Windows 10: Η Microsoft προσθέτει picture-in-picture mode

Η Microsoft επιβεβαίωσε την έλευση νέου picture-in-picture mode για τα Windows 10. Ένα χαρακτηριστικό που θα διευκολύνει τους χρήστες που εργάζονται σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, και ειδικά όσους βρίσκονται σε video-related tasks.

Η επίσημη ονομασία του νέου χαρακτηριστικού είναι Compact Overlay windows και περιλαμβάνεται στο Windows 10 Insider Preview Build 15031. Η beta έκδοση είναι διαθέσιμη σε developers που θέλουν να κάνουν μια δοκιμή.

Το Compact Overlay windows επιτρέπει σε χρήστες Windows 10 να τρέχουν ένα app σε ένα μικρό παραθυράκι το οποίο μπαίνει πάνω από κάθε άλλη εφαρμογή που μπορεί να είναι ανοιχτή. Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή θα είναι συνεχώς ορατή χωρίς να είναι είναι ενοχλητική και παρεμβατική. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ανοιχτή σε μια μικρή γωνία της επιφάνειας το Skype και να έχεις μια συνομιλία, ενώ παράλληλα πραγματοποιείς άλλα task στον υπολογιστή.

Οι developers θα πρέπει να βρουν τρόπους να προσαρμόζονται και άλλα apps στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο στο Windows Insider build, αλλά λογικά το περιμένουμε για όλους τους χρήστες στο Windows 10 Creators Update σε λίγες εβδομάδες.

Windows 10 picture in picture mode, Windows 10: Η Microsoft προσθέτει picture-in-picture mode

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Ότι πρακτικό χαρακτηριστικό έρχεται, καλοδεχούμενο. Το πλάνο του Nadella πάει πρίμα

b16bkostas

Αρχίζει και μου αρέσει πολύ και θεωρητικά τώρα που δουλεύει τις εφαρμογές η Microsoft θα γίνει πολύ καλή σε αυτό αφού είναι εταιρία ανάπτυξης λογισμικού η καλύτερη στο τομέα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.