Windows 10 Mobile: Έφτασε στο 10.9% των Windows Phone συσκευών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AdDuplex και τις μετρήσεις το Ιουνίου, σχεδόν το 11% των Windows Phone συσκευών, τρέχουν το νέο Windows 10 Mobile. Το ποσοστό του Windows 10 Mobile ανέβηκε κατά 0.5% συγκριτικά με τον μήνα Μάιο.

Το Windows Phone 8.1 ηγείται με ποσοστό 78.8%, ενώ ακόμη υπάρχει ένα 7.4% που χρησιμοποιεί Windows Phone 8. Οι συσκευές με Windows Phone 7.x παίρνουν 2.9% στο σύνολο των Windows Phone συσκευών.

Κάτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για τη Microsoft, είναι ότι το 75% των χρηστών Windows Phone με συσκευή που τρέχει Windows 10 Mobile, πήγαν στο νέο OS μέσω update και όχι αγοράζοντας νέα συσκευή. Microsoft/Nokia είναι υπεύθυνες για το 98.74% των ενεργών Windows Phone συσκευών, ακολουθεί η Alcatel OneTouch με 0.51%, HTC με 0.19%, η BLU με 0.15% και άλλοι με 0.41%.

Όσο για τις συσκευές, το low-end Microsoft Lumia 535 είναι στην κορυφή παίρνοντας το 13.4% της αγοράς Windows Phone, ακολουθεί Microsoft Lumia 640 με 11.9%, και Microsoft Lumia 550 με 11.2%. Τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρεις φορές περισσότερα ενεργοποιημένα Lumia 550 από Microsoft Lumia 950 XL.
windows 10 mobile adoption, Windows 10 Mobile: Έφτασε στο 10.9% των Windows Phone συσκευών

windows 10 mobile adoption, Windows 10 Mobile: Έφτασε στο 10.9% των Windows Phone συσκευών

windows 10 mobile adoption, Windows 10 Mobile: Έφτασε στο 10.9% των Windows Phone συσκευών

Lumia 535

windows 10 mobile adoption, Windows 10 Mobile: Έφτασε στο 10.9% των Windows Phone συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ironmanmark40

απο την στιγμη που η ms δεν αναβαθμιζει επισημα τα lumia x20 σειρας σε wm10 το ποσοστο ειναι λογικο να ειναι χαμηλο. οσοι εχουν π.χ. lumia 920,820 ή μενουν στα wp8.1 αφου κανουν μια χαρα τη δουλεια τους, ενω οι πιο ψαγμενοι αναβαθμιζουν σε wm10 μεσω insider. αλλα και αυτο θα σταματησει στην threshold αφου η redstone δεν θα ειναι διαθεσιμη για τα lumia x20. βασικα το θεμα ειναι πως “οταν κανεις τη δουλεια σου” με την συσκευη που εχεις δεν την αλλαζεις. οσοι εχουν π.χ. 920,820 κτλπ δεν αλλαξαν σε 930,830 και αυτοι δεν αλλαξαν σε 950,950 xl. υπαρχουν στην αγορα τα 640,640xl , 650, 550, και ξερω χρηστες wp με παλιες συσκευες που σου λεει δεν δινω τζαμπα λεφτα αφου δουλευει αυτο που εχω! και να πω την αληθεια μια χαρα κανουν. ειναι αρωστεια να τρεχεις οποτε βγει μια καινουργια συσκευη και να κανεις και ουρες. (γκουχου-γκουχου android-ios).

news : το subway surfers “ανεβηκε” στο store των windows mobile 10!

Αλέξανδρος

Τρεις λόγοι που ανεβαίνει έτσι αργά 1) 512mb RAM συσκευές. Αρκετα μοντέλα σε προσιτές τιμές. Δεν αναβαθμίστηκαν σε 10 (πλην Insider) και χάνει αρκετό ποσοστό 2) Φόβος. Πολλοί φοβούνται γιατί άκουσαν/είδαν ότι τα 10άρια στα κινητά δεν τρέχουν καλά. Στον πρώτο μήνα κυκλοφορία τους ναι όντως δεν τρέχανε καλά. Αλλά ευτυχώς πλέον έχουν πάρει πίσω την αξιοπιστία ενός καλού λειτουργικού και τρέχουν καλά στο κινητό χωρίς πολλούς λόξιγκες. 3) Και σημαντικότερον: Upgrade Advisor. Πολλοί κατηγόρησαν την Microsoft ότι εγκαθηστά τα 10 στους υπολογιστές χωρίς να ρωτήσει. Καλό η όχι το κρίνει ο καθένας αυτό με δικά του κριτήρια. Στα κινητά όμως πολλοί δεν γνωρίζουν την υπαρξη του Upgrade Advisor και όπως είναι λογικό δεν τα έχουν αναβαθμίσει. Αν κάνει τον κόπο να στείλει η εταιρία μέιλ στους χρήστες (μπορει και να το είχε κάνει δεν μπορώ να θυμάμαι) εκτός φυσικά από το να πρέπει να μπει ο κάθε χρήστης στην σελίδα της εταιρίας η στην εφαρμογή ‘βοήθεια’ για να δει την αναβάθμιση νομίζω θα ανέβουν και άλλο τα νούμερα. Γενικά πάντως μετά από 4 μήνες με τα Windows 10 δοκιμασμένα σε 3 διαφορετικά κινητά (640 XL, 535, 520) Έχω να πω καλά λόγια. 1) Βελτιώθηκαν παλιές εφαρμογές (γνωστές και μη)… Συνέχεια »

Nik

@Αλέξανδρος
Δεν ανεβαίνει αργά, πέφτει γρήγορα

Αισίως είναι περίπου στο 2% των smartphone, κ δικαίως. Είχα το 535 κ ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει

thanoik

Το 920 που είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.