Windows 10 για smartphones και tablet, αποκαλυπτήρια 21 Ιανουαρίου

Για τις 21 Ιανουαρίου η Microsoft έχει ετοιμάζει μεγάλο event στο οποίο θα ανακοινώσει τη νέα ενοποιημένη έκδοση των Windows 10. Εκεί θα δώσει λεπτομέρειες για τα Windows 10 σε smartphones και tablets. Όπως αναφέρει το The Verge, οι πληροφορίες λένε ότι το Windows 10 mobile (ή όπως αλλιώς αποκαλείται) θα είναι κάτι ανάμεσα σε Windows Phone και Windows RT.

Η Microsoft αναμένεται να δείξει μια σειρά από νέα features, όπως αλλαγές στο user interface που θα φέρνουν πιο κοντά τις mobile συσκευές με την desktop έκδοση και το Xbox One. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στην desktop έκδοση έχουν προστεθεί light και dark themes που ταιριάζουν στις εκδόσεις για smartphones και tablets.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε να μάθουμε την επόμενη Τετάρτη, δηλαδή σε περίπου μια εβδομάδα.

windows 10 mobile january 21, Windows 10 για smartphones και tablet, αποκαλυπτήρια 21 Ιανουαρίου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Με ενδιαφέρει άμεσα για την dekstop έκδοση και εμμέσως για την Mobile. Αμφιταλαντεύομαι στο θέμα κινητό. Ναι μεν αλλά. Βλέπω τις ωραίες υπερπλήρης εφαρμογές μου στο android και σκέφτομαι που παω ο καραμήτρος να πάρω windows phone. Από την άλλη το lumia 930 με τρελαίνει το θεωρώ υπερπλήρη συσκευή. Δεν ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι οτι όντας χρήστης windows, περιμένω τα 10 μιας και τα 7 τα έχω βαρεθεί και πήγα πάσο στα 8/8.1.

Γιάννης σε λέω

Αυτά είναι πολύ καλά νέα! Περιμένουμε να δούμε τη νέα έκδοση.

@Tom έχω φίλε το Lumia 930 εδώ και 20 μέρες. Είναι ΚΙΝΗΤΑΡΑ με κεφαλαία γράμματα. Ποιότητα κατασκευής απερίγραπτη με λόγια. Πρέπει να το δεις από κοντά (αν δεν το έχεις δει μέχρι τώρα). Τώρα στο θέμα των εφαρμογών, ναι έχει λιγότερες από android και ios, αλλά τις απαραίτητες που χρησιμοποιεί το 90% των χρηστών, τις έχει ΟΛΕΣ θεωρώ. Εγώ που θέλω προγραμματάκια επεξεργασίας εικόνας, fb, twitter και κάποιες άλλες βασικές, τις βρήκα όλες και είναι μια χαρά. Κάποιοι λένε για το instagram ότι δεν είναι το ίδιο πλήρες όπως στο android, εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, οπότε δε με ενοχλεί αν είναι όντως έτσι. Φαντάζομαι όμως ότι ο μέσος χρήστης που δεν ξεψειρίζει πολύ τα πράγματα, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και με το instagram για windows phone. Μέχρι στιγμής το store διαθέτει σχεδόν 200.000 εφαρμογές και παιχνίδια. Σα νούμερο δεν είναι και μικρό νομίζω. Πάντως η ποιότητα του κινητού είναι TOP, όπως και η φανταστική του οθόνη.

Υ.Γ. Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει YouTube εφαρμογή για windows phone. Πόσο ψεύτες παίζει να ναι? Υπάρχει το YouTube HD και είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ, κανένα πρόβλημα.

forneverarrow

@Tom: Αν σκέφτεσαι τις εφαρμογές και μόνο, μην πας σε WP. Άφησα το iPhone και ειμαι υπέρ ευχαριστημένος από το WP 8.1. Αλλά ειμαι χρήστης που ζητάει αξιοπιστία, σταθερότητα και βασικές εφαρμογές. Σίγουρα τα apps θέλουν δουλειά για να φτάσουν το φινίρισμα των αντίστοιχων iOS και Android, αλλά η δουλειά γίνεται. Οσο για ποιότητα συσκευής, τα Lumia δεν ζηλεύουν τίποτα από τον ανταγωνισμό.

Οσο για το WP 10, αναμένω με μεγάλη αγονία. Ήδη η MS είναι σε άριστο δρόμο με την 8.1 και τα όσα υπόσχεται για τα updates είναι τρομερά.

Genesis

Γιαννη
άμα σου αρέσει τόσο το youtube HD δοκίμασε MetroTube και tubecast ειδικά το τελευταίο είναι αστέρι.

εύχομαι το νέο interface να είναι τέλειο και άντε να δούμε τι καινούργια θα μας δείξει στα 10.

Takis

Παιδιά έχω και εγώ το 930 περίπου μήνα απίστευτο τηλέφωνο πανέμορφο,όσοι το πιάνουν στα χέρια τους το χαζεύουν..Όσο για τα windows έχουν αυτό το διαφορετικό πού τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα άλλα δυο λειτουργικά..Εδώ τα πράγματα είναι απλά,φτιάχνεις την home screen όπως σε βολεύει και μετά σταματάς να ασχολείσαι με άλλους launcher με wallpaper κτλ..Όσο για τις εφαρμογές ναι είναι λίγο πίσω αλλά την δουλειά σου την κάνεις άνετα και μάλιστα κάποιες εφαρμογές αν και όχι οι επίσημες είναι καλύτερες,όπως το my tube(αντί YouTube) και το 6tag(αντί instagram).Επίσης οι κάμερα και οι εφαρμογές γύρω από αυτήν δεν παίζονται..Α και το GPS τι να πω για αυτό,σε βρίσκει όπου και να είσαι..Επόμενο βήμα,τα Windows 10..

Andrew

Εδώ και 5 μήνες χρηστής W.P (Lumia 930) Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη συσκευή. Είναι ένα τρομερό μηχάνημα ειμαι πολύ ευχαριστημένος περιμένω πως και πως τα το Denim update και πόσο μάλλον τα 10 έχω ένα θέμα με τις εφαρμογές από το windows store αλλά ευελπιστώ πως θα το παλέψει η Microsoft μακάρι 21 του μηνός να δούμε κάτι καλό. Αν και τα desktop πιστεύω ότι θα είναι καλά για τα mobile ελπίζω να είναι καλα

Νίκος

Tom, μια χαρά είναι τα WP, ναι δεν έχουνε την ολοκληρωμένη εμπειρία του Google Play, όχι τόσο σε ποιότητα αλλά σε ποικιλία, αλλά γενικά θα βρείς ότι θέλεις, απο επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο, πολλές μουσικές εφαρμογές και Players, βασικές εφαρμογές που κυκλοφορεί και η ίδια η Microsoft για ότι κατηγορία θέλεις, Shazam, Facebook (θέλει λίγη δουλειά), Twitter, Whats App, Messenger, Viber, και απο παιχνίδια μια χαρά, πολλά παιχνίδια, γνωστά παιχνίδια, ποιοτηκά παιχνίδια απλά σε σχέση με το Android, το android έχει περισσότερα δωρεάν (αφού πρώτα σου ζητήσει τα κλειδιά του σπιτιού σου και γυμνή φωτογραφία της γυναίκας σου). Αλλά γενικά θα βρείς ότι θέλεις, χθές έψαχνα στρατηγική και βρήκα καμιά 200αριά, και πάρα πολλά κορυφαία του είδους που υπάρχουνε και στα άλλα λειτουργικά. Στα Adventures υπάρχει ενα θεματάκι καθώς δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ενα δωρεάν. Μέσα σε όλα αυτά, πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με εμένα τουλάχιστον που έχω 512 μνήμη, εσύ με 1+ θα έχεις πολλές περισσότερες επιλογές σε παιχνίδια, απο μπάσκετ, φίφα, Mass Effect, Brother In Arms και γενικά αρκετά παιχνίδια πρώτης γραμμής. Τώρα για το Instagram, εφαρμογή υπάρχει και πολλοί λένε και καλύτερη, το 6tag του Rudy, ένας τυπάς που βγάζει εφαρμογές για ιστοσελίδες που σνομπάρουνε τα Windows… Συνέχεια »

momo

Εμ;; 200.000?
Φιλέ 550.000 έχει 😛

RigoMS

Tubecast & mytube και άσε τους άλλους να λενε!

Dimitris F.

Φυσικά και είναι καλοδεχούμενα τα windows 10 αλλά αν δε κάνει κάτι με τις εφαρμογές θα είναι μισή δουλειά για μένα…αλλα απ την άλλη πως θα γίνει; Ξαφνικά οι developers θα αγαπήσουν τα windows 10 και θα τρεξουν να κανουν εφαρμογές γι αυτό;

Tom

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το feedback για το εντυπωσιακό κατά γενική ομολογία 930. Δεν είναι ότι είμαι εξαρτημένοι από εφαρμογές ούτε ότι έχω τρελά γούστα και το instagram κλαις. Απλά βλέπω το Android και τις όμορφες πλήρης εφαρμογές που έχω και το γεγονός ότι μπορώ να μπω οποιαδήποτε στιγμή στο μαρκετ και να βρω ότι θέλω και με αγχώνει να αφήσω αυτή την ευκολία. Από την άλλη με το Lumia θα έχω ταχύτητα ποιότητα απίστευτη κάμερα και ποιότητα κλήσεων πράγματα πολύ σημαντικά.

Για άλλη μια φορά όπως και σε όλες τις αγορές πρέπει να ξεκαθαρίσω τι θέλω και μετά να αποφασίσω. Το iPhone θα ήταν επιλογή αν ήταν φθηνότερο, τώρα φοβάμαι πως φεύγει εκτός budget, αλλά δεν πειράζει γιατί με το ipad είμαι καλυμμένος από ios.

Και πάλι thanks για τις τοποθετήσεις σας.

Νίκος

Μα δεν σου είπε κανένας να παρατήσεις το Android, μπορείς να συνδιάσεις και τα 2 ταυτόχρονα όπως κάνω εγώ. Ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος; Τι πάει να πεί επειδή θα πάρεις κινητό με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό, πρέπει να παρατήσεις το Android; Εκτός κι αν έχεις σκοπό να το πουλήσεις.

“νέες αφίξεις του Store είναι για να πανηγύρια, σπάνια ενημερώνουνε,”

Όταν λέω νέες αφίξεις του Store, εννοώ ότι στήν επιλογή “νέες αφίξεις” δεν σου εμφανίζει καινούρια πράγματα που κυκλοφορούν και έτσι δεν τα παίρνεις χαμπάρι.

Makis

…ότι είπαν και οι προλαλίσαντες για WP και Lumia 930. Να προσθέσω επίσης ότι σε κανά δυο εφαρμογές (και έχοντάς το στo light background) όπως Money, Dialer και MSN Weather, η απεικόνηση είναι φοβερή με μεγάλη, χορταστική γραμματοσειρά και γραφικά με πολύ κλασσάτη απεικόνηση. Φίλος με iphone 6 απλώς έγνεψε καταφατικά όταν του έδειξα, συγκρίνοντάς το με το δικό του που έδειχνε λίγο…

Solon

Περιμένω σαν τρελός να δω ταμπλέτα με Win10 και επεξεργαστή Cherry Trail. Και μετά καληνύχτα ταμπλέτες Android και iPad.

Tom

Ενταξει το galaxy θα πουληθει αν παρω καινουριο κινητο. Δεν παιζει να τα κρατησω και τα δυο.

Παντως για τεστ εχω αρχισει να μην χρησιμοποιω τιποτα απο google. Chrome τον εβγαλα και εβαλα firefox και σε κινητο και σε υπολογιστη, youtube χρησιμοποιω ηδη αλλες εφαρμογες γιατι το youtube στο ipad οταν κανεις forward το βιντεο εχει μεγαλη πιθανοτητα να κολησει, gmail ουτως η αλλως δεν χρησιμοποιω εχω hotmail.

Το ειδα και το κινητο χτες προχτες για καφε που ειχα παει, ενας τυπος το χε λευκο και το χαζευα ολη την ωρα παιζει να νομιζε ο τυπος οτι τον τσεκαρα 😀

kostasb16b

Καλημέρα ΤΟΜ αφού ξέρεις μετά τις 21 θα το πάρεις σίγουρα ότι και να έχει κάνει η MS μεγάλο η μικρό ένα λιθαράκι θα το έχει βάλει.. Καινούργιο παιχνίδι ντόρος.. Και ακόμα και να μην έχει αλλάξει πολλά θα έχει καινούργια εργαλεία και API για τους developers ε κάπως παραπάνω θα ασχοληθούν μετά και όλο αυτο θα φέρει και κάποιους αγοραστές όπως και το 940 που θα δουμε

Τομ

Καλησπέρα Κώστα! Δεν θελω το 940 θελω κινητο που να λεει πανω Nokia! Αν η ms κανει εύκολη την δουλεια για τους devs και αυτοί ασχοληθούν παραπανω με το os θα ειναι ευχής έργον. Θα δούμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.