Windows 10 Mobile: Η Microsoft αφαιρεί το ενσωματωμένο FM radio app

Η Microsoft επιβεβαίωσε και επίσημα ότι προχώρησε στην αφαίρεση του ενσωματωμένου FM Radio app από το Windows 10 Mobile. Η επιβεβαίωση ήρθε μέσω Twitter και του Program Manager στο Windows Insider, ο οποίος απαντά σε σχετική ερώτηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει στο tweet του ότι το ενσωματωμένο FM Radio αφαιρέθηκε, διευκρινίζει ότι πρόκειται μόνο για το MS app και ότι οι χρήστες μπορούν να πάνε σε third party FM radio apps, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Το FM Radio app αφαιρέθηκε από τα μέσα Απριλίου από το Windows 10 Mobile preview build 14322, τότε θεωρήθηκε ότι ήταν κάποιο bug που δεν αφήνει την εφαρμογή του ραδιοφώνου να εμφανιστεί, αλλά τελικά είναι επιλογή της Microsoft.

Αν και ακούγονται διάφορες απόψεις σχετικά με τον λόγο που πήρε η Microsoft την συγκεκριμένη απόφαση, δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση από την ίδια.

windows 10 mobile fm radio, Windows 10 Mobile: Η Microsoft αφαιρεί το ενσωματωμένο FM radio app

windows 10 mobile fm radio, Windows 10 Mobile: Η Microsoft αφαιρεί το ενσωματωμένο FM radio app

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Είναι πολύ απλό και είναι για τον λόγο που το κάνουν όλες εταιρείες. Για χρήση data και streaming μουσικής. Σίγουρα τα επόμενα windows mobile δεν θα υποστηρίζουν καθόλου ραδιόφωνο.

Ekimolaos

Καλά δεν είναι και τόσο σημαντικό το ραδιόφωνο πλέον… Εγώ προσωπικά απλά περνάω μουσική στο κινητό μου μαι ακούω μόνο αυτήν, offline. 3 χρόνια είχα συσκευή με ραδιόφωνο και το χρησιμοποίησα λίγο μόνο στην αρχή, που δεν είχα περασμένη μουσική μέσα. Είναι πολύ απλό να περάσεις τη μουσική σου στο κινητό σου και σίγουρα ό,τι καλύτερο,ειδικά σε σχέση με το ραδιόφωνο που το τί θα ακούσεις είναι kinder έκπληξη

Ioannis ch.

Παλληκαρια το ραδιοφωνο δεν χρησιμοποιειται μονο
για ακροαση μουσικης αν δεν το γνωριζετε
υπαρχουν και οι εκπομπες λογου

Γιώργος Κ.

‘Εξι γράμματα το πρώτο ν. Ντροπή. Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε για να έχουμε ράδιο. Και φανταστείτε τι κατανάλωση ΜΒ θα κάνει το radio streaming. Χώρια από την μπαταρία

Άρης 78

Το δυσάρεστο είναι ότι το τι θα έχουν τα κινητά, το επιβάλλουν οι εταιρίες κινητής Δε θέλουν fm, Bluetooth για να πληρώνεις δεδομένα, δε θέλουν αποσπώμενη μπαταρίες για να θες service για μια απλή αλλαγή μπαταρίας. Το ευχάριστο ομως ότι οι πιο πολύ καταναλωτές δεν είναι αγαθοι Κ αντιδρούνκ η πάνε σε άλλες μάρκες η ανάγκαζουν τις εταιρίες τους να ξαναφερουν χαρακτηριστικά όπως η Samsung την sd στο s7. .

shadgr

Είμαι περίεργος να δω αν όλα αυτά τα τερτίπια είναι μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι.
Τί θα κερδίσει θυσιάζοντας και το ραδιόφωνο; Μήπως τις επίσημες google (και όχι μόνο) εφαρμογές;

ChrisG

για όποιον δεν κατάλαβε ακόμη είναι μία συμφωνία underground των εταιρειών για να σας ρουφήξουν παραπάνω χρήματα.προσωπικά έχω ένα mp3 player με radio και τέλος.
υπηρεσίες και extra πακέτα που σχετίζονται με streaming δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ.
όταν θα αλλάξουν μυαλά τα ξαναλέμε…

tech21man

Επιτελους.

Τι πιο σπαστικο απο τα fm. Ειδικα με τους αθλιους σταθμους στη χωρα μας. Στο ερεβος.

Τοσοι σταθμοι υπαρχουν διαδικτυακα η ακομη καλυτερα OFFLINE επιλογη της δικιας σου μουσικη αντι για τη σουπα που ταιζουν οι αχρηστοι στα ραδιοκυματα.

Takis

Και τι μας νοιαζει?εξαλλου οι χρηστες των wp ειναι ασημαντο ποσοστο και σε λιγο μηδαμινο,οποτε μικρο το κακο!

sotos

@Takis Σοβαρα; δηλαδει σαν σου λενε πως εχει καρκινο η ελλαδα και να ζεις στην ινδια: Ε σιγα! Μονο δεκα εκκατομυρια-μικρο το κακο

Takis

@sotos ειναι ακριβως αυτο που ειπα,ειναι σαν να λες σε εναν Ελληνα οτι θα κλεισει η lada στη ρωσια ,κανεις δεν θα στεναχωρηθει γιατι κανεις δεν αγοραζει,οταν μιλαμε για ενα ποσοστο σχεδον ανυπαρκτο δεν θα κατσουμε να σκασουμε!

sotos

Εγω πιστευω πως οποιο κι αν ειναι το ποσστο χρηστων wp πρεπει να το σεβαστουμε και σίγοθρο ειναι πληροσε τα κινητα του οποως ολοι μας και θα επρεπε να εχει τα ιδια δικαιωματα με εμας σε εφαρμογες και features. Παρ ολα αυτα ο καυενας εχει την αποψη του 🙂

Chris

Για αυτό έχω κ κινητό android κ έχω κινητό της προκοπής εκτός απτο σκουπίδι της ms.κ για όσους πουν για ασφάλεια κ παρακολούθηση κτλ στα τέτοια μου.εχω γαμω τις εφαρμογές κ στο wp 4 χρόνια τώρα είχα εφαρμογές σκουπίδια.ουτε ένα ευρώ ξανά στην ms.με το android μιλάω σαν άνθρωπος εδώ κ ένα χρόνο κ εσείς κάθεστε να περιμένετε ακόμα να μπει βιντεοκληση στο viber.εκει στο τπτ να μείνουν τα lumia κ ακόμα παρακατω

Nickolas

Καταρχήν μου φαίνεται περίεργο που αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο, από την άλλη πλευρά η Microsoft αφαίρεσε την εφαρμογή μόνο, δεν κλείδωσε τον δέκτη. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές fm radio που μπορεί να κατεβάσει κάποιος και να δοκιμάσει και φαντάζομαι τώρα που έγινε αυτό γνωστό θα βγουν και άλλες.

thanoik

Όπως είπε και ο φίλος ποιο πάνω Ioannis ch το ραδιόφωνο δεν είναι μόνο για μουσική αλλά και εκπομπές και αγώνες που θέλεις να ακούς στην δουλειά αλλά και τον αρναουτογλου το πρωί

thanoik

Chris σε για βιντεοκλήση έχουμε το Skype που το χρησιμοποιείται όλοι

Dimitris-Chalkida

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι οι συσκευές κινητών θα έπρεπε να έχουν μόνο τις βασικές εφαρμογές για χρήση ως τηλέφωνο δηλαδή κλήσεις-επαφές-sms και τα υπόλοιπα να τα έχει δωρεάν η κάθε εταιρεία στο play store ώστε ο χρήστης να επιλέγει τι θέλει να ενσωματώσει στην συσκευή του.Έτσι πιστεύω το λογισμικό θα ήταν πολύ πιο με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των συσκευών.Και απ’οτι κατάλαβα θα έχει free fm δέκτη στις συσκευές η microsoft απλά δεν θα υπάρχει η εφαρμογή προεγκατεστημένη.Κάτι παρόμοιο έχει κάνει η samsung στο J5 του 2015 με το mysic player το οποίο δεν υπάρχει και επίσης δεν υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης αναπαραγωγής εικόνων και βίντεο σε TV.Όμως και τα δύο γίνονται πολύ εύκολα με free εφαρμογές απο το play store.Αποτέλεσμα…το J5 να λειτουργεί άψογα και ταχύτατα !

Timotheos

Εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων οι οποίες αφαιρούν ή μποϊκοτάρουν την σε παγκόσμιο επίπεδο δωρεάν υπηρεσία Radio FM, πρέπει εμείς οι καταναλωτές τους, να τους καταβαραθρώνουμε. Είναι αδιανόητο για κάποιον που έχει σώας τα φρένας να πηγαίνει και να αγοράζει smartphone το οποίο είναι πανάκριβο και αυτό να μην έχει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. fm radio. ή να σου λέει (στην προκειμένη περίπτωση) σου αφαιρώ το ap γιατί έτσι γουστάρω.

Chris

Thanoik δεν χρησιμοποιούν όλοι Skype.κ δεν είναι το θέμα αυτό μόνο.τις ίδιες μαλακιες έκανε κ στα windows 8.δεν είχε καν ράδιο κ έφαγαν κράξιμο γιατί σε ανάγκαζαν να βάζεις mb.η ms έχει κάνει πολλά φάουλ ως τώρα κ ξανακάνει πάλι τα ίδια.δεν μπορείς να με αναγκάζεις να πληρώνω mb για να ακούω ράδιο.κ ειδικά όταν λες ότι το καταργω το δικό μου αλλά μπορείς να βάλεις εφαρμογή κάποιου τρίτου.σορρυ αλλά αρκετά ανοχή υπήρξε τόσα χρόνια με τις εφαρμογές αλλά δεν θα κάτσω να στηρίξω κανέναν τρίτο επειδή το θέλει η ms

Ανακιν

Νομίζω και την βίντεο κλήση έχουν κατάργηση για να χρησιμοποιείς Skype κ.α μόνο τα Samsung νομίζω έχουν ακόμα

Agnostos13

Καλα σε λιγο δεν θα υπαρχει fm radio…
Θα γινει ψηφιακο οπως η τηλεοραση. Και απο οσο ξερω δεν προσφερει κανεις smartphone με dvb-t δεκτη οποτε εχει δεν εχει fm δεκτη…τελος το ραδιο!

Chris

Στο z1 έχω κ σε viber messenger κ hangout βιντεοκληση.η ms θέλει να το έχει μονοπώλιο στο κινητό της μόνο στο Skype.παντως έρχονται οι παλιές ωραίες εποχές που για να ακούσω ράδιο σε ταξίδι έπρεπε να βάλω κάρτα πριν ξεκινήσω κ να εύχομαι να μην χαθεί το 3g κάπου στο δρόμο.μπραβο ms κάνε βήματα προς τα πίσω κ σπάσε μας τα νεύρα για το πιο απλό πράγμα που υπάρχει στα κινητά εδώ κ 15 χρονια

ironmanmark40

Εαν τελικα παραμεινει η ms στην καταργηση της fm radio εφαρμογης, (ελπιζω πως οχι, και απο το πολυ κραξιμο που δεχεται να αναθεωρησει), ειναι μεγαλο λαθος. ειδικα μετα απο τοσα αιτηματα χρηστων στην σελιδα υποστηριξης να φτοιαξουν μια καλυτερη απο την υπαρχουσα. πετωντας το μπαλακι στους developers ειναι σα να λεει οτι ειναι ανικανη ( η ms) να παρουσιασει μια πιο αξιολογη εφαρμογη , το οποιο δεν πιστευω , αφου οταν «εστρωσε το κωλο της κατω» εδωσε μια αξιολογη εφαρμογη μουσικης διορθωνοντας το χάλι της προηγουμενης. εαν τωρα ειναι τοσο «βαρος» στον κωδικα των wm10 μια εφαρμογη των 2 mb (με το ζορι), τι να πω… εκτος και εαν υπαρχει αλλη ατζεντα την οποια δεν μπορω να ξερω.

ρουκουνας

η πιο μεγαλη μ@@@@@ που εκανε η ms λενε αρκετα ατομα παραπανω οτι υπαρχουν εφαρμογες fm radio φυσικα και υπαρχουν με δυο σημαντικες ελλειψεις ομως το RDS και το να μπορεις να ακουσεις απο το μεγαφωνο …δειτε στα σχολια μεσα στα windows phone τι κραξιμο πεφτει βγαζεις το radio κυρια ms οταν καποια αλλη εφαρμογη εχει ολες τις λειτουργιες και αφου δεν τις εχουν το αφηνεις ως εχει !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.