής ολόκληρης συσκευής σου παίρνει ένα dummy file (αρκεί βέβαια να σουταρεις όλα τα Google Apps εκτός από το store γιατί και αυτά έχουν μέσα data collectors

ΓΙΑΝΝΗΣ

WINDOWS 10 HOME-PRO, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η MICROSOFT, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ 8! ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ (ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.)
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΑΜΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.