Windows 10 Mobile: Η μπροστά κάμερα με face tracking feature

Το τελευταίο διάστημα η μπροστά κάμερα στα smartphones βελτιώνεται όλο και περισσότερο με τους κατασκευαστές να ανεβάζουν συνεχώς την ανάλυση, να προσθέτουν μπροστινό flash και ήδη κυκλοφορούν όλο και περισσότερα selfie phones. Η Microsoft μέσα από τα Windows 10 Mobile θέλει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην μπροστά κάμερα.

Στην έκδοση 5.38.2004 του Windows 10 Mobile φαίνεται πως έχει προσθέσει ένα νέο feature, το face tracking το οποίο εντοπίζει το πρόσωπο ενός ατόμου και η κάμερα επικεντρώνεται εκεί. Το focus παραμένει ακόμη και όταν το χέρι που κρατά το κινητό δεν είναι σταθερό. Επιπλέον, υπάρχουν αλλαγές και στο εικονίδιο του camera app για να μπορεί ο χρήστης να το εντοπίσει πιο εύκολα.

Πέρα από τις αλλαγές στην κάμερα, η Microsoft στην τελευταία έκδοση του Windows 10 Mobile φαίνεται πως έχει αφαιρέσει το όριο δεδομένων του κινητού όταν πρόκειται να κατεβάσεις κάποιο app. Το Windows Central, έχοντας ενεργοποιημένα τα δεδομένα του κινητού,δοκίμασε να κατεβάσει το Asphalt 8 το οποίο είναι στα 857.7MB, και διαπίστωσε ότι δε υπήρχε κανένας περιορισμός.

Βεβαίως δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο αν η Microsoft αποφάσισε να απαλείψει τους περιορισμούς, ή αν ξέχασε να τους ενεργοποιήσει μιας και βρισκόμαστε ακόμη σε φάση beta.

Windows 10 Mobile: Η μπροστά κάμερα με face tracking feature, Windows 10 Mobile: Η μπροστά κάμερα με face tracking feature

Windows 10 Mobile: Η μπροστά κάμερα με face tracking feature, Windows 10 Mobile: Η μπροστά κάμερα με face tracking feature

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Λειτουργεί και στην πίσω κάμερα πάρα πολύ καλά!
Και μιλάμε για μια λειτουργεία που την πέρνουν και τα lumia των 65 ευρώ!
Άντε να δούμε τα W10m να γεμίζουν χαρακτηρηστικά μιάς και το W10 υποσύστημα είναι πιό ελαφρύ απο αυτό που είχε το WP8.1. Ακόμα και με 512mb ram πάει ακούραστα το τηλέφωνο.

Εγώ προσωπικά είμαι περίεργος να δώ στις επόμενες εκδόσεις του W10m, πως θα εποφελήσει το DX12 τα κινητά.
Δηλαδή θα υπάρχει διαφορά ή οι gpu των τωρινών κινητών είναι αδύναμες?
Επίσης θέλω να δω αν στο κοντινό μέλλον θα βγούν επεξεργαστες για κινητά με πολύ δυνατότερες GPU, ώστε να εποφεληθεί και η μπαταρία, αλλά και οι επιδόσεις των κινητών μας..

Che ke faggot

Μου θυμίζει το αντίστοιχο λειτουργικό φιτσουρ της apple
Λογικό να πιάσει 📱

nickos

Είναι feature της apple είναι λογικό να πιάσει, είπες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.