Windows 10: Η Microsoft αφαιρεί το WiFi Sense feature

Όταν ανακοίνωσε η Microsoft το Windows Phone, έφερε και ένα νέο feature, το οποίο ονομάστηκε WiFi Sense. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό επέτρεπε στους χρήστες να συνδεθούν σε WiFi δίκτυα με βάση crowdsourced πληροφορίες.

Επιπλέον, μπορούσαν να συνδεθούν σε δίκτυα WiFi φίλων και συγγενών, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσουν κωδικό. Το WiFi Sense ήρθε και σε Windows 10 και ενώ φαίνεται να είναι αρκετά χρήσιμο, τελικά η Microsoft αποφασίζει να το αφαιρέσει στο νέο Windows 10 Insider Preview Build 14342.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον Gabe Aul της Microsoft, ο οποίος μέσα από blog post αναφέρει ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος/ζήτησης τους οδήγησε στο να λάβουν την συγκεκριμένη απόφαση. “Αφαιρέσαμε το Wi-Fi Sense feature που σου επιτρέπει να μοιράζεσαι Wi-Fi δίκτυα με τις επαφές σου και να συνδέεσαι αυτόματα στα δίκτυα των επαφών σου. Το κόστος της αναβάθμισης του κώδικα για να συνεχίσει να υπάρχει το συγκεκριμένο feature σε συνδυασμό με την χαμηλή χρήση και ζήτηση, κάνει το Wi-Fi Sense να μην αξίζει περαιτέρω επένδυση”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το WiFi Sense feature, αλλά όπως και να έχει η Microsoft θα το αφαιρέσει τελικά.

windows 10 wifi sense, Windows 10: Η Microsoft αφαιρεί το WiFi Sense feature

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Το wifi sense ήταν από τα καλύτερα features. Από τη μια ή google θα ξαμολύσει μπαλόνια για να δώσουν ίντερνετ παντού και από την άλλη η microsoft γίνεται όλο και πιο κλειστή. Ευχαρίστως να μοιραστώ το wifi μου όπως το μοιράζομαι με τον ΟΤΕ και το fon. Υπάρχει κάποια πλατφόρμα να διαμαρτυρηθούμε για το fm ράδιο και αυτό εδω;

Alexis

στην παραπάνω φωτογραφία …
ο δεύτερος από το τέλος είναι ο Batman ;;;

Mary

Η Microsoft είναι η μόνη εταιρεία που όσο περνάνε τα χρόνια αντί να προσθέτει features τα αφαιρεί. Ειλικρινά δεν ξέρω που θα την οδηγήσει αυτή η κατάσταση…

sotos

@Alexis xaxaxaxaxaxaxxaxa!!!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Σε έπιασε ο πόνος @Mary ε?

Πέτρος Π

Εντάξει δεν είναι και κανένα σπουδαίο feature… Δεν νομίζω να το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ και κανείς οπότε δεν θα μας λείψει η απουσία του!

@Mary : Σε ποια ακριβώς features αναφέρεσαι? Εγώ νομίζω οτι με τα 10άρια όλο και προσθέτει δυνατότητες!

Mary

Δεν κατάλαβα προς τι η επίθεση; Είμαι κ εγω χρήστης Windows (ακόμα) και όταν εξαφανίζουν πράγματα που χρησιμοποιώ και εγω πόσοι άλλοι προφανώς και με ενοχλεί. Καθήστε εσείς να γλύφετε την Microsoft. Όσο για τις δυνατότητες που λες ότι προσθέτει προφανώς αναφέρεσαι στο mobile τμήμα γιατι τα κανονικά Windows 10 στο ίδιο χαλί που ξεκίνησαν είναι ακόμα.

Πέτρος Π

@Mary : Καμία επίθεση, απλά ανέφερες οτι αφαιρεί features και σε ρώτησα τι εννοείς επειδή έχω διαφορετική άποψη… Όταν λέω Windows 10 τα αναφέρω γενικά σαν λειτουργικό σε όλες τις πλατφόρμες, και προσωπικά δεν βλέπω κανένα χάλι… Πάντως δεν ανέφερες κάποιο συγκεκριμένο feature, οπότε η ερώτησή μου παραμένει..

Υ.Γ. Και μία απορία : Αφού υπάρχουν χρήστες τόσο δυσαρεστημένοι με τα Windows όπως η Mary γιατί δεν αλλάζουν λειτουργικό?? Μπορούν να πάνε σε android, σε apple, σε linux κλπ κλπ… Γιατί ταλαιπωρήστε με τα Windows? Με το ζόρι σας κρατάνε? 🙂

nikolasV

Δεν το χρησιμοποιούσα και δεν έβρισκα και τον λόγο ΓΙΑΤΙ να υπάρχει, αδιάφορο εντελώς, καλά έκαναν που το αφαίρεσαν και σίγουρα θα προσθέσουν κάτι νέο!

ironmanmark40

Εαν τελικα παραμεινει η ms στην καταργηση της fm radio εφαρμογης, (ελπιζω πως οχι, και απο το πολυ κραξιμο που δεχεται να αναθεωρησει), ειναι μεγαλο λαθος. ειδικα μετα απο τοσα αιτηματα χρηστων στην σελιδα υποστηριξης να φτοιαξουν μια καλυτερη απο την υπαρχουσα. πετωντας το μπαλακι στους developers ειναι σα να λεει οτι ειναι ανικανη ( η ms) να παρουσιασει μια πιο αξιολογη εφαρμογη , το οποιο δεν πιστευω , αφου οταν “εστρωσε το κωλο της κατω” εδωσε μια αξιολογη εφαρμογη μουσικης διορθωνοντας το χάλι της προηγουμενης. εαν τωρα ειναι τοσο “βαρος” στον κωδικα των wm10 μια εφαρμογη των 2 mb (με το ζορι), τι να πω… εκτος και εαν υπαρχει αλλη ατζεντα την οποια δεν μπορω να ξερω.

ironmanmark40

sorry , το εγραψα σε λαθος αρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.