Windows 10 Mobile: Τι νέο φέρνει

Το Windows 10 Mobile είναι εδώ και σταδιακά θα το δούμε να παίρνει τη θέση του και σε άλλα smartphones πέρα από το Microsoft Lumia 950 και Lumia 950 XL. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά.

Ένα από τα βασικά νέα χαρακτηριστικά είναι το Windows Hello, το οποίο χρησιμοποιεί την ίριδα του ματιού ως password για να ξεκλειδώσει το κινητό σας. Ο νέος τρόπος είναι απλός, εύχρηστος και σας γλυτώνει από την ενοχλητική διαδικασία της πληκτρολόγησης κωδικών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μία ματιά στο Windows 10 Mobile smartphone σας.

Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Τι νέο φέρνει

Ένα άλλο στοιχείο που φέρνουν τα Windows 10 και το βρίσκουμε και στα Lumia είναι οι universal apps, δηλαδή οι εφαρμογές εκείνες που δίνουν στο χρήστη ένα κοινό περιβάλλον χρήσης και άμεση μεταφορά της πληροφορίας σε οποιαδήποτε Windows 10 συσκευή χρησιμοποιείτε. Δεν είναι πλέον ανάγκη να ψάχνετε για ειδικές εφαρμογές για το κινητό σας, προκειμένου να έχετε λειτουργικότητα και επιλογές όμοιες με εκείνες που απολαμβάνετε στον desktop ή τον laptop σας.

Στο σημείο αυτό είναι καλό να τονίσουμε ότι στα Windows 10 Mobile παραμένει η φιλοσοφία της Microsoft που προσφέρει πλήρη παραγωγικότητα στις φορητές της συσκευές με την ενσωμάτωση της σουίτας Office. Είτε εργάζεστε με έγγραφα, είτε τελειοποιείτε μία παρουσίαση στο PowerPoint, μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας εν κινήσει. Με την χρήση του OneDrive, μπορείτε να αποθηκεύετε στο cloud όλα τα αρχεία σας και να τα έχετε πάντοτε διαθέσιμα.

Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Τι νέο φέρνει

Τα Windows 10 Mobile προσφέρουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους χρήστες τους να μετατρέψουν ένα smartphone σε έναν υπολογιστή, συνδέοντάς το σε ένα display dock και χρησιμοποιώντας ασύρματο ή ενσύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορούμε να μετατρέψουμε οποιασδήποτε οθόνη σε υπολογιστή. Το κινητό είναι το… κέντρο υπηρεσιών σας και τώρα μπορείτε να έχετε την άνεση χρήσης που προσφέρει η μεγαλύτερη οθόνη και το πληκτρολόγιο. Με τα Windows 10 Mobile έχετε πάντοτε μαζί σας έναν πλήρη ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Εκτός από το βελτιωμένο user interface των Windows 10 Mobile, υπάρχει εδώ και ο Microsoft Edge, ο νέος browser της εταιρείας που αντικαθιστά τον Internet Explorer, φέρνοντας ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών. Είναι σαφώς πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του, ενώ έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως το Reading View και το Reading List.

Τα νέα Microsoft Lumia 950 & Lumia 950 XL με Windows 10 είναι διαθέσιμα στα καταστήματα για να τα δείτε και από κοντά!

Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Τι νέο φέρνει

Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Τι νέο φέρνει
Windows 10 Mobile, Windows 10 Mobile: Τι νέο φέρνει

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Πάντως από τα 8.1 με τα 10 στο 930 μου (preview) είναι η μέρα με την νύχτα. άλλο κινητό εντελώς. από το menu μέχρι και τα περισσότερα apps. Το αναβάθμισα στα 10ρια για να δω πως είναι και μετά να ξαναγυρνούσα στα 8.1, αλλά δεν πρόκειται. Χαλάλι τα bugs

NLS

Στο 950 XL μου πάντως, τα δεκάρια που έχει από τη μαμά του (που ήδη βγήκε update αλλά ακόμα δεν έχει έρθει) είναι μια φανταστική “εμπειρία χρήσης”.
Αυτό που έχει ξεχαστεί από τα κινητά δηλαδή.
Το λειτουργικό είναι ολοκληρωμένο και δουλεύει για σένα.
Ακόμα και η λεπτομέρεια ότι μπαίνεις σε κάποιο setting και από εκεί έχει shortcut σε σχετικό setting (για να προλάβει τη λογική σου συνέχεια ή ότι μπορεί αυτό να ψάχνεις).
Μικρές λεπτομέρειες όπως “εμφάνιση του αριθμού μου” – “σε όλους”/”σε κανέναν”/”μονο στις επαφές μου”. Πράγμα που δεν το έχω δει ούτε σε Cyanogenmod Android ROMs.

Έχει θεματάκια φυσικά, αλλά η Microsoft έχει ιστορικό ότι ΦΤΙΑΧΝΕΙ πράγματα.
Από τα 10 μόνο μπροστά πάει πάντως. Well done!

Jordan Kostelidis

Εγώ στο Lumia 625 τα έβαλα (Preview) και μερικές φορές κολλάει, από Lag έως Auto-Reboot.
Δεν παραπονιέμαι, ξέρω ότι είναι Beta, ειδικά σε Smartphone με 512ΜΒ περίμενα μόνιμο Lag 😛
Anyway, μια χαρά είμαι 😉 Σε συνδυασμό με το Desktop και το Laptop μου με Windows 10 Pro (DreamSpark License) είναι τέλεια η εμπειρία 😀

vaggelis

Να έβγαζε και ένα midrange για μας που δεν έχουμε 600€ θα ήταν μια χαρά.το λειτουργικό προοδεύει ΑΡΓΑ αλλα σταθερά.τελευταιο και μοναδικό πρόβλημα θα είναι το store.ελπίζω σιγά σιγά να δούμε πρόοδο και εκει

nikmour

@vaggelis κοίταξε το 640 σφαίρα τρέχει. Κοίταξα τα 950 και 950 xl στο πλαίσιο. Καμιά σχέση τα πλαστικά άλλων εταιρειών. Πολύ καλή κατασκευή. Αλλά λεφτά γιοκ.

vaggelis

Δεν αντιλέγω.εχω το 620 2,5 χρονια και ακόμα δουλεύει άψογα.προσωπικα όμως θέλω κάτι παραπάνω από αυτά που έχει το 640.θέλω καλύτερη κάμερα.σαν του 640xl ή του 830.το design του 830 που μ άρεσε πάρα πολύ και amoled οθόνη.θα πήγαινα στο 830 μόνο αν είχε 200€ max

Sotiris

Καλό update για τους κατόχους wp, δυστυχώς ανεπαρκές για να τραβήξει όσους έχουν ζήσει μια ολοκληρωμένη android εμπειρία. Τουλάχιστον η Ms δείχνει οτι θα συνεχίσει για λόγους γοήτρου την όποια υποστήριξη κι ας ξέρει εκ των προτέρων οτι δεν θα μπορέσει να φτάσει την εμπειρία χρήσης των υπολοίπων λειτουργικών που δεν μετριέται στο αν τα πλακάκια σκρολάρουν ομαλά.

nikos

Για το 640 xl ποτε θα έρθει ξέρουμε;

Θοδωρής

Εξαιρετικά τηλέφωνα, με σοβαρότατο λειτουργικό που ταλαιπωρούνται από την έλλειψη καλών εφσρμογών στο store.
Αν λυνόταν το πρόβλημα οι πωλήσεις των windows phone γενικώς θα καλπάζανε.

Akis

Πρέπει να φέρουν και εφαρμογές γιατί τι μα το κάνεις αν ειναι καλλο και ωραίο και εύχρηστο και ακομανα μην έχει π.χ snap chat και Instagram beta….εδώ το messenger έχεις και κολαει δε μπορεί να στείλεις βίντεο από το κιν και δεν είναι τόσο εύχρηστο όπως με τις φούσκες σε android μεγάλο μείον…..απο Lumia 930

Akis

Άντε να δούμε προκοπή.πρεπει όμως και να φέρει πολλά apps εδώ δεν έχουμε τα βασικά π.χ snap chat,youtube..και έχουμε instagram beta,μεγάλο μείον το messenger που κολλάει δεν μπορείς να στείλεις βίντεο από το κιν που έχεις τραβιξει και για να λέμε την αλήθεια οι φούσκες ειναι πιο καλές πιο γρήγορες και πιο εύχρηστες και ότι και να ανοίξεις τις έχεις εκεί ενώ τώρα πατάς παρατεταμένα και ανοίγεις πάλι το παράθυρο…τραγικο!χρήστης Lumia 930ακομα κλαιω τα 570€ που έδωσα…

Konstantinos

Εδώ και 4 μέρες έχω το 950 XL και πραγματικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να πιστέψω αυτό που ζω. Είναι ότι ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχω πιάσει στα χέρια μου ever παρ’ ότι έχω περάσει από Blackberry(5 χρόνια) iphone και πληθώρα Android (Xperia, Samsung, Lenovo, Nexus ). Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εδώ και 4 μέρες ζω ΑΛΛΟΥ!!!!!

takis

Για εμενα που ειμαι κατοχος του lumia 930, τα αναμενω πως και πως τα windows mobile 10.
Εχω δει το 950 απο κοντα, απλα δεν υπαρχει. ταχυτατο πανεμορφο.
οσο αφορα τα 10ρια τωρα ειναι αρκετα βηματα μπροστα απο τα 8.1. μερα με την νυχτα.
ενα πραγμα αν φτιαξει, ειναι το πληθως των εφαρμογων. Καποτε λεγανε για να παιρνει εφαρμογες android, (το οποιο νομιζω δουλευει ηδη) το οποιο το αφησανε γιατι κολλαγε το κινητο και τετοια, και τωρα το πανε στις εφαρμογες του ios, δηλαδη ο κατασκευατης με εναν απλο τροπο να τις μετατρεπει για windows.

και κατι τελευταιο για το 950, ειναι οτι κανεις δεν ξερει, ή απλα ξεχναει να αναφερει ειναι οτι ειναι υδροψυχτο!!!!! liquid cooling… αυτα

tolkien

Δεν λεω ειναι πολυ ωραιο το 950 xl αλλα δεν ξερω κατα ποσο θελω να το αγορασω. Αυτο το πραγμα με τις εφαρμογες ειναι απλα ΑΘΛΙΟ. Απο την αλλη και το oneplus 2 64gb που πηρα πριν λιγες μερες ενω ειναι καλο ειναι τοσο αθλια η μπαταρια του που το δευτερο κινητο που εχω το MS Lumia 640 XL το κανει το android να ειναι ενα μαυρο χαλι ως προς την διαχειριση μπαταριας. Αρα αναποφασιστος ειμαι. Εφαρμογες και το απαισιο (για μενα) λειτουργικο της google που μπορεις να εχεις πολλες εφαρμογες ΑΛΛΑ να σου ρουφανε και ποση μπαταρια γιατι απλα ειναι ετσι φτιαγμενο το λειτουργικο της εταιρειας ή ενα πολλα υποσχομενο λειτουργικο αλλά με λιγες εφαρμογες , με ποσοστο που επεσε κι αλλο, με προβληματα που σχεδον κανεις carrier δεν δεχεται να το συμπεριλαβει στην λιστα των κινητων τους, ΑΛΛΑ με τελεια μπαταρια? (παρεπιπτοντως στο Oneplus 2 o snapdragon 810 ζεσταινεται πολυ. Δεν ξερω τι γινεται στο 950 xl. Καποιος που το αγορασε ας μας πει.) Οσο για την καμερα (950 xl) οταν πηγα σε καταστημα και το ειδα ειναι πολυ καλη (πολυ πολυ καλυτερη απο το oneplus 2 απλα δεν μου φανηκε τοσο υπεροχη που ολοι γραφανε σε ξενα… Συνέχεια »

NLS

Όταν το ζορίζεις ζεσταίνεται αλλά όχι κάτι ανυπόφορο, ούτε συγκεντρωμένο σε ένα σημείο (ας είναι καλά τα liquid pipes). Επίσης δεν έχω δει εμφανές throttling λόγω θέρμανσης. Η μπαταρία φορτίζει τρελά γρήγορα. Άλλο να στο λένε, άλλο να το βλέπεις. Μου φόρτισε γρήγορα ακόμα και με USB charger 2.1Α. Αυτός που δίνει στο κουτί είναι 3A! (δυστυχώς χωρίς αφαιρούμενο καλώδιο). Και επειδή κάποιος φίλος με Android με ρώταγε αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν… USB stick όπως τα Android, ναι μπορείς. Ναι μεν δεν βλέπεις όλο το filesystem παρά μόνο τα folder που υποτίθεται χρειάζεσαι (documents, music κλπ.), κανείς δεν σε εμποδίζει όμως να φτιάξεις δικά σου folder χύμα και να ρίξεις ότι θες μέσα. Το θέμα με τα Win 10 είναι ότι σε μαθαίνουν να δουλεύεις διαφορετικά. Με το glance δεν ανοίγεις πάντα το τηλέφωνο αφού καμιά φορά αρκεί ότι δεις εκεί. Με την ίδια έννοια τα live tiles πολλές φορές σε γλυτώνουν από το να ανοίγεις τις εφαρμογές. Αξίζει αυτό το μηχάνημα να αποκτήσει πολλά περισσότερα apps. Πέρα από την γκρίνια στα… sites, καλό θα ήταν οι κάτοχοι και οι μελλοντικοί κάτοχοι, να γκρινιάζουν και στους developers. (πράγμα που έκανα και στο Android για IOS only εφαρμογές) Δημιουργώντας… Συνέχεια »

Andrew

Σε nokia lumia 925 2ετίας δοκίμασα την beta απο περιέργεια. Ακόμα πολλά πράγματα δεν λειρουργούν, τα πάντα κολλάνε και δεν ανταποκρίνονται. Εν αναμονή λοιπόν του επίσημου update, που πολύ αργεί όμως…

Άκαρδος

@Konstantinos, NLS
Ρε σεις που το αγοράσατε, έχετε κανένα παράπονο σημαντικό ή μη από το κινητό? Μην μου πείτε για τις εφαρμογές ή τα μικρά bugs που υπάρχουν εδώ και εκεί, θα λυθούν αυτά με τον καιρό. Από θέμα μπαταρίας κρατάει? Γιατί στο WC διαβάζω διάφορα σχόλια ότι είναι απογοητευτική η διάρκεια. Η κάμερα ισχύει ότι είναι η καλύτερη της αγοράς αυτήν την στιγμή? Καλά η οθονάρα δεν παίζει να μην είναι καλή. Στις γωνίες στο πίσω μέρος στο καπάκι όταν τις πιέσεις τρίζει το πλαστικό? Το περιμένω και εγώ από Καναδά, οπότε θα ήθελα να τα ξέρω.
Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων.

nikmour

@Άκαρδος με την αναβάθμιση λύθηκε το πρόβλημα με την μπαταρία. Επίσης ένα άλλο plus με to 10άρια https://www.windowscentral.com/here-why-microsoft-can-push-os-updates-windows-10-mobile
Η κάμερα σε ένα συγκριτικό με το S6 είναι καλύτερη εκτός από την σταθεροποίηση όπου το s6 τα καταφέρνει καλύτερα.

Γιάννης

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο εξαπύρηνο και στο οκταπύρηνο Lumia 950 και 950 xl αντίστοιχα,όσο αφορά το λειτουργικό;;;

nikolasx

Καταπληκτικό το Lumia 950 πήγα Πλαίσιο και το είδα, όσον αφορά το “δεν υπάρχει YouTube” είσαστε με τα καλά σας; η Google φταίει για αυτό, εφαρμογές για YouTube στο store υπάρχουν ΔΩΡΕΑΝ και είναι και πολύ καλύτερες και 5 αστέρια αξιολογημένες το TubeCast είναι μια από τις πολλές και ποιοτικές, όσο για: Facebook, Messenger, Instagram βγαίνουν σύντομα ως Universal εφαρμογές για Windows 10 PC και κινητό και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά αυτό το είπε ο Mark zuckerberg στην παρουσίαση των νέων Lumia και Surface της Microsoft.

Viber: επίσης ανακοινώθηκε από την ίδια την εταιρία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ότι σύντομα βγάζει και αυτή universal εφαρμογή για Windows 10 PC και κινητό.

NLS

Άκαρδε εγώ μέχρι στιγμής κανένα θέμα άξιο λόγου.
Μπαταρία κρατάει μέρα άνετα, αλλά δεν ξέρω ακριβώς γιατί το φορτίζω “ανοργάνωτα”.
Σήμερα το άφησα και μηδένισε επίτηδες και τώρα 25 λεπτά μετά είναι στο 30% η φόρτιση (με ανοιχτό το κινητό).
Η κάμερα είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ. Το αν είναι η καλύτερη δεν μπορώ να το πω, γιατί πρέπει να κάνω και εγώ ότι κάνανε στα τεστ που τις έβαζαν δίπλα δίπλα. Αν συνυπολογίσεις και τα full manual modes που έχει καθώς και τη δυνατότητα RAW (ή μάλλον DNG που είναι καλύτερο) ταυτόχρονα με JPG, σκίζει. Για το φλας δεν το συζητάμε ή τη φάση ΜΕΤΑ τη φωτογράφιση να ρυθμίζεις πόσο έντονο ΗΘΕΛΕΣ να είναι το φλας.
Η οθονάρα πράγματι δεν παίζεται.
Το πλαστικό δεν ακούγεται φυσικά αλλά μπορεί να νιώσεις μια μικρή υποχώρηση σε κάποια σημεία κάποιες στιγμές. Όχι στις γωνίες. Όταν λέμε μικρή, εννοούμε για δέκατο του χιλιοστού.
Περιμένω να βρω άκρη με Mozo έτσι κι αλλιώς.

Ήρθε σε κανέναν η αναβάθμιση;

Γιάννη τι εννοείς; Όχι βέβαια. Τι σχέση έχει.

NLS

Στα 35 λεπτά είναι στο 38%…
(και το καθυστερώ κιόλας που ανοίγω την οθόνη για να δω)

Γιάννης

@NLS εννοώ πως αν πάρω το 950 θα δω διαφορά σε σχέση με το αν πάρω το 950 xl όσον αφορά τη διαφορά πυρήνων;;;

NLS

Στην καθημερινή νορμάλ χρήση όχι.
Οι μεγάλες διαφορές του 808 από τον 810 είναι εκτός από τους δυο *δυνατούς” πυρήνες λιγότερους που έχει, έχει αρκετά πιο αδύναμη GPU. Εκεί μπορεί να φανεί διαφορά κάποια στιγμή (φαίνεται η διαφορά στο continuum), αλλά στα games πχ. ΑΚΟΜΑ δεν θα δεις γιατί όλα είναι φτιαγμένα για πιο αδύναμους CPU/GPU.
Αυτό που γκρινιάζουν πολύ στο 950 το σκέτο, είναι ότι η μπαταρία δεν αντέχει όσο θα έπρεπε.

NLS

63 λεπτά είναι στο 69%… πετάει λίγο. 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Windows 10 Mobile Windows 8.1

Χρήση Windows 10 Mobile smartphone το 2020; Καμία ελπίδα…

Η εμπειρία μας με μία εβδομάδα χρήσης smartphone με Windows 10 Mobile και οι περιπέτειες με ένα νεκρό OS.

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Smartphones Windows 10 for Phones Windows 10 Mobile Windows 10 Mobile smartphones

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 10 Mobile συσκευών τον Δεκέμβριο

Το 2017 η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για τα Windows 10 Mobile. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα με διάφορες ενημερώσεις ασφάλειας.