Windows 10: Φέρνει μικρότερα update σε όλες τις συσκευές

Εδώ και καιρό, η Microsoft έχει δηλώσει ότι θέλει να μειώσει το μέγεθος των update για τα Windows 10, και τώρα είναι έτοιμη να μας δείξει την πρόοδο που έχει κάνει.

Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκίνησε να τεστάρει την νέα Unified Update Platform, η οποία θα μειώσει δραστικά το μέγεθος των updates για τα Windows 10. Από την στιγμή που τα Windows 10 απευθύνονται σε πολλές συσκευές, τα οφέλη αυτής της πλατφόρμας θα αφορούν εκτός από τα PC, τα tablet, smartphones, IoT συσκευές και το HoloLens.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι, οι χρήστες των PC θα κατεβάζουν updates τα οποία θα είναι κατά 35% μικρότερα από το συνηθισμένο, όταν εγκαθιστούν μια σημαντική έκδοση των Windows 10. Οι ενημερώσεις μέσω της Unified Update Platform, θα γίνουν διαθέσιμες ύστερα από την κυκλοφορία του Creators Update, το οποίο θα γίνει την άνοιξη του επόμενου χρόνου.

Δοκιμαστικά, θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις, μέσω της Unified Update Platform, οι εγγεγραμμένοι χρήστες Windows Insider. Η Microsoft υπολογίζει ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2016, με τις δοκιμές να επεκτείνονται ύστερα στο HoloLens και τις Internet of Things συσκευές.

Microsoft Unified Update Platform smaller updates 35%, Windows 10: Φέρνει μικρότερα update σε όλες τις συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Η ενοποίηση προχωρά.Έχει δρόμο ακόμη βέβαια,αλλά θα γίνει.

Πέτρος Π

Νομίζω μια χαρά τα πηγαίνει η MS, για όσους βλέπουν πέρα από τη μύτη τους 🙂 Ήδη με τα 10άρια κανει φοβερή δουλειά, έχεις ουσιαστικά το ίδιο λειτουργικό σε pc/laptop – tablet – κινητό… Νομίζω ότι το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο, για όσους θέλουν βέβαια να ακολουθήσουν… Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά άτομα που είναι κολλημένα με Windows 7 στους υπολογιστές, ενώ στα κινητά τρομάζουν ακόμα και στην ιδέα να πάνε σε κάτι διαφορετικό από Ios/Android… Νομίζω αυτοί χάνουν, αλλά και πάλι είναι υποκειμενικό…

Μάκης

@Πέτρος Π! Θα συμφωνήσω όσο αναφορά αυτά που λες για τα Windows 10 και Windows 7 μιας και όντως τα 10άρια ως λειτουργικό ΔΕΝ πιάνεται πλέον! Σε ότι όμως έχει να κάνει με τα Windows 10 για τα smartphones δυστυχώς ακόμα είναι πολυυυυυυυυυυυυυυ πίσω η MS σε σχέσει με το Android και το ios, εκεί πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ η microsoft για να τους ανταγωνιστή! ΑΝ καταφέρει πότε να το κάνει αυτό.

Χρήστος

Μακη, τι αλλο να κανει η microsoft αφου ουσιαστικα πληρωνε για να δωσει δωρεαν στους developers για να κανουν εφαρμογες στα κινητα της… μεγαλες εταιριες οπως fb(με το instagram μαζι), τραπεζες, ενημερωτικα site δεν εκαναν τιποτα! Η μονη εταιρια που εξαρχης ειχε πολυ καλο προγραμμα και με τακτα updates ηταν το twitter.
Οσοι πηγαν σε windows phone (οπως και εγω) δεν φηγαμε γιατι ηταν κακο το λειτουργικο (ισα ισα που ειναι το καλυτερο λειτουργικο για μενα) αλλα επειδη οι developers με το ετσι θελω και επειδη δεν θελουν να ασχοληθουν, μας ωθησαν πισω σε ios/android.
Μου αρεσει η ιδεα του intel M και κυριως αν μπορω να τρεξω εφαρμογες exe κανονικα μεσα στο κινητο μου, και ας ειναι “μικρα” τα εικονιδια γιατι ειναι “μονο” 5.5″ η οθονη! Εμενα για την δουλεια μου θα ειναι το απόλυτο να εχω ενα τετοιο τηλεφωνο γιατι πολλες φορες θα με σωσει απο το λειτουργω το λαπτοπ. Και ελπιζω να κανουν κατι παρομοιο και στα surface tabs. Οπως ηταν με τα RT πριν μερικα χρονια αλλα τωρα πια με win10 και full support των windows εφαρμογων με intel M επεξεργαστη

Christos

Έχω destop, laptop (Lenovo thinkpad i7), tablet (surface 4 pro), smartphone (950xl) και xbox one, όλα στα 10αρια. Τα Windows 10 σπέρνουν. Μετά από 6 χρόνια συνεχών εναλλαγών από android σε ios και από ios σε windows 7, 8, 8.1,10 και μερικών χιλιάδων ευρώ που χάλασα από το 2010 μέχρι σήμερα, με την αρρώστια να πηγαίνω από ναυαρχίδα σε ναυαρχίδα λες και μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, κατέληξα στα Windows 10 και στο ενιαίο οικοσύστημα που βεβαίως βρίσκεται ακόμα σε βρεφικό επίπεδο.
Τέλεια αισθητική, βασικές εφαρμογές με αναβαθμίσεις και σύστημα βέβαια με συνεχείς αναβαθμίσεις. Δεν τα αλλάζω πλέον με τίποτα και μιλάω κυρίως για το κινητό που λόγω των λαθών, των αστοχιών και των καθυστερήσεων της Microsoft έχει πατώσει.
Τα Windows 10 είναι κορυφή!

Christos

Επίσης και κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Την τελευταία 5ετία ήμουν φανατικός υπέρ του chrome, ακόμα στη δουλειά λόγω του ότι έχουν windows 7 pro, χρησιμοποιώ chrome γιατί δεν την παλεύω με τίποτα με τον internet explorer. Όμως στο σπίτι πλέον μόνο edge που για μένα είναι ο κορυφαίος και καλύτερος και από chrome και από safari και από Mozilla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.