Windows 10: Έτσι θα είναι το Start Menu μετά την αναβάθμιση;

Start Menu, Windows 10: Έτσι θα είναι το Start Menu μετά την αναβάθμιση;

Έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο η είδηση ότι το Start Menu των Windows 10 έχει μπει στο πρόγραμμα για να επανασχεδιαστεί. Στον νέο σχεδιασμό θα δοθεί λιγότερη έμφαση στα Live Tiles (ορισμένοι μιλάνε και για εντελώς κατάργηση) αντικαθιστώντάς τα, ίσως με στατικές εικόνες αυτή τη φορά.

Ενώ κάποιοι μπορεί να φανταστούν πως κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε σε μία εμφάνιση όπως του Start Menu των Windows 7, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πιο πιθανό να συμβεί είναι κάτι, σαν αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες του άρθρου.

Αυτό μπορεί να σήμαινε την απουσία των στατικών εικόνων, αλλά θα υιοθετούσε έναν πιο δυναμικό καμβά γεμάτο με τα πιο πρόσφατα έγγραφα, εφαρμογές και εργασίες του χρήστη, πιθανώς συγχρονισμένα από οποιαδήποτε συσκευή είχατε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσω της τεχνολογίας cloud της Microsoft.

Start Menu, Windows 10: Έτσι θα είναι το Start Menu μετά την αναβάθμιση;

Σύμφωνα με το project που βλέπετε, το νέο Start Menu θα σας επιτρέπει να εμφανίσετε και πάλι μια λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί τον λόγο των σχεδιαστικών αλλαγών που πρόκειται να συμβούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτή την ιδέα είναι, φυσικά, η έλλειψη προβλεψιμότητας, και η μη τοποθέτηση των αντικειμένων σε μία σταθερή θέση, απαιτώντας να έχει κάποιος δυνατή μνήμη.

Η Microsoft αναμένεται να εισαγάγει το νέο Start Menu στα Windows 10 κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας για τα μέχρι στιγμής προσχέδια; Τι θα θέλατε να δείτε στην νέα εμφάνιση;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικόλαος Προδρομίδης

Προτιμώ παραδοσιακό μενού, όπως των windows 7 ή των windows xp.

Αλέξανδρος

Όντας χρήστης επί σειρά ετών στα Windows Phone, και ακόμα και σήμερα στο Android έχω launcher με live tiles δεν θα συνηθησει το μάτι μου την αλλαγή εύκολα. Από την άλλη είμαι ανοικτός σε τυχών αλλαγή γιατί πιστεύω ότι τα tiles κάνανε τον κύκλο τους είτε θετικά είτε αρνητικά οπότε καλή θα είναι και μια αλλαγή. Τώρα το πως και πόσο θα εξυπηρετεί τον χρήστη είναι μια άλλη ιστορία καθαρά υποκειμενικη

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Αυτό που βλέπουμε στο μενού (δεύτερη εικόνα), είναι η επιλεγμένη ένδειξη recent. Παρατηρήστε τη γραμμή αριστερά από το εικονίδιο με το ρολογάκι, που συμβολίζει ότι είναι επιλεγμένη.

Πιο πάνω από το ρολογάκι του recent, είναι διαθέσιμη η επιλογή ένδειξης των εφαρμογών, που εμφανίζει στο win10 start menu, όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στη διάθεση του χρήστη.

Και πιο πάνω από τις εφαρμογές (στη κορυφή), είναι διαθέσιμη η επιλογή ένδειξης πλακιδίων (όπως είναι η εικόνα του μενού που ξέραμε από τα win8).

Η πρώτη εικόνα που θα έχει το win10 start menu όταν κάνουμε κλικ, ήδη σήμερα καθορίζεται από τον χρήστη (αν θα είναι πλακίδια, όλα τα προγράμματα, συνδυασμός ή κάτι άλλο).

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ, απλά πρόσθεσαν και την δυνατότητα του recent.
Το τι τελικά θα εμφανίζει, πιστεύω θα είναι στην διάθεση του χρήστη να το καθορίσει μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Παναγιώτης

Αν όπως λέει το άρθρο το start menu μετά την αναβάθμιση θα εμφανίζει όλη η πρόσφατη δραστηριότητα και μάλιστα με συγχρονισμό cloud, τότε αυτό φθάνει και περισσεύει, γιατί θα είναι μια τεράστια καινοτομία πολύ χρήσιμη στην καθημερινότητα και νομίζω ότι τα οποιαδήποτε σχόλια περιττεύουν.

Γιάννης

Σε μένα πάντως αν βγάλουν αυτό το πράγμα για start menu θα είναι κενό. Δεν θέλω τις καινοτομίες τους, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Έχω ψηλώσει τη καταγραφή της πρόσφατης δραστηριότητας μου και έχω ψηλώσει το onedrive γιατί το θεωρώ τη χειρότερη cloud υπηρεσία σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Μια χαρά είναι η καθημερινότητα μου και χωρίς τη καταγραφή της δραστηριότητας μου από τη Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Τα αφεντικά πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν λιγότερα από το σπίτι

Μια νέα έρευνα από τη Microsoft δείχνει ότι τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι διαφωνούν ουσιαστικά σχετικά με την παραγωγικότητα όταν εργάζονται από το σπίτι.

Games featured Microsoft Xbox

Xbox Game Pass: Η Microsoft ξεκινά τη δοκιμή ενός οικογενειακού πακέτου

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές ενός οικογενειακού προγράμματος Xbox Game Pass που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μοιράζονται τα οφέλη τους με άλλα άτομα.

Software featured Microsoft

Microsoft Defender: Online και local προστασία σε όλες τις πλατφόρμες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Microsoft Defender και για τις τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες, ως μέρος της υπηρεσίας Microsoft 365.

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.