Windows 10: Θα φτάσουν σε 1 δισ. χρήστες;

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που κυκλοφόρησε η Microsoft τα Windows 10 και ίδια κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προωθώντας τη νέα έκδοση του OS. Πολύ συχνά δέχτηκε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έκανε τους χρήστες της να πάρουν την δωρεάν αναβάθμιση.

Η Microsoft είχε θέσει ως στόχο να φτάσουν τα Windows 10 σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες και αυτό υπολόγισε ότι θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2018. Ωστόσο, στελέχη της Microsoft θεωρούν πλέον ότι μπορεί να μην εκπληρώσει το στόχο της μέσα στην προθεσμία που είχε θέσει.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι θα φτάσουν στο 1 δισ., αλλά αυτό μπορεί να γίνει μετά το 2018. Σε δήλωσή της η Microsoft είπε ότι είναι ευχαριστημένη με την πρόοδο που έχει γίνει από την κυκλοφορά των Windows 10 πέρσι, τα οποία έχουν φτάσει ήδη σε πάνω από 350 εκατομμύρια συσκευές και συνεχίζει.

“Due to the focusing of our phone hardware business, it will take longer than FY18 for us to reach our goal of 1 billion monthly active devices”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Microsoft.

H Microsoft ίσως δει μια μείωση στον ρυθμό υιοθέτησης των Windows 10 μετά τις 29 Ιουλίου, όταν θα σταματήσει η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 για όσους έχουν Windows 8.1 και Windows 7.

windows 10 1bn, Windows 10: Θα φτάσουν σε 1 δισ. χρήστες;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
b16bkostas

Λένε πως δεν θα φτάσουν γιατί σταμάτησαν να βγάζουν Windows mobile συσκευές μέχρι τα μέσα του 17 οποτε αυτό θα στερήσει αριθμούς.
Επίσης πολύ γκρίνιαζαν πως τα 10 mobile είναι πιο αργά σε παλιές συσκευές οποτε αυτές δεν πήραν αναβάθμιση σε 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.