Windows 10 Mobile: Η Microsoft προσθέτει one-handed mode [video]

Ενώ τα Windows 10 για PC θα γίνουν διαθέσιμα από 29 Ιουλίου, το Windows 10 Mobile θα αργήσουμε να το δούμε, λογικά θα έρθει φθινόπωρο μαζί με νέα ναυαρχίδα. Ωστόσο, η Microsoft έδωσε ένα νέο preview build και η συγκεκριμένη έκδοση εκτός από τις απαραίτητες διορθώσεις bug, φέρνει νέα feature που πιθανότατα θα φτάσουν και στην τελική έκδοση.

Το πρώτο χαρακτηριστικό που παρατηρούμε στην νέα έκδοση των Windows 10 Mobile είναι το one-handed mode για συσκευές με οθόνη 5 ιντσών και πάνω. Το συγκεκριμένο feature φέρνει προς τα κάτω όλο το interface για να χωρέσει σε μικρότερο μέρος της οθόνης. Με αυτό τον τρόπο όλα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα χρησιμοποιώντας το ένα χέρι.

Το one-handed mode ενεργοποιείται όταν πατήσεις και κρατήσεις πατημένο το home key και επιστρέφει στην κανονική λειτουργία πατώντας το μαύρο κομμάτι της οθόνης ή μετά από λίγη ώρα αυτόματα.

Επιπλέον, η Cortana έχει πάρει κάποιες αναβαθμίσεις, οι οποίες την κάνουν πιο έξυπνη, μπορεί να εντοπίζει δέματα που έχεις στείλει ή να σου δείχνει πληροφορίες για τις επόμενες πτήσεις σου.

Τέλος ένα από τα πολύ σημαντικά features, που υπάρχουν στο τελευταίο Windows 10 Mobile build, είναι τα νέα εργαλεία οργάνωσης των φωτογραφιών στο Gallery app. Τώρα μπορείς να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου ανάλογα με τον χρόνο που τραβήχτηκαν και να επιλέξεις για παράδειγμα τον μήνα ή τον χρόνο που σε ενδιαφέρει, χωρίς να κάνεις ατελείωτο scroll στο Photo app.

Windows 10 Mobile: Η Microsoft προσθέτει one-handed mode [video], Windows 10 Mobile: Η Microsoft προσθέτει one-handed mode [video]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xristos

Καλα τωρα αυτο δεν ειναι ολοιδιο με το one handed mode της αππλ?
Τουλαχιστον να τα αναφερεται και οχι οταν κλεβει κατι η αππλ να κανετε ολοκληρο θεμα ενω οταν κλεβουν αλλοι πχ.Microsoft να μην το αναφερεται καν. Να ειμαστε και λιγο αντικειμενικοι.
Κατοχος Nexus 5

tasos

@xristos Η παρθενογένεση δεν υπάρχει πια…..

alexandros

@xristos Ποτε έγινε ολόκληρο θέμα όταν έκλεψε κάτι η Apple ;

John

Όταν η Samsung είχε One handed mode στη σειρά Note η Apple ήταν ακόμη στις σπηλιές (iphone με παιδική οθόνη 4″).

xristos

@alexandros Με το iOS 9

xristos

@John Τωρα αυτο τι σχεση εχει? Ναι η Samsung εχει πρωτη το one handed mode αλλα εγω αναφερθηκα στο πως επελεξε η Microsoft να κανει το δικο της one handed mode στο Windows 10 mobile που μοιαζει με το δικο της Apple.

nikosm10

Δηλαδη ποσοι τροποι υπαρχουν να μικρυνεις την οθονη για one handed χρηση? σε ,μερικά πραγματα δεν εχεις πολλες επιλογες…..τωρα αντι να λεμε οτι εβαλε πολυ σωστα και αυτο το feature κοιταμε πως θα ερθουμε σε αντιπαραθεση υποστηριζοντας την εκαστοτε εταιρια

Γιώργος Κ.

@xristos. Όλα έχουν σχέση καθώς όλοι κλέβουν από όλους. Το παραμετροποιουν λιγο και το ονομάζουν δικό τους. Η Σαμυ το έδειξε πρώτη , η Απλ το συνέχισε, η MS το έβαλε τώρα. Λιγο πάνω έτσι πάνε τα πράματα στην τεχνολογία, όπως είπε κι ο φίλος πιο πάνω περί παρθενογένεσης..

killbillgr

Ξύδι παιδιά πάνω από όλα!!!

gericho

Μόνο καλό είναι να εμπλουτίζεται και να γίνεται πλήρες το όποιο λειτουργικό.

Περί καινοτομίας,
ας πούμε πως η Microsoft είχε split screen στα Windows 8 πριν το αντιγράψουν οι Samsung-Apple. Ήρθε δικαιωματικά κι η σειρά της Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.